Så er der saftsuseme kommet endnu en isbar på Østerbro med fokus på is lavet med kvalitet, gode og simple råvarer. Navnet er Isoteket, og placeringen er på Randersgade lige over for Bopa Plads. Dermed endnu en lille lokal perle som ligger i en afstand fra mig, der kunne betegnes som farlig. Meget farligt scenarium!

Jeg spiser faktisk ikke is så ofte, bl.a. pga. mælke/flødeindholdet, som jeg ikke tåler så godt. F.eks. spiste jeg kun is et par gange sidste sommer. En af gangene var da vi skulle finde Københavns bedste og smage os igennem en 8 stykker…. Man kan lige så godt gå all in, ik? Men lige siden jeg så Isotekets fine blå facade poppe op og skråle “IS” udover det hele, har jeg regnet på, hvornår jeg skulle forbi.

Et væddemål gjorde at vi efter aftensmaden hoppede forbi i torsdags. For meget aftensmad, gåtur og begyndende sommeraften rimer bare på is, og vi tog hhv. 3 og 2 kugler og fik også lov til at smage på et par af de andre i udvalget. Indretningen er meget simpel, og isen ligger lidt gemt væk i runde metalbeholdere, så det er ikke synet ,man vælger sin sammensætning udfra.

Gelato varianter hos Isoteket. Is med hindbær, jordbær, brombær, kaffe og citrongræs, chokolade, kanel/karamel, citron mm.Isvaffel

Hvad er gelato?

Isoteket er kendetegnet ved  økologisk gelato – den italienske måde at lave is på, hvor mælk og fløde er omdrejningspunktet – i den helt rette dosering, som giver isen en mere cremet konsistens og ofte gør den mindre fed pga. at mælk tager noget af flødens plads fra den is, vi kender til herhjemme. Der er dog også gode muligheder for at få is uden mælk herinde med sorbetvarianter som brombær/lime, hindbær, citron, jordbær mm. Det gode ved sorbet er, at jeg kan tåle det fint, det mindre gode er, at jeg synes, de fløde-agtige smager bedre. Så det blev til en halv-halv med kanel/karamel i bunden og brombær/lime på toppen. Kuglerne var ikke så store og runde, så det klassiske isvaffel-look fik isen ikke. Der var heller ikke toppings som flødebolle, guf/skum osv. Jo egentlig meget autentisk, for det er jo ikke sådan, man gør det i Italien. Men jeg kan altså rigtig godt li’ en god topping på min isvaffel.

Is med kaffe og citrongræs?

Jeg var ret vild med kanel/karamel-kuglen og lidt mindre vild med brombær. Men det var nok min sorbet-“allergi”, der kom til udtryk der 😉 Jeg smagte også på chokoladen, kaffe/citrongræs og citron, som alle var gode. Især kaffe/citrongræs synes jeg var en spændende og lækker kombination, som jeg vil snuppe en hel kugle af næste gang.

Prisen blev 76 kr. for de to is, hvilket jo nok er meget klassisk for København og gode råvarer. Det bliver spændende at følge Isotekets udvikling hen over sommeren. Konkurrencen er stor efterhånden i 2100, men det er altid fedt at se flere små steder med fokus på kvalitet og økologi åbne i byen.

… Og slet ikke dumt med en ny isbutik at teste på en sommerdag som i dag, vel? 😉Isoteket på Østerbro. Isvaffel med to kugler - sorbet og gelato på Randersgade, Østerbro
Isoteket 

Randersgade 43
2100 København Ø

Åben alle dage fra 13-21

Fik du læst: Guide til Østerbro – fra morgen til aften?

 

6 Comments

 1. Åh, det ser ud som et fint sted. Hvad sker der for at I får alle de gode is-steder ude på Østerbro? Tror snart ikke der findes nogen anden bydel med så mange gode is-steder! Glæder mig til at også prøve den her 🙂

 2. Camilla Reply

  Det er et super godt spørgsmål, Linn. Burger og is. Det er lige det, Østerbro kan. Så har I på Nørrebro til gengæld ALLE de lækre restauranter, falafler, barer og mulighed for at få natmad. Ja, i det hele taget bare god take away efter kl. 21.00. Det kan vi ikke ligefrem prale med her, haha! Men glæder mig til at høre, hvad du synes om Isoteket 😉

  • Camilla Reply

   Jaaah, helt sikkert. Helt perfekt scenarium på en solrig dag…. og nåhr ja, alle andre dage også, ik? 😉

 3. Pr nu maven ikke er så god til mælkeprodukter, skulle du prøve “Nicecream” i Elmegade, som laver vegansk is på kokosmælk og milkshake på rismælk. Det er faktisk ret lækkert! Måske har du allerede har været forbi 😉

  • Camilla Reply

   Hej Denise. Åh ja jeg elsker Nicecream. Simpelthen sådan et dejligt sted, og deres bowls er også bare fantastiske. Vi havde et event med dem i samarbejde med Souls sidste år, som jeg også skrev om her på bloggen. Flere af de steder i byen, tak! Ha’ en fantastisk mandag – og tak for din kommentar 😉 Kh Camilla.

Write A Comment