I går morges var jeg i Go’ Morgen Danmark for 2. gang og lave vafler på pind med alverdens toppings til min kommende kogebog. Mon du så med? Det var en virkelig rar morgen. Ikke mindst fordi studiet var flyttet udenfor i Tivoli. Så vi stod under åben himmel og masser af sol, og jeg prøvede for første gang at lave mad i et transportabelt udendørskøkken. Tjek til den! Der er et par ting, man lige skal overveje. Bl.a. hvordan man får fat i noget vand for eksempel.

Da jeg vågnede kl. 4 var det ikke engang 24 timer siden(!), jeg var landet i Kastrup lufthavn  efter tre ugers lærerig og helt unik rundrejse i Vietnam. Læs bla. her og her.  Det var altså rimelig meget “lige på og hårdt” at komme hjem fra ferie og så direkte i Go’ Morgen Danmark, haha. Så er der næsten ikke tid til hverken at sove eller have jetlag. 😉

KØB MIN KOGEBOG: VIDUNDERLIGE VAFLER HER (REKLAMELINK)

Alle i studiet (kan man sige det, når det foregår udenfor?) var meget betagede af de farverige vafler på pind og alverdens toppings af både sunde og lidt mindre sunde slags. Eller var det den “vaflende duft”, der spredte sig ud over blomsterbede, rutschebaner og kendisser?

Nå, men nu vil jeg ikke trække den længere. I skal selvfølgelig have opskriften, som er perfekt at lave til børnefødselsdage og som festlig dessert. Måske hvor børn og voksne selv kan pynte deres egen. Opskrift på vafler på pind kommer her:

Vafler på pind og med masser af farverige toppings

Vafler på pind (Vaffel slikkepinde)
12-14 stk

15 ispinde i træ
Udstikker eller kagering på ca. 5-6 cm i diameter
150 gram smør
3 æg
3 dl mælk
5 dl mel
2,5 dl sukker
2 tsk. vaniljepulver
1 spsk. bagepulver

1. Smelt smør i en tykbundet gryde og lad det afkøle.
2. Mix mælk og æg godt og tilsæt mel, sukker, vanilje og bagepulver. Pisk dejen med et piskeris og lad den hvile mindst 10 minutter.
3. Tænd for vaffeljernet. Når det er varmt, hældes lidt smør eller kokosolie på jernet (hvis du vil have dem ekstra “fedtede” eller ikke har slip let). Herefter 1-1,5 dl dej, således at dejen kommer helt ud til kanten og vaflerne kan blive tykke og luftige.
4. Bag i 3,5-5 minutter – alt efter hvor mørke/sprøde du ønsker dem. Jeg synes lige under 4 minutter er perfekt. Vær klar til at lave vaflerne til slikkepinde, lige når de kommer ud. Anbring dem på et skærebræt  og brug med det samme en udstikker/kagering på 8-10 cm i diameter til at lave to runde vafler. Stik herefter en ispind i vaflen, der hvor dejen er tykkest. Det gør ikke noget at man kan se ispinden på den ene side. Men sørg for at den sidder ordentligt fast, og at ispinden er usynlig på “forsiden” af vaffel-slikkepinden.
5. Smelt chokoladen over vandbad og fordel på vaflerne i mønster eller dæk dem helt med chokolade.
6. Læg frugt, nødder og/eller krymmel ovenpå chokoladen. Afkøl indtil chokoladen størkner (ca. en halv times tid) og servér.

Tip: Skulle vaflen mod forventning gå i stykker, når du putter pinden i, kan du lægge den i vaffeljernet igen (med pinden), “lappe” hullerne med lidt dej og bage den lidt ekstra.

Forslag til pynt til vaflerne:

Det der binder pynten fast til vaflerne:
– 200-300 gram mørk og hvid chokolade
– Smeltede skumfiduser
– Hvid glasur

Det grove pynt:
– Skiver af kiwi banan og/eller jordbær
– Blåbær eller hindbær
– Hakket småkager, f.eks. Oreo

Det sidste lille touch: 
– Blendede nødder, f.eks. pistacienødder eller hasselnødder
– Frysetørrede hindbær
– Kokosmel
– Krymmel

I programmet lavede jeg også disse okonomiyaki vafler

kogebog - copenhagenbyme. Vafler. Vaffel kogebog

2 Comments

  1. Marie Lundholm Reply

    Hvor er de fine, det er en super god ide 🙂 Men man er vel nødt til at have et vaffeljern, som laver tykke/belgiske vafler, tror du ikke? Vores kan kun lave de tynde. Men vi kan selvfølgelig blive inspireret af dine topping-ideer 😀

    • Camilla Reply

      Hej Marie, og tusind tak! Jo disse er lavet på et belgisk vaffeljern, men du kan faktisk sagtens bruge hjerte-varianten også. Der er det dog bedre at bruge nogle tyndere pinde end klassiske ispinde, så brug evt. grillpinde i stedet. Jeg prøvede det i går aftes, og det fungerede fint. Lad mig endelig høre hvordan det går – og sig til hvis du har flere spørgsmål 😉 Kh C.

Write A Comment