Rabarberlagkage hvor bundene er hjemmelavet og består af sukkerfri vafler, rabarberskum og hakket chokolade. Hvis det ikke er den perfekte kage til weekenden her i rabarber-højsæsonen, så ved jeg ikke?! Jeg er på vej til konfirmation i Jylland og tænker, der nok også er en lækker dessert at finde til festen. Ellers havde jeg nok taget den her med i kufferten for at være sikker på at overleve. Haha!

Jeg delte min første vaffel-lagkage herinde for 2 år siden og har lavet en til alle fødselsdage mm. siden. Altid i en ny variant. Og i år for første gang i en rabarber-variant. Testet af hele min familie og mor på mors dag. Endda med “piskbar” i cremen, hvilket ingen bemærkede;) Jeg spurgte, om den skulle på bloggen, og det var et entydigt ja, så værsgo, dejligste læsere;

Opskrift på lagkage med rabarber

Rabarberlagkage med vaffelbunde

1 glas rabarberkompot 

Vaffel lagkagebunde
1 dl (havre)mælk
2,5 dl havremel
3 æg
1 spsk mandelsmør (kan undværes)
2 spsk kokosolie eller smør
1 dl bagte rabarber og ingefær (fra rabarberkompotten)
0,5 liter fløde eller soyafløde (jeg synes Alpros “piskbar” skummer helt fantastisk godt)
80 gram hakket chokolade

1. Start med at lave rabarberkompotten efter opskriften ovenfor. MEN gem 1 dl af de bagte rabarber til vaflerne, inden du moser resten til kompot.

2. Lav herefter vaflerne. Bland mælk, mel og æg godt sammen. Tilsæt herefter mandelsmør og kokosolie og rør godt. Vend til sidst 1 dl af de gemte bagte rabarber i dejen og rør let rundt. Bag vaflerne, så du har mindst 4 “lagkagebunde”.

3. Hak chokoladen og pisk fløden til flødeskum. Vend 1/3 af rabarberkompotten sammen med flødeskummet. Rør godt rundt, men forsigtigt, så flødet bevarer sin luftighed.

4. Når vaflerne er afkølet, er du klar til at lave lagkagen. Placér først en af bundene på et lagkagefad, fordel rabarber-flødeskum på bunden og herefter 2 spsk rabarberkompot og lidt hakket chokolade.

5. Gentag samme procedure, lag for lag men sørg for at have nok flødeskum, rabarberkompot og chokolade til toppen af lagkagen, så den fremstår fin og dekorativ.

6. Servér med det samme eller lad den stå på køl et par timer. Er også god dagen efter. Måske til morgenmad  😉

Se også: 3 opskrifter på chokoladekage

Rabarberlagkage med vafler som lagkagebunde. Rabarberkompot, rabarberflødeskum og hakket chokolade på et gennemsigtigt lagkagefad

Write A Comment