Hvor tit er du på Østerbro? Lad mig gætte; du bor her ikke, så nærmest aldrig? Som herboende begejstret type MÅ jeg jo lige slå et slag for området med en guide til Østerbro. Og eventuelt opfordre til at tage et smut forbi her i bededagsweekenden. Vi er faktisk ikke SÅ kedelige og spelt-agtige som man tror 😉 Del også gerne jeres yndlingssteder og tips nedenfor, så jeg kan udforske noget nyt!

Flowers and garden on a rooftop in Copenhagen. Summer.

OPLEVELSER

(Loppe)markeder på Remisen (Blegdamsvej 132): En stor hal i nærheden af Trianglen, hvor der ofte, ja nærmest hver weekend er et eller andet (loppe)marked og mulighed for at gøre et kup.

Creative Space (Kastelsvej 1): Tag vennerne eller familien med og gå i krea-humør med vaser og kopper, som du maler dine egne motiver på. Et kreativt værksted med hygge og kaffe.

Øbro-hallen (Gunnar Nu Hansens Plads 3): Svømmehal alle ugens dage (til kun 20 kr. i hverdage indtil kl. 15), MEN også et kurbad til fair priser og med saunagus flere gange om ugen. Dog vigtigt at booke tid en lille uges tid inden, da det er meget populært.

ØsterGRO: Urban tagfarm. Danmarks første ovenikøbet. Mest spændende om sommeren men kan også være åben for julemarkeder mm. Har i øvrigt fået nyt spiseri på toppen. Gro Spiseri som jeg dog endnu ikke har besøgt.

I Blame Lulu, Second hand butik på Østerbro med kendte danske brands til genbrug

BOLIG OG SECONDHAND

Butik Sidegaden (Faksegade 19): En forholdsvis ny lille butik som altid inspirerer. Herinde finder du en god blanding af nye ting – ofte fra mindre danske brands og gamle retro sager, som er blevet opfrisket. Det er nogle yderst kreative sjæle, der står bag butikken, og det gør den helt unik!

Altaneriet (Randersgade 35): Stedet som du MÅ stikke hovedet forbi med alle dine altankasser under armene! Fine priser, friske planter og to ejere med en passion og begejstring, der smitter helt vildt. Aldrig har jeg set nogen været SÅ glad for planter.

2nd Clothing (Nordre Frihavnsgade 60): Genbrug når det er bedst! Malene Birger, DAY Birger et Mikkelsen, Henrik Vibskov og en masse andet lækkert dansk design til en yderst reduceret pris. Noget fordi det er brugt, og nogen er blevet træt af det – andet fordi det har været en fejl fra første øjeblik.

I blame Lulu (Rosenvængets Allé 8): Genbrug på den moderigtige måde – endnu en af slagsen. Det er dyrt/dyrere genbrugstøj, men det er nøje udvalgt, pænt og nyt. Indimellem kan der også være billigere tøj fra eksempelvis H&M, hvis de synes, det er heltspecielt og fortjener at blive vist frem.

original coffee på Østerbro. 2 x Iskaffe

CAFEER / KAFFE

Souls (Melchiors Plads 3): Jeg har nævnt den før og nævner den gerne igen, for det her sted er i mine øjne Østerbros stolthed. Det er hipt, grønt og meget meget lækkert både til morgenmad (pandekager med chokolade og peanutbutter), frokost (sweet potato salat), aftensmad (burger) og endda til kaffe og (raw) kage.

Original Coffee (Nordre Frihavnsgade 4): Super god kaffe. Det er kvalitet og smager bare godt – afbalanceret og kraftig!. Jeg har snart prøvet alle typer; fra deres Flat white til Americano, iskaffe og latte.  Deres morgentallerken er i øvrigt god og billig. Og deres avokadomadder. Egner sig ikke til et længere ophold, men perfekt til en hurtig morgen- eller frokostaftale.

