I anden del af min guide til apps som giver succes på Instagram, skal det handle om planlægning af opslag på Instagram. Lige fra skemalægning og valg af Instagram tags / hashtags til tips ift. at føre statistik eller få insights omkring sine opslag både før og efter.

Her kan disse apps være ekstra brugbare:

Statistik og insights på Instagram

Iconosquare: I øjeblikket min favorit-app! Som giver dig overblik over alverdens insights. Lige fra hvilke tider på dagen, det er bedst at dele billeder, hvilke billeder der har performet bedst, kommentar i alt nogensinde og en masse andet. Med denne app kan du også skemalægge opslag. Iconosquare kræver abonnement og betaling hver måned, hvis du skal have hele pakken og det fulde udbytte. Jeg abonnerer og synes, det er pengene værd. Jeg modtager en rapport på mail, hver dag, så jeg kan se, hvordan mine opslag har performet, udvikling af følgere mm.

Følgere+: I øjeblikket min favorit når det kommer til at kende sit community på Instagram, og se statistik over hvem man følger og hvem der ikke følger én tilbage. Der er en begrænsning for hvor mange man må “unfollow” på en dag, hvilket kun er helt fair. Det skal jo ikke være sådan, at man misbruger det, og man skal jo gerne følge folk, fordi man har lyst og kan li’ det, de laver 😉

Instrack: Fin og overskuelig app som både kan lidt af det, som Iconosquare og Følgere+ kan; insights samt mulighed for overblik over, hvem der følger og ikke følger tilbage. Skal du dybere ned i insights, skal du dog upgradere/betale for de enkelte funktioner.

Crowdfire: Tidligere min absolut favorit når det kommer til at kende sit community, holde statistik over, hvem der følger én mm. Den var engang helt fantastisk smart! Men pga. Instagrams skærpede regler, har de fjernet alle de gamle features og nu er kun mulighed for at skemalægge tilbage. Crowdfire er dog stadig god til statistik på Twitter, hvis du er aktiv på det medie.

Gode apps til Instagram. Sådan bliver du bedre på Instagram og får flere likes og kommentarer. Flere likes på Instagram
Alle billederne i indlægget er fra appen WordSwag og redigeret med appen VSCO

Planlægning af opslag

Instagram skal i min verden helst være instant. Altså svare til det der sker nu og her. Det er der, jeg synes mediet altid har haft sin store styrke. Dog kan der være situationer, hvor det kan være rart at have timet/skemalagt noget på forhånd. F.eks. for mit vedkommende, når jeg gerne vil fortælle om nye blogindlæg,  Og selvfølgelig vil jeg også gerne optimere og sørge for, at flest muligt læser med. Det gør jeg bl.a. med disse apps:

Later: Later kunne meget let være inspireret af Instagram-ordet “latergram”, som er når man poster billeder af noget, der ikke sker lige nu, men for noget tid siden. Later indeholder en overskuelig kalender, hvor du kan time alle dine fremtidige indlæg med billeder og tekst. OG så får du en notifikation, når det er tid til at poste det. Du trykker på posten og wupti er du inde i Instagram-appen. Billedet ligger klar til at blive sendt af sted og trykker du på “indsæt” kommer al den planlagte tekst automatisk nedenunder. Så smart! Jeg har brugt Later rigtig meget i forbindelse med Social medie-kampagner på mit tidligere arbejde, hvor der skulle lægge indhold klar til en helt måned frem i tiden.

Inum: Denne app opdagede jeg faktisk takket være dette tip. Med Inum kan du se, hvordan dine kommende billeder vil se ud i Instagram-feedet, inden du poster dem. Virkelig nørdet ja! Men jeg elsker det og går meget op i, at billederne i feedet passer sammen på Instagram. Men pas på – den her app er en tidsrøver af de helt store. Med mindre du ser den lidt som et online puslespil, der får dig til at slappe af 😉

Instagram: Du kan selvfølgelig også nu gemme kladder på selve Instagram – både i form af tekst og billeder. Og så poste dem, når det passer. Ulempen kan dog være, at den ikke kan gemme så mange billeder ad gangen.

… Hvad hvis du vil planlægge andres opslag?

Repost: Den smarteste app når du vil reposte andres billeder (og har fået lov til det selvfølgelig) Som Instagram-æstetiker irriterer det mit øje, når der er billeder med en lettere grim repost-markering i hjørnet. Ved at upgradere repost-appen får du mulighed for at fjerne dette tag, så du kan tagge ejermanden af billedet i selve teksten i stedet.

Instagram tags og gode apps; Iconosquare, Focalmark, Inum, Instrack, Følgere+, Instatag, LaterPopulære Instagram tags

Jeg sætter altid hashtags ind i en kommentar for sig selv under billedet, så det ikke er noget, dem der følger med skal blive irriteret af at se som den første tekst. Studier har vist at 9 hashtags til hvert billede er det, der performer bedst. Derudover kan det være en fordel at vælge hashtags, der ikke bliver brugt af overdrevent mange, så dit billede får mulighed for at ligge som et af de mest populære under hashtagget. Der kan dog også være fordele i at blive opdaget vha. de mest udbredte hashtags. Men hvordan finder man så de hashtags? Det er der selvfølgelig også fremragende apps til;

Focalmark: Ikke nok med at Focalmark hjælper med at finde (trendy) hashtags inden for en bestemt kategori, f.eks. mad, “cityscape” eller interior – den kan også selektere efter, hvilken by du befinder dig i og hvilket kamera eller telefon, du har taget billedet med. Derudover er designet således, at der automatisk kommer punkopstilling før alle dine hashtags, når du sætter dem ind under et billede. På den måde er alle dine hashtags ikke noget dine følgere skal belemres med. Du kan også vælge, præcist hvor mange hashtags du vil have den til at udpege i forbindelse med et emne. Så kan du f.eks. vælge de anbefalede 9 stk.

Instatag: Fin og overskuelig app som kan mindre end Focalmark, men er nem at bruge, når du skal finde de mest brugte hashtags inden for et givent emne, men ikke behøver hverken diskretion (punktopstilling) eller lokationer osv. Let at “copy paste” og bruge med det samme.

TagsForLikes: Et mere “primitivt” setup af en app som dog er er fin til at finde de mest brugte hashtags inden for et givent emne, og som også har en oversigt over mest bruge hashtags i øjeblikket.

Skal vi tale videre ovre på Instagram? Find mig her! 

2 Comments

    • Camilla Reply

      Tusind tak Rikke. Glæder mig til at høre hvad du synes!! Har du allerede Focalmark? For ellers må du lige teste den også ;o)

Write A Comment