Kender I det der, når man kommer hjem fra ferie og bare har 10.000 gode intentioner ift. hvordan man vil ændre daglige rutiner, forbedre relationer og være endnu mere effektiv på jobbet? Det synes jeg altså lige vi bør tage en snak om her d. 1. august, hvor mange så småt er tøffet hjem fra rivieraen, camping-kahytten og – bl.a. for mit eget vedkommende – backpackeren i Vietnam.

I anledning af vores allesammens ferie blues vil jeg i dag med et smil bag skærmen dele min liste med ambitioner i forhold til mine daglige rutiner. Ting som vender tilbage til mig gang på gang, når jeg er ude og rejse eller væk fra den daglige trummerum. Og som virker til at være det mest simple i verden når jeg er afsted, men som ikke altid er lige så nemt, som det virker til;

Daglige rutiner - bedre karriere

10 nye daglige rutiner efter ferien – og hvordan det i virkeligheden kan gå…

 1. Op senest(!) kl. 6 hver morgen. Hurtig i gang – og få det bedste ud af dagen.
  Det der i virkeligheden kan ske: Åh er klokken så mange? Jeg sætter lige alarmen til kl. 7. Nu har jeg jo kun fået 6 timers søvn… og hvis jeg får 7 lever jeg længere… og ser mere frisk ud. Og arbejder mere effektivt.. og det er jo det vigtigste, ik?
 2. Morgenstræk i 5-10 minutter med yoga- og styrkeøvelser. Hvor svært kan det være? Det er jo bare liiiiige et par hurtige øvelser hver morgen. Enkel vej til sund og vågen krop!
  Det der i virkeligheden kan ske: Nå, men hvad skal vi have til morgenmad? Og kaffe… aaah!
 3. 1/2 times gennemgang af de vigtigste nyheder hver morgen og herefter diverse nyhedsbreve, evt. med en deling på Twitter og andre kloge platforme.
  Det der i virkeligheden kan ske: Ej halløjsa, er der åbnet en ny restaurant på Vesterbro? Og hov de har en Facebook-side. Og en Instagram…
 4. 5 ting på den flotte pastelfarvede to do-liste – det er jo nemt og overskueligt!
  Det der i virkeligheden kan ske: 1 – tjek! 2 – tjek! huhej hvor det går! Punkt nr. 3; “Budgetplanlægning for 3. kvartal.” Ahøm. Åh, for pokker der fik jeg lige en ny idé – skulle man liiiiige kaste sig over den, inden den går i glemmebogen igen?
 5. Hvad er Instagram overhovedet? Jeg kan nemt være online blot én gang om dagen. Måske 10 minutter morgen og aften, og så er det alt!
  Det der i virkeligheden kan ske: “Nå men gad vide hvordan seneste billede performer?!”. “Og fik jeg egentlig svaret på den der kommentar fra i går?” {….1 time senere….}
 6. Arbejdsdagen skal slutte senest kl. 18 nul dut. Blev der sagt! Sluk computeren på klokkeslaget og kom ud og lev livet!
  Det der i virkeligheden kan ske:  Altså, det her kan jo IKKE vente til i morgen. Og jeg kan heller ikke slippe det. Jeg vil faktisk gerne bruge min aften på det her. Faktisk er der ikke noget, jeg hellere vil!!
 7. Hjemmelavet mad hver aften i stedet for take away. Uhm, alle de der ting vi smagte på ferien – det er jo så nemt at lave selv.
  Det der i virkeligheden kan ske: Hov, der er åbnet falafel-biks på min vej. Den må da testes.  Altså, den bliver jeg jo NØDT til at skrive om på bloggen..
 8. En faglig bog, inspirerende selvbiografi eller prisvindende roman på sofaen med en kop urteté om aftenen.
  Det der i virkeligheden kan ske: Ej, det har også været en hård dag med meget arbejde. Måske burde jeg lige gense det der afsnit på Netflix. Det er jo SÅ hyggeligt! Og hey, har vi noget sødt? …Og måske bare et lille glas vin?
 9. Jeg kan da nemt få tid til endnu et frivilligt arbejde. Og flere faglige netværk. Hvorfor tager jeg egentlig ikke til lidt flere impulsive events og  laver mange flere impulsive aftaler?
  Det der i virkeligheden kan ske: Aaaaah, regnvejr hele ugen? Min cykel er flad. Og jeg burde nok også lige slappe lidt af. Og arbejde lidt. Og vaske tøj! Og…
 10. Mere tid til venner og familie. Og hvor skal jeg bare lave lækker middag til dem alle. Mindst en gang om måneden..
  Det der i virkeligheden kan ske: Jamen vi så da hinanden for 3 uger siden? … Ej, ikke 3 måneder. Er du sikker?? ….Helt sikker??

