I går trykkede jeg på “send” – og manuskriptet til kogebogen landede kort efter i min redaktørs indbakke. Sindssyg følelse! Jeg sendte allerede et udkast afsted, inden jeg tog til Vietnam, men denne 2. version var en hel bog – fra start til slut med forord og hele pivtøjet. Det er altså lidt surrealistisk. Jeg har været så begravet i kogebogstanker de seneste to uger, at jeg stadig ikke helt er mig selv endnu. Jeg prøvede at lave ingenting og slappe af. Så lidt af en serie, prøvede at tage en lur, satte mig på altanen med snacks, kaffe og en avis. Men jeg endte hele tiden med bare at stirre ud i luften eller gå på Instagram. haha!

Jeg prøvede at fejre det. Men hvem fejrer man lige sådan noget med, når man er selvstændig? Søde folk ringede og jeg fik mange beskeder. Men et kram eller en highfive – hvem kan ikke bruge sådan et/en i den situation?

For første gang i lang tid tog jeg til hot yoga om eftermiddagen (perfekt med alle de skrivesnacks der lige skulle brændes af) og mødtes så med min veninde på den nye mexicanske La Neta på Nørrebrogade til tacos og en sour beer (lidt som er drikke fermenteret øl). Det hjalp til gengæld!

Jeg har haft virkelig mange tanker undervejs i processen, som jeg lige vil dele med jer. Måske overvejer I også at skrive en bog en dag. Eller har allerede gjort det. Måske kan I sætte jer ind i, at det har været noget af en proces.

kogebogen med vafler. Farverige madvafler med tomatvafler, rødbedevafler, spinatvafler og gurkemejevafler

11 tanker – da kogebogen blev til:

 1. “Ah dejligt endelig at skrive på et værk, hvor man kan lave praktiske ting samtidig. Ingen snørklede teorier som i specialet.” “Bare” en masse opskrifter, som skal skrives ned og afprøves eller måske testes igen.
 2. “20 test af samme opskrift senere: Så hvad var det nu lige for én der var allerbedst? Okay, vi prøver igen!”
 3. “55 vafler+ i køleskabet. Og hvem skal så spise dem?” Madspild? NO way. Jeg gør det selv!”
 4. “Loppefrøskaller  …er det mon noget folk har derude i køkkenskabene?”
 5. “Åh wow. BÅDE tekst der skal skrives og opskrifter der skal testes og skrives ned. Det er jo ikke kun et speciale, men et speciale OG en svendeprøve samtidig. “
 6. Farvel til 10 punkter på to do listen – og hej til 15 nye. Jeg træder 1 skrift frem og to tilbage.. (Den Gale Pose flashback)
 7. “Kære vaffeljern, please ikke brænd sammen… nu?”
 8. “Tak til dig som skriver helt umotiveret og spørger, om du skal teste nogle opskrifter. Du er fantastisk!”
 9. “Er klokken allerede 3? Om natten?”
 10. “Hurra, perfektionisen er endelig tilfreds. Manuskript er sendt. Hvem vil med ud og fejre? Nå, nej. I er alle på arbejde og jeg er selvstændig og i mit eget team. Hej, hej!”
 11. “Er der mon nogen mennesker i HELE verden, der har bagt flere vafler end mig?”

Og nu til det lækreste af det hele… Hvis jeg selv skal sige det;

Kogebogen kan forudbestilles her

Forside og titel er kun vejledende og ikke sådan den kommer til at se ud. Men det er en kogebog om VAFLER. Til morgen, middag, aften og dessert. Sunde og (lidt mere) syndige vafler som erstatning for brød.

Bogen kommer til at indeholde søde fortolkninger; Den klassiske med syltetøj, men også alt fra lagkager til isdesserter samt opskrifter på madvafler, der er glutenfri og oftest uden mælk og sukker. Vafler er jo nemlig som skabt til dem, der ikke tåler eller vil spise mindre gluten, sukker eller laktose. De er et helt fantastisk alternativ til den klassiske burgerbolle, toastbrødet, hotdogbrød eller pizzabunden.

Jeg håber I tager godt imod den. En ting er sikkert; jeg har lagt alle mine kreative tanker, evig lækkersult og strømmende hjerteblod i den. ♥

Skandinavisk hjemmekontor med blomster. Tanker som selvstændig, iværksætteri, Blomster, indretning, tanker om at skrive en bog

Læs også: 10 nye daglige rutiner efter ferien (…og hvordan det så i virkeligheden kan gå..)

6 Comments

 1. Stort tillykke. Hvor er det sejt gået. Æh jeg ville have elsket at teste nogle opskrifter
  Glæder mig til at se det færdige resultat!

  • Camilla Reply

   Tusind tak Denise. Det holdt hårdt med sådan et manuskript, men nu er det naturligvis det hele værd 😉 Og hey du kan da stadig nå at teste en opskrift, hvis du har lyst. Der er stadig tid inden den ryger i trykken.

   Og dejligt at høre. Det gør jeg virkelig også. Helt skørt at se siden med forudbestilling og et eksempel på en færdig bog. Også selvom forside mm. bliver anderledes.

   Rigtig god dag i solskinnet til dig!

   Kh. Camilla.

 2. YAY Camilla – du gjorde det!!
  Det er så vildt, så flot og så fuldstændig fantastisk – og jeg er vanvittig stolt af dig!
  Men mest af alt, så glæder jeg mig virkelig til at sidde med din færdige bog i hænderne og kaste mig over opskrifterne ♥

  • Camilla Reply

   JA Lisbeth. Så skete det søreme efter mange vågne nattetimer og andet godt!;) Tusind tak – hvor er du bare sød. Jeg glæder mig rigtig meget til at at kunne vise dig resultatet! <3

 3. Tillykke med aflevering Camilla – hvor er du sej! Kan godt genkende flere af dine tanker fra processen. Det er så meget, der kører rundt i hovedet , og så pludseligt en helt anden følelse, når det hele er sendt afsted. Det er så speciel en process!

  • Camilla Reply

   Tusind tak, Linn! Ja helt vildt specielt. Det er vildt så mange ting, man pludselig kan overveje og blive i tvivl om, som man normalt aldrig skænker en tanke. Jeg husker det lidt fra min specialetid også. Du må også næsten vænne dig til det nu, som erfaren kogebogsforfatter?! Som Jane Faerber sagde til mig; “når du begynder at få alle de tanker, så er det et tegn på, at du er ved at være færdig”. Det synes jeg var en sætning med masser af opmuntring ;o) Kh C.

Write A Comment