For et par måneder siden pillede vi vores enorme garanteret-alt-for-dyre fjernsyn ned ad væggen, solgte det. Nej vent – det gjorde vi ikke engang – vi GAV det væk, og så sad vi lige pludselig der i vores meget lille sofa og kiggede på en …. øh væg. Med en bogreol. Og stige (i øvrigt købt hos fine Culture Living på Nordre Frihavnsgade).. But why?

Jeg er ikke helt sikker på, jeg har svaret, og inden du tænker; “Okay, først flexitar, så yoga og nu det her. Er hun bare gået hen og blevet den vildeste hippie-zen-agtige-type der kan undvære alt foruden sin indre kerne?” –  Så lad mig lige straks indskyde, at vi egentlig i første omgang gjorde det af helt andre grunde, end man måske kunne tro. Nemlig af æstetiske og praktiske grunde. Vi har simpelthen IKKE PLADS til et fjernsyn i den her meget lille stue, som trods alt udgør næsten halvdelen af de 65 kvadratmeter på kvisten. Der kan lige være et spisebord, en sofa, sofabord og en reol – med vinreolerne på væggene som trods alt også fylder en del, så er der altså ikke meget plads tilbage. Hvad gør man så? Man skiller sig af med det der TV og ser om nye muligheder opstår.

Status her et par måneder efter er lidt en blandet landhandel af fordele og ulemper, som jeg tænker jeg lige vil lufte her, hvis du skulle gå med den samme sindssyge tanke – eller måske endda allerede har smidt flimmerkassen på porten?

Livet uden fjernsyn

FORDELE:

 1. “Hej jeg hedder Camilla, og jeg kan faktisk andet end at sidde foran en skærm”. Jep, når man er en social og digital nørd som mig, kan man pludselig komme til at spendere mange af døgnets 24 timer foran en skærm. Uden fjernsyn har jeg klart sikret mig færre skærm-timer.
 2. “Den store Bagedyst, X Factor og Paradise Hotel. Det ser jeg ikke!” Jep, uden et TV, kan jeg sige den sætning, uden faktisk at lyve om det;)

Vi har netop arvet den fineste skænk i mahogni-lignende træ, som nu kan overtage TV’ets plads. Så kan man sidde der og pynte og læser en masse bøger. For det får man jo helt sikkert gjort de sene aftentimer, ik? I mellemtiden er det bambus-stigen, der i bedste “back to nature”-stil lige låner pladsen i hjørnet.Livet uden fjernsyn. Lyserøde liljer, stige i bambus. Indretningstips

ULEMPER:

 1. Komfort. Eller mangel på samme! Se det lige for jer; Hay-sofabordet i miniputklassen balancerende med en Mac på kanten ved siden af fadet med de søde snacks og et monstrum af popcorn-balje til et nervepirrende styrt. Eller værre endnu; ovenpå en pude på maven, mens man bøvler rundt for at finde den helt rigtige stilling, og så hoster, så tingesten dratter ned igen. Suk!
 2. Hvad-skal-jeg-se-krise. Hold nu op man kommer hurtigt ud af loopet, når man ikke bare lige kan tænde for flimmeren, og så får man en eller anden lækker tre retters serveret. Kreativiteten skal I gang. Hvilken serie elsker folk på Twitter? Og hvad ligger højest på Netflix? Den serie er kedelig, og den er også. Og hvordan var det nu med Mad Men – fik vi nogensinde set den færdig?

…. Og hov, endte den lige med flere fordele end ulemper? Vi beholder det nede lidt endnu så! 😉

Kunne du finde på at leve uden fjernsyn?

Måske du også vil læse: Mit plastik-forbrug har taget overhånd!

4 Comments

 1. Marie Lundholm Reply

  Vi har intet fjernsyn. Vi bor på et halvstort kollegieværelse på 30 m2. Vi skal flytte i vores første egen lejlighed lige om lidt, og vi har snakket lidt om, om vi skal have fjernsyn eller ej. Det eneste, som taler for, er at jeg har en kæreste, som gerne vil have en playstation 😉
  Jeg tror, det tager tid at vænne sig til at se udsendelser på computeren, men det kommer. Man bliver langt mere selektiv om hvad, man vil se. Det eneste, jeg kan savne, er at se nyheder. Det er sjældent, jeg lige husker at gå ind og får set det live….

  🙂

  • Camilla Reply

   Orv, det dilemma kan jeg godt følge. Det ville være vildt, hvis I ender med ikke at få fjernsyn og så se, hvad det kommer til at betyde for Playstation-forbruget, hva? 😉 Men ja, det er rigtigt. Det ærgrer også lidt mig. Altså jeg sørger for at få set Deadline, Debatten osv., som jeg gjorde før, men indimellem kan man faktisk godt komme til at glemme det, så man skal lige ind i rutinen. Omvendt abonnerer jeg nu på en online avis, og det er også en fed måde at holde sig opdateret på, synes jeg – det skal også bare lige ind i rutinen! Nå, men hold mig da endelig lige opdateret ift. om det blive go eller no go til TV’et fremover;)

 2. Jeg har ikke haft fjernsyn i over et år nu, eller, teknisk set har jeg et men der sker ikke noget hvis man tænder for det og så er man jo lige vidt. Jeg har i mange år brugt fjernsynet som baggrundsstøj og haft det tændt mange timer dagligt, så var også lidt spændt på hvordan det ville gå. Jeg synes dog at det er gået fuldstændig smertefrit og jeg savner det ikke. Dog kan jeg godt mærke at jeg er håbløst uvidende om hvad der foregår, både i forhold til serier, programmer og også ting som biograffilm og produkter, fordi jeg ikke længere ser reklamer. Det er ret sjovt. Og så skal man også mere aktivt tage stilling til hvad man skal se, hvilket både er godt og skidt. Det er nemt bare at tænde for tossekassen, men omvendt ser jeg langt mindre “tv” end jeg gjorde tidligere. Umiddelbart har jeg ikke planer om at få tv igen.
  Det blev en længere roman, haha.

  Kh

  • Camilla Reply

   Næh hvor sjovt. Vidste ikke du havde skillet dig af med TV’et også, Sabrina. Men så er du jo god til at holde dig opdateret på Twitter til gengæld 😉 Og enig, jeg har også stået op til flere gange nu og været det her kæmpe spørgsmålstegn i grupper hvor snakken er faldet på et nyt program, men mest af alt – reklamer! Så står der pludselig en person og er helt flad af grin pga. en reklame på TV’et. Og man står høfligt og laver den der… “baaaah. Den har jeg ikke set”. Og ja, det er rart at kunne tage aktiv stilling faktisk. Og så er jeg ret glad for stadig at have DR.dk . Der er også stadig noget hyggeligt over de der søndagsserier, som bliver sendt præcist kl. 20, men dem kan man jo stadig se online og så bare lege med på det der live-TV 😉

Write A Comment