Så er det igen for alvor sæson for rødbeder. Og dermed rødbedehummus. JAH!

Men hvordan får man egentlig det bedste ud af en pose rødbeder? Altså jeg har tit gjort den fejl, at jeg bruger 3-4 rødbeder, og så ligger resten af posen ellers bare og hygger sig i køleskabet i lang tid. Bliver overset eller glemt. Ender i værste fald med madspild. Ikke godt! Så nu er jeg begyndt at koge hele posen på én gang i en stor suppegryde. De skal selvfølgelig lige skrælles og skylles og koges i ca. 45 minutter mens man går all in på rødbede-farvede fingre. Men derefter har man til gengæld nok til en lilla hverdagsmiddag med glamour af de helt store; rødbedevafler, rødbedehummus, rødbededeller.

Er det for meget? Ja måske! Man skal i hvert fald være meget glad for rødbede. Men pointen er, at man kan få utrolig meget ud af sådan en pose beder, om man så spiser det hele samtidig eller hver for sig.

Denne lilla platte lavede jeg i weekenden, og jeg kan afsløre, at meget kommer til at være med i min kommende kogebog. I dag vil jeg tyvstarte og dele opskriften på rødbedehummus med jer. Det er så lækkert til alverdens sandwich, dip til ovnbagte fritter mm. Og så har den verdens smukkeste farve.  Min version er med ingefær, som selvfølgelig kan udelades. Jeg synes bare, det giver den klassiske variant et lækkert twist.  Opskriften kommer her;

rødbedevafler og rødbedehummus. Bedste sunde madvafler med sund dip

Rødbedehummus med ingefær

2 stk. kogte rødbeder (ca. 150 gram)
2-3 cm ingefær (kan undværes)
4 dl kogte kikærter
1 stk. økologisk citron
1 fed hvidløg
2 tsk. tahin
0,75 dl olivenolie
0,5 dl vand
0,5 spsk grøntsagsbouillon (uden vand)
2 tsk. stødt spidskommen
0,5 tsk cayennepeber
salt og peber

1. Skræl rødbederne, skær dem i mindte stykker og kog dem i en gryde med vand i 30-45 minutter. Lad dem afkøle.
2. Riv skræl af citronen, og pres saften ud i en skål. Blend herefter kikærterne i en løghakker eller blender sammen med citronskal og -saft, hvidløg, tahin, olie, vand og bouillon. Blend det hele godt sammen i et par minutter.
3. Tilsæt krydderier, og smag til med salt og peber. Tilsæt til sidst kogt rødbede og ingefær. Stil på køl og servér som dip eller brug i sandwich(vaffel).

TJEK OGSÅ: HUMMUS – DEN BEDSTE OPSKRIFT!

Rødbedehummus, hummus med rødbede, avokado og rødbedevafler

2 Comments

  1. Marie Lundholm Reply

    Mums det ser lækkert ud 🙂
    Jeg plejer at koge dem med skræl – så glider den af mere eller mindre af sig selv, når de er kogt 🙂

    • Camilla Reply

      Tak og uuuh sikke et fint tip. Det vidste jeg ikke, og må jeg da helt sikkert teste næste gang! ;o)

Write A Comment