Måske bruger du dem heftigt. Måske har du ikke helt opdaget dem endnu. Måske har du trykket på dem ved en fejl. Bogmærker på Instagram er en af de seneste tilføjelser til platformen. Funktionen som er blevet beskyldt for at kopiere ideen bag Pinterest. Ligesom da de introducerede stories, og man ikke kunne undgå at se en åbenlys og kraftig inspiration fra Snapchats univers.

Min indre retfærdighedssans gør stille modstand i mit indre, når man tyvstjæler så tydeligt. Men jeg må også erkende, at Instagram et mit go to-medie. Der jeg tilbringer mest tid, og det jeg til enhver tid ville vælge før både Snapchat og Pinterest. Derfor overgiver jeg mig også altid forholdsvis hurtigt, sætter mundkurv på retfærdighedssansen og ser fordelen ved de nye funktioner.

Måske du også kender det der med lige at tage et screenshot af noget på telefonen, man skal huske. Og så ligger det ellers der i kamerarullen med de 16.000 andre billeder (jep, så mange har jeg faktisk ca. på min telefon.)  Slut med det! De nye bogmærker er altså virkelig smarte. Jeg fik især øjnene op for potentialet i Vietnam, hvor jeg ledte efter gode spisesteder og pludselig kunne gemme dem alle på Instagram, præcist ligesom jeg bruger Yelps bogmærke-funktion. Nu er jeg så gået i gang med at bogmærke alverdens ting. Både til privat og professionelt brug.

Steder, København, indretning, brands - sådan bruger du bogmærker på Instagram

Bogmærker til privatbrug

Nærmest alt hvad du bliver inspireret af eller kan gøre dine daglige rutiner mere smidige kan bogmærkes og sættes i mapper på Instagram;

  • Opskrifter
  • Inspiration til boligindretning
  • Ønsker eller drømme
  • Restauranter du vil afprøve
  • Rejsetips

…Eller hvad du nu har af interesser og mangler inspiration til. Nu hvor jeg f.eks. interesserer mig for nye steder der åbner i København, vafler (og mad generelt), bæredygtighed og sociale medier, så er det bare perfekt at kunne samle det hele og f.eks. altid have overblik over de steder man gerne vil besøge eller teste. Da vi for nyligt var i Vietnam, kunne jeg desuden også gemme alle de spændende spisesteder i en mappe og senere plotte dem ind på et kort, så man kunne planlægge dagens program bedst muligt. Så smart!  Vi kender alle det der med, at man får en masse inputs, men glemmer dem igen, ik? Det her her løsningen.

Sådan bruger du bogmærker på Instagram. Privat og professionelt

Bogmærker til professionelt brug / virksomheder

Hvis du bruger Instagram professionelt som influencer eller virksomhed, er der også mange fordele ved at bruge den nye bogmærke-funktion. Jeg bruger Instagram både privat og professionelt, så derfor har jeg lidt en blanding. Men den nye funktion er så smart, hvis du vil lave mapper med:

  • Billeder du gerne vil reposte (efter at have fået tilladelse af ejermanden naturligvis)
  • Profiler du vil anbefale for deres personlighed, produkter, billeder generelt
  • Det produkt der matcher dit eget. Hvis du f.eks. er et keramik-firma, er det oplagt med en mappe med madbilleder, du kan blive inspireret af eller reposte (igen med tilladelse naturligvis)
  • Du kan endda have en folder, der hedder “repost med tilladelse”, så du har fuldt overblik over, hvornår du har tilladelse til at reposte, og hvornår du afventer svar fra ejermanden. Dette er særligt brugbart, hvis I f.eks. er flere der styrer samme Instagram-profil.

Sæt dig ned og overvej mulighederne – du vil blive overrasket over potentialet, når du først kommer i gang!

Sådan bruger du bogmærker på Instagram

Sådan opretter du bogmærker og laver mapper på Instagram:

  1. Tryk på det lille bogmærke i højre hjørne under det billede du gerne vil gemme
  2. Bogmærket bliver nu sort, og der popper en funktion op, der hedder “gem i samling”
  3. Du kan nu oprette en ny samling (mappe) eller gemme i en eksisterende
  4. For at se alle dine bogmærker/mapper, gå da ud på forsiden af din profil og tryk på bogmærket øverst oppe ved siden af dit profilnavn, og vupti – så kommer de alle frem.

I modsætning til Pinterest er dine bogmærker på Instagram ikke offentlige. Det er altså kun dig selv, der kan se dem.

nyhedsbrev instagram

GRATIS GUIDE + NYHEDSBREV OM INSTAGRAM

JEG HAR NETOP LAVET EN GRATIS GUIDE “6 GODE VANER TIL INSTAGRAM – DAGLIGT!”. FIND DEN LIGE HER!

Det eneste, du skal gøre, er at skrive, hvilken mail jeg skal sende dit downlad-link til. Hermed skriver du dig samtidig op til at modtage mit nyhedsbrev. Og fluks derefter lander guiden i din indbakke.

LÆS OGSÅ: 18 GODE APPS TIL INSTAGRAM: BILLEDREDIGERING, TAGS OG PLANLÆGNING 

Instagram bookmarks; this is how it works

LÆS OGSÅ: 10 NYE DAGLIGE RUTINER EFTER FERIEN (…og hvordan det så i virkeligheden kan gå..)

2 Comments

    • Camilla Reply

      Velbekomme. Og fedt!! Så glæder mig til at høre, hvad du synes om den!;)

Write A Comment