Har du flere at tilføje til listen? Please sig jeg ikke er den eneste her med alverdens vilde efter-ferie-ambitioner! 😉

Læs også: Hvorfor skal vi sættes i bås karriere-mæssigt?

daglige rutiner og karriere - livet som selvstændig

14 Comments

 1. Haha hvor er det godt skrevet. Man kan jo lige så godt sige det som det er, ikke sandt?!
  Planerne er fantastiske, men hverdagen ser bare anderledes ud.
  Dejligt at læse, at du er realistisk og ærlig. Hellere lave små planer som rent faktisk bliver en succes.
  Held og lykke med dine planer i fremtiden
  Hilsen
  Stella

  • Camilla Reply

   Haha, tak Stella. Og jo, jeg tænker at når jeg har det sådan, er jeg helt sikkert ikke den eneste. Og så synes jeg også det er så komisk, at jeg hver gang på ferie får den her akutte trang til de mange nye rutiner, så ambitionerne må være der er sted. Og som du siger – små planer gør en stor forskel. Jeg synes altid, jeg forbedrer mig for hver gang, så det er jo altid værd at tage med. Tusind tak og i lige måde – håber jeg “ser” dig herinde igen 😉 Kh C.

 2. Kender det alt for godt fra mig selv – men jeg forsøger stadig at hanke op i mig og få rutinerne på skinner – husk, at det aldrig er for sent at gi’ op!!

  • Camilla Reply

   Nej man må aldrig give op – tværtimod. Og jeg skriver det også med et lille smil på læberne. For man kan virkelig gøre en forskel med de skønne daglige rutiner 😉 Kh. C.

 3. Spot on – kan nikke genkendende til ihvertfald 6 af dem Måske man skulle bestemme sig for en ting og gå all in.

  • Camilla Reply

   Ved du hvad, Helle. Det er en super god idé faktisk. 1 eller 2. Hvad bestemmer du dig for? Jeg tror jeg tager den med tidligere op og to do-listen;)

 4. Åh ja, kender det der SÅ godt! Hahaha… Og for mig er det ikke engang kun efter ferien, men også omkring nytår og mindst én gang i løbet af foråret 😉

  • Camilla Reply

   Hej Sidsel. Det er sjovt du siger det. Jeg talte lige med én om, at det er lidt ligesom 1. januar det der med at komme hjem fra ferie. Så måske vi bare skulle lade være med at holde ferie, haha. Man har så mange gode intentioner, og såååå… kommer hverdagen.

 5. haha 😀 Det er et genialt indlæg Camilla. Jeg står og skal på ferie om en uge, og er allerede gået igang med at planlægge hvordan jeg kan tage verden med storm…….. når jeg kommer hjem!
  Jeg kunne jo godt starte allerede i dag, meeeeen jeg har simpelthen for travlt med mine gamle, dovne og dårlige vaner 😉

  • Camilla Reply

   Tusind tak Rikki. Og haha, så bare vent til du kommer hjem – så bliver du nok nødt til at tage en tur på månen også 😉 Jaja, senere ik?

 6. Heidi aka Snacken Reply

  Elsker elsker elsker denne her liste <3 Så sjov og forfærdelig tæt på min virkelighed 🙂
  Jeg har selv siddet og kigget på efteråret, men jeg har så kun 5 på min liste i håb om, at det er mere realistisk. Èn af mine er også gode bøger til de kølige grå efterårsaftner under tæppet!

  • Camilla Reply

   TAK Heidi. Hvor dejligt at høre! Og bog og tæppe burde umiddelbart være til at gå til. Hyggeligt lyder det i hvert fald. Jeg tror også min liste skal barberes ned til 5. Et perfekt antal faktisk!;) Kh C.

  • Camilla Reply

   Tusind tak Rikke. Det var altså også ret sjovt at skrive, haha! Håber du har haft en skøn sommer;)

Write A Comment