Ægte sommerspise – spinatvafler med farverigt fyld! Perfekt til at nyde på altanen med solen i ansigtet… aaah!  Jeg har tidligere delt opskrift på spinatvafler herinde, men efter jeg lagde billedet, som I ser nedenfor, på min Instagram, har der været mange spørgsmål til opskrift, og hvordan jeg lavede præcist denne sandwich. Derfor kommer nu denne opdatering.

Spinatvaflen har længe været fantastisk med laks og rygeost her på Østerbro, men efter jeg er begyndt at indtage både mindre kød og  mælkeprodukter, så har den nu fået denne farverige opgradering med farverige lækkerier, bl.a. rødbedehummus.  Jeg laver ofte selv rødbedehummus, men i øjeblikket hvor jeg har (for) travlt med en stor digital kampagne og de sidste rettelser til min kommende kogebog, står den på nemme løsninger.

Jeg købte derfor denne gang Meyers rødbedehummus og snittede noget grønt samt toppede med krydderurter fra altanen. Og det kan I jo også sagtens, hvis det skal være nemt og hurtigt. Lav evt. en god omgang spinatvafler på én gang – så er der også til madpakker i løbet af ugen (- de kan også nemt fryses). Meyers hummus er desværre ikke økologisk, og heller ikke den bedste jeg har smagt, men i købekategorien synes jeg bestemt, den går an.

KØB MIN KOGEBOG: VIDUNDERLIGE VAFLER HER

sunde spinatvafler

Spinatvafler – nu med farver, sommer og rødbedehummus

6 stk. belgiske vafler // 3-4 stk. hjertevafler

2 store håndfulde spinat (ca. 50 g)
1,5 dl hytteost (ca. 200 g)
3 æg
3 spsk. loppefrøskaller
0,5 dl mel
evt. lidt frisk basilikum
salt

Fyld til to x sandwich:
1 avokado
4 spsk rødbedehummus, f.eks. fra Meyer
4 spsk pesto, f.eks den veganske fra Urtekram
2 radiser
50 gram rødkål
1 peberfrugt
Friske krydderurter, f.eks. timian og skovsyre

1. Skyl spinat, og kom det i en blender eller løghakker sammen med de øvrige ingredienser. Lad dejen stå 7-10 minutter, og tænd for vaffeljernet.
2. Fordel 1-1.5 dl dej på jernet helt ud til kanterne (brug evt. en ske eller gaffel). Bag i ca. 4 minutter og anbring på en bagerist en efter en.
3. Skær radiser, avokado og peberfrugt i skiver og riv kålen fint, f.eks. på mandolinjern
4. Smør pesto på vaflerne, og læg kål, avokado og radiser ovenpå. Top med rødbedehummus, friske krydderurter, salt og peber og luk vaflen sammen som en wrap, hvis du bruger en hjerteform. Stik evt. en kødnål eller lignende i for at holde på fyldet.
Bruger du belgisk vaffeljern, kan du anrette sandwichen, som du ser den her. 

spinatvafler

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin

Og på Instagram: @copenhagenbyme

Se også: 5 sunde vafler til aftensmad

6 Comments

 1. Smager garanteret skønt, men hvor er det svært at forestille sig, når man er vokset op med at vafler er søde og bedst nydes med is og syltetøj til:-)

  • Camilla Reply

   Hehe. Men hvorfor ikke gøre begge ting? Jeg nyder dem både søde og salte. Kan virkelig anbefale at prøve det. Jeg synes i hvert fald det er fantastisk at have et sundere alternativ til sandwichbrød 😉 Kh C.

 2. Hej Camilla,
  Kan man mon bruge en erstatning for loppefrøskaller? 🙂

  Knus Alma

  • Camilla Reply

   Hej Alma, ja du kan bruge pofiber, eller du kan tilsætte mere mel. Prøv med 1,5 dl mel i stedet 😉

 3. Kan jeg bruge noget andet end hytteost i dejen? Min datter tåler ikke mælkeprodukter

  • Camilla Reply

   Hej Annette. Ja, du kan sagtens bare erstatte hytteost med mel. Dvs. bruge 2 dl mel i stedet og ingen loppefrøskaller. 😉 Rigtig god fornøjelse og håber de falder i god jord hos hende! Kh. Camilla.

Write A Comment