Ny årstids crush: Rabarberkompot med ingefær! Rabarber har egentlig aldrig været noget, jeg sådan rigtig sukkede efter. De smukke grøntsager forklædt som frugt har på ingen måde kunne måle sig med jordbær om sommeren, græskar om efteråret (og vinteren) eller andre af de der danske sæsonfavoritter. Men i år er jeg bare blevet den vildeste rabarber-fan. Sådan “rabarber er bare THE S***-agtig”  Og det helt ud af det blå! Jeg er slet ikke i tvivl om, at min pludselige rabarber-gejst hænger tæt sammen med mit tiltagende fokus på danske råvarer i sæson og naturen i det hele taget. At den danske natur kan kreere så smukke rød/grønne lange stængler med pjusk, det fascinerer mig på et nærmest nørdet plan.

Så nu har jeg nærmest købt alle rabarberne i Torvehallerne og lavet kompot og kage uafbrudt. Jeg har altid troet at det med kompot var svært og kun forbehold hardcore husmødre, men jeg er vild med ideen om, at man blot kan bage rabarberne og mose dem til kompot. Her kommer min opskrift på rabarberkompot med ingefær, som faktisk er helt uden raffineret sukker (med mindre du bruger søde syltede ingefær, som altså er ret gode, men indeholder raffineret sukker.)Rabarber opskrift på rabarberkompot til grød, pandekager, vafler og andet topping

Rabarberkompot med ingefær – sukkerfri og nem opskrift

1 stort glas fuldt

25 stk rabarber
1 knold ingefær, frisk og fintrevet ingefær eller 5-6 “søde syltede” (på glas)
2 spsk kokosolie
2-3 dl kokossukker
2 tsk vanilje eller vaniljestang

1.  Skyl og rens rabarberne godt, fjern toppen og skær stænglerne i skiver på ca. 1 cm. Fordel rabarberstykkerne på en bageplade, riv frisk ingefær henover (eller skær det søde syltede ingefær i små tern og drys hen over rabarberne).
2.  Tilsæt kokosolie, kokossukker og vanilje og rør det godt sammen med rabarberskiverne med en ske.
3.  Bag det hele i ovnen i 10 minutter ved 180 grader.
4.  Mos rabarberblandingen med en gaffel, hvis du ønsker en grov rabarberkompot eller blend i en løghakker eller blender, hvis du foretrækker den fin og uden stykker.
5.  Hæld på glas og brug til topping på grøden, vaflerne, pandekagerne, rabarbertærte osv.

Se Også: Rabarbertærte / cheesecake-is med karamelliserede mandler

Opskrift på rabarberkompot med ingefær i ovn. Syltetøjsglas med kompot og rabarber i baggrunden. Hvid baggrund

2 Comments

 1. Jeg har altid været V I L D med rabarber!
  Som barn plukkede jeg dem i min farmors have og spiste dem rå !!!!
  Ja jeg har vist aldrig være fan af det søde – men noget jeg er fan af det er hvor smuk og lækker din rabarber kompot ser ud.
  Jeg har også selv lige lavet en portion, men på den helt traditionelle måde i gryden.
  Næste gang må jeg prøve at bage dem, nøj det ser lækkert ud!

  • Camilla Reply

   Haha ej seriøst gjorde du det Maria? Det er en sjov historie 😉 Jeg har aldrig fået så meget rabarber som barn, tror jeg. Jeg husker i hvert fald kun jordbærrene. Og tusind tak. Det blev virkelig lækkert i ovnen også. Det er så rart med ting, der kan passe sig selv. Sidste år lavede du jo rabarberkompot til mig – kan du huske det? Var også vildt lækkert 😉

Write A Comment