Skal du ud og forkæle dig selv lidt ekstra i weekenden, men vil du samtidig gerne finde restauranter, hvor du kan få grøntsager til den lækre middag, som er tilberedt lækkert og består “ikke bare tomat, agurk og iceberg-testen?” Og samtidig give din(e) følgesvende mulighed for at vælge kød på menuen? Eller omvendt?

I dette indlæg slår jeg lige et slag for de lækre restauranter i byen, der virkelig forstår at servere vegetariske retter der mætter i en hyggelig ja endda festlig atmosfære med vinmenu eller andet til. Hvor man stadig kan få kød, hvis resten af selskabet foretrækker det, men hvor du samtidig kan bestille vegetarisk og nyde dit valg 100%.

6 festlige restauranter – også for vegetarer!

Manfreds
Jægersborggade 40
2200 København N

“Nok den eneste grøntsags-restaurant som er kendt for deres tartar” skriver Manfreds på deres hjemmeside. Og det er spot on! Deres tartar ER god, men det er grøntsagerne så sandelig også. Hvis de har græskar på menuen, så må du bare tage den ret! Det er ikke altid alle retter på Manfreds, der spiller 100%, men dem der gør, de gør det også med et brag! Og så er næsten alt økologisk!
OBS! Alle deres vine er naturvine. (Om man så er til det eller ej)

Neighbourhood
Istedgade 27,
1460 København V

En af mine absolut yndlings restauranter, som dog deler vandene. Jeg synes, de har byens bedste pizza, men enten er man til den sprøde pizzabund eller også er man ikke. Jeg har været her +15 gange og smagt hele menukortet, more or less. Der kommer konstant nye varianter, så det er svært at vælge. Der er altid mindst en vegetarpizza, og man kan også få dem til at lave varianterne uden kød. Man kan endda prøve at høre, om de kan lave en vegansk. Alt med græskar og rodfrugter generelt er et hit, husk masser af chili- og hvidløgsolie – gerne indtil det sejler 😉

La Banchina
Refshalevej 141 A
1432 København

Mit måske bedste øjeblik i København sidste sommer fandt sted på La Banchina! Det foregår sådan her: man går ind i et lille blåt kolonihave-agitgt hus, bestiller dagens ret og (natur)vin og finder et spot i solen. En glas vin bliver til flere, det ender måske med en svømmetur, griner, føler dig heldig, og du har lyst til at slå dit ur i sønder og blive her for altid! Når vejret er godt, er der den dejligste sommerstemning, ikke mindst under det store træ med udsigt over vandet og folk der bader osv. Og så kan man også komme i sauna herude. Så fedt. Der har altid været vegetariske muligheder herude, men menuen skifter løbende.

El nacional. Sydamerikansk. En af de restauranter med gode vegetariske muligheder i København
EL Nacional. Sydamerikansk og vegetarisk i København.

EL Nacional
Antonigade 8

1106 København K

Menuen på denne sydamerikanske er ret eksperimenterende, der er fokus på cocktails, der er god summende stemning, og det er det her fine gulv sammensat af forskellige farverige fliser. Flot! Alle retterne jeg har smagt var lækre, og til fair priser. Deres cocktails synes jeg derimod er for dyre (110+). Især fordi jeg ikke var helt imponeret over den Mai Tai, jeg fik sidst. Min venindes Pisco Sour til gengæld – fantastisk! De har et ret stort område på deres menukort reserveret til vegetariske retter med bl.a. sød kartoffel, rødbedetartar, saltvafler og yucca fritter. Et sted jeg meget snart skal tilbage til. Man kan også sidde udenfor om sommeren!

Väkst
Sankt Peders Stræde 34
1453 København K

Mad i et drivhus i indre København. Väkst har netop indført en tre retters menu, som er 100% vegetarisk, hvilket jeg synes er vildt fedt. Jeg havde nok forestillet mig lidt mere “Stedsans”/urtehave over indretningen, selvom der da var lidt planter og endda gynger i underetagen. Men omgivelserne er hyggelige – til den dunkle side, men stadig perfekt til en festlig aften. Maden er lækker og smuk, men ikke så mange overraskelsesmomenter, som man f.eks. oplever på Höst. Naturvinen overraskede positivt og tjenerne var søde, da jeg var der sidst. OG. 3 retter med vinmenu til 520 kr. Og endda kun 470 kr. for den vegetariske. Flot, flot pris!

Llama
Lille Kongensgade 14
1074 København K

Åh Llama! Det sted er altså bare så smukt og stemningsfuldt på én gang. Da jeg kom herind første gang, og så fliser fra gulv til loft i de her farver (farverige fliser i Sydamerika er bare sagen), blev jeg virkelig imponeret og måtte smide alt – bare for at stå og betragte. Hvis jeg ikke var fan af Bjarke Ingels (og Jakob Lange) med sløjfe på i forvejen, så gav han mig lige hele julegaven der. Og så kan man få cocktails i kander. Til virkelig fine priser! Selvom mange af retterne herinde indeholder kød og frisk, er der nogle gode vegetariske muligheder på kortet, som en del har deres eget lille punkt. I øjeblikket kan man f.eks. få tacos med sorte bønner og tamale med gedeost, som jeg smagte sidste gang, jeg var forbi. Virkelig godt!

LÆS OGSÅ OM: RESTAURANT VEVE I VEGETARISK GOURMET PÅ ØSTERBRO

La Banchina København. Hyggelig og vegetariske muligheder på Refshaleøen

Write A Comment