Selvom jeg ikke er den største fan af Instagram(s algoritme) i øjeblikket, så er og bliver jeg en Instagram-nørd og har mere eller mindre været det uafbrudt siden 2012. Så mon ikke det er på tide at dele mine erfaringer ift. hvilke apps som giver succes på Instagram? Jeg vil dele mine bedste tips i to omgange, og i dette indlæg handler det om billedredigering. De forskellige apps kan naturligvis også være gode til andre medier, hvor man bruger billeder, f.eks. Facebook.

Jeg kører ofte mine billeder igennem flere apps, inden de endelig bliver uploadet på Instagram, og det kan tage rigtig lang tid. Indimellem kører jeg dog kun lige igennem en enkelt app, f.eks. Lightroom og så afsted. Der skal jo stadig være plads til det impulsive og autentiske, som fra start har gjort Instagram universet og communityet til et fedt sted at opholde sig i/sammen med.

LÆS OGSÅ: DU INSTAGRAMMER. SÅ LAVER DU JO KUN MADEN, FORDI DEN ER PÆN?

Gode apps til Instagram. Sådan bliver du bedre på Instagram og får flere likes og kommentarer. Flere likes på Instagram
Alle billederne i indlægget er fra appen WordSwag og redigeret med appen VSCO

Apps som giver succes på Instagram,
billedredigering:

VSCO: VSCO er ikke bare en app, men et helt community, som kan følges under #VSCO og #VSCOCAM. I øvrigt gode hashtags at bruge når du uploader billeder, hvor du har brugt appen til redigeringen. VSCO er uden tvivl den app med de flotteste filtre, hvis du spørger mig.  Jeg kan især godt li’ filtrene der hedder T2, F2, HB1 og HB2.

SNAPSEED: Åh, gode gamle Snapseed! Appen som for alvor gav mig blod på tanden ift. fotografering og billedredigering. Da jeg arbejdede for Yelp, underviste jeg alle mine kolleger rundt omkring i Europa i at bruge netop denne app. Flere af dem har i øvrigt i dag store Instagram-profiler og har takket mig for at opdage Snapseed. Jeg har holdt oplæg for mange mennesker, hvor Snapseed har været omdrejningspunktet. Jep, så essentiel kan en app simplethen være. Særligt effekterne der gør billederne lysere som “lysstyrke” og “skygger” er geniale!

LIGHTROOM: Photoshop Lightroom – allerede navnet giver troværdighed, ik? En app jeg er begyndt at bruge flittigt, og som efterhånden er blevet min nye favorit frem for Snapseed. Men dermed ikke sagt at Snapseed er helt ude i kulden. Lightroom passer bare så godt til mine bolig- og madbilleder. Med den kan der komme knald på lyseffekterne, uden at billedet bliver mat og utydelige.

…Og hvad så med selve Instagram appen?

Instagram: Jeg har meget sjældent brugt Instagrams egne filtre, men flere gange VSCOs. Det eneste jeg bruger på selve Instagram-appen er det lille sort/hvid lys/sol-lignende tingest (“Lux”),  som giver en fantastisk billededybde! Du finder denne lige over billedet –  efter du har uploadet billedet og trykket “næste” på Instagram-appen.

Bedste 18 apps til billedredigering; rediger tekst og lav andre effekter på dine billeder

Apps som giver succes med tekst

ABM (A Beautiful Mess): Med denne app kan du putte tekst og andre effekter på dine billeder, lave baggrunde mm. Jeg gør ikke så meget i tekst på billederne på Instagram, selvom jeg indimellem har overvejet et lille “copyright” i hjørnet, da mange deler ens billeder derinde uden at spørge om lov (fy!)

OVER: Minder på mange måder om ABM, men der er andre fonte, og så er den lidt mere brugervenlig. Så hvis du kun skal have en app til billedtekst mm., vil jeg anbefale denne.

Apps til andre effekter på billederne på Instagram

Visage Lab: Hvis du skal have gang i en vaskeægte photoshop på mennesker, så er Visage Lab sagen. Den er ikke særlig pæn i designet og kan fremstå lidt klodset og billig med mange reklamer, men den kan det, den skal; gøre hud glat, tændere lidt hvidere osv. Måske ikke ligefrem ægte og autentisk at lave sådan en redigering, men hvis du skal fremstille nogle professionelle billeder af personer, så kan den være brugbar.

WordSwag: Den her app er bare GENIAL! Ikke nok med at den indeholder en masse fede billeder, som man kan købe sig til (selvom jeg foretrækker at tage mine egne). Den har også nogle virkelig smukke fonte i forskelligt design, som får dine budskaber til at fremstå vildt professionelt og smukt. Derudover kan man også uploade f.eks. et logo og sætte det på selve billedet, hvilket er perfekt, hvis du har et firma som gerne skal være synlig afsender på dine billeder. Appen koster omkring 40 kr. men er alle pengene værd og lidt til!

Facetune: Jeg har længe ledt efter den perfekte og brugervenlige app til at retouchere, fjerne og sløre små detaljer på billeder uden held. Hold nu op, hvor har jeg downloadet utallige uden at været sådan rigtig tilfreds. Men så introducerede Dorte mig for Facetune, og den er nu blevet fast beboer i min “Instagram værktøjer”-undergruppe på telefonen.

Følg med i næste uge hvor jeg giver tips til apps der hjælper dig med at finde gode hashtags, føre statistik over din konto og flere apps som giver succes på Instagram.

Hvilke Instagram apps bruger du? Del endelig dine tips i kommentarfeltet, hvis du har lyst!

Sådan får du flere likes og kommentarer på Instagram

3 Comments

 1. Hej Camilla

  Hvornår kommer mon indlæg nr 2? 🙂 Jeg venter spændt på den app der fortæller om trending hashtags 😉

  Kh Maria

 2. Camilla Reply

  Hej Maria,

  Tak for forespørgslen – dejligt at høre at anden del er én, man venter på. Det giver endnu større glæde ved at bruge tid på at lave den. Jeg skal sørge for, at den kommer på i denne uge, så du ikke skal vente længere 😉

  Kh Camilla.

Write A Comment