Uuuuh så er det fra i dag, at du kan få økologisk, sundt og overvejende vegansk mad / fastfood hos Gló i Magasins Mad & Vin-afdeling. En åbning der virkelig klæder Magasin, hvis du spørger mig. (Ja, ja Joe & The Juice, fint nok. Meeeen…)

Jeg er super presset pga. den her nyhed og ferie lige om hjørnet, men jeg synes alligevel, jeg lige hurtigt vil dele mine billeder og umiddelbare indtryk af det nye sted, fra da jeg var inviteret forbi til en lille forpremiere i sidste uge. Her smagte vi på lidt forskellige sager fra menukortet – lige fra morgenmad, juice og salater til deres burger og raw cakes. Vi mødte også kvinden bag Gló, Solla, som er kendiskok og har fire restauranter i Reykjavik. Og sikke da en snakkende og livlig kvinde med masser af visioner. Så passioneret at hun slet ikke kunne stoppe med at fortælle. Herligt!

salat på Restaurant Gló i Magasin København

Gló i Magasin, København

Gló = Lokale råvarer og mindre kød

Det allerbedste ved Gló er dog , at de faktisk har præcis den attitude til mad og livsstil, som jeg har; lokale råvarer krydret med mindre kød ( men man kan altså stadig få kød herinde!). F.eks. bruger de ikke acai-bær (fra fx. Brasilien) i deres smoothie bowl, men derimod solbær, som man jo kan få her i Norden også. Jeg mangler stadig et ord for den her måde at leve på, når folk spørger; lokal, flexitarisk?

Nå men bortset fra den Bulletproof Coffee, vi fik serveret (det er og bliver altså ikke mig), var jeg meget imponeret over smag og sammensætning herinde. Deres overnight oats så meget ordinær ud, men smagen overraskede. Især var jeg vild med salaterne – ikke mindst den med falafel og vegansk tzatziki. Hold nu op den tzatziki tog kegler – ikke mindst på hvidløgsskalaen 😉 Falaflen var en lille smule tør, men det gjorde ikke så meget, fordi der var så meget andet snask til, og fordi den smagte af meget! Og så kan de helt sikkert noget med bagte rodfrugter/grøntsager herinde. Se lige alle salaterne, som de havde stående fremme i skåle. Mmmmh!

salat bowls og falafel fra Gló, Magasin

Gló har hele 105(!) siddepladser, men man det er også oplagt at tage maden “to go”. Her er meget hyggeligt, og man tænker faktisk ikke over, at man er i et stormagasin. Lyset er dog ikke så godt, hvis du er typen der håber på fantastiske madbilleder, haha!  En hovedret koster ca. 90 kr., og ud fra de portionsstørrelser vi så til eventet, virker det umiddelbart meget fair. Jeg skal selvfølgelig tilbage snarest og få den “rigtige oplevelse” og en hel ret i stedet for mindre smagsprøver.

Og skal vi til sidst lige tale om HVOR fedt det er, at endnu et bæredygtigt koncept åbner i midten af København? STOR FAN!  ♥

Gló
Mad & Vin Magasin
Kongens Nytorv 13
1095 København K

Læs også: Salater i København | 10 lækre af slagsen

Acai Bowl Gló

4 Comments

    • Camilla Reply

      Hej Kim, mon du nåede forbi? Og ja, det kan virkelig anbefales at prøve 😉

    • Camilla Reply

      Ja, det er jeg nemlig også. SÅ fedt! Håber du når forbi snart 😉 Kh C.

Write A Comment