GRØD (Nordre Frihavnsgade 55): Kendt københavner som må prøves, og jeg er der personligt ret tit! Jeg foretrækker at vælge toppings selv til morgengrøden og vælger ofte 4 stk; æble, peanutbutter, kakaonibs og nødder. På solskinsdage kan man sidde udenfor og nyde det rolige liv på Nordre Frihavnsgade. Sidste gang fik jeg en lækker skål daal, som er oplagt senere på dagen.

Djuus Copenhagen (Blegdamsvej 78): En af de mest grønne, innovative og fleksible cafeer i byen. Og med en velmenende, personlig og oprigtig service fra ejeren Rikki. Hun lytter til sine kunder og er tit den første med nye madtrends som freakshakes, golden latte og hjemmelavet nøddemælk. Prøv en bland-selv-brunch herinde. Eller de hjemmelavede (raw) Snickers-kager.

Morgenmad på Djuus Cph

ARBEJDSVENLIGE CAFEER

La Esquina (Ryesgade 76): Super flot café med god plads og en rigtig dejlig stemning både om dagen og aftenen, hvor der er mulighed for mad og vin. Flere stikkontakter og god mulighed for at sidde og arbejde og holde møder. Prøv deres sandwich på rugbrød med en kaffe eller friskpresset juice til.

Kaffestuen (Østerbrogade 150): Lige når du kommer ind er der til venstre de perfekte “arbejdsbåse”, hvor du kan indrette dit eget lille arbejdsunivers med en behagelig bænk med puder, borde med rette højde og størrelse. Deres juices hedder A, B, C og jeg er vild med C. Og så laver de en dejlig stor og god americano.

ShaBaz (Ryesgade 87): Biksen her på Ryesgade er det perfekte sted at arbejde. Jeg elsker højbordet, lige når du kommer ind til venstre. For så kan man både sidde ned og stå op, mens man arbejder ved computeren. En americano, evt. med en sjat skummet havremælk, og så er dagen godt i gang!

Småkager af de traditionelle kager som hindbærsnitte, citronmåne og cream puff fra Leckerbaer, Østerbro

IS/KAGE

Østerberg Icecream (Rosenvængets Allé 7 C): Ekstrem lækker, råvare-ordentlig og anderledes isbiks. Hjemmelavede vafler og “nej tak til konserveringsmidler”. Her kan man få sager som dragefrugt- eller litchi-iskugler. Og er der brownie i isen, så er den uden tvivl hjemmelavet. OBS! Lukket om vinteren.

Leckerbaer (Ryesgade 118) Café der nyfortolker citronmåne og hindbærsnitte i småkage-version. Anderledes og interessant! Prøv deres cream puffs med peanutbutter og chokolademousse med syrlig glasur (hvis den er på lager). Eller varm chokolade lavet på enten hvid, lys eller mørk chokolade

Social Foodies (Østerbrogade 128): Der er steder, du er fan af, steder du elsker, og så er der steder, der giver dig lyst til at blive et bedre menneske. Sådan et sted, som sidstnævnte, er Social Foodies for mig! Byens bedste flødeboller og chokolade på 100% chokolade, deres kokossorbet – og min favorit; den grønne; “Dyrehaven”! Lavet af avokado, spinat, lemon, ingefær og æblemost

Olufs Is (Olufsvej 6): Et vindpust fra Trianglen kan du gøre et fantastisk sommervisit hos OLUFs is. I denne lille iskiosk er nichen ispinde. Hjemmelavede smukke italienske ispinde. Karamel. Lakrids. Pistacie. Sorbet i flere afskygninger og alle dækket med en god tyk mørk chokolade. OBS! Lukket om vinteren.

Snow and colorful houses in Copenhagen

FINESTE GADER & OMRÅDER

Olufsvej: Smuk og fotogen med farverige kontrastfyldte huse, idyllisk stemning og et fællesskab og sammenhold, der på fortryllende vis hænger over de små fine huse, børnecykler, navneskilte og allétræer.

Brumleby: Et af byens mest eftertragtede (gule og meget idylliske) områder, og så var boligerne endda forbeholdt arbejderklassen dengang i slutningen af 1800-tallet, da de 550 lejligheder blev bygget og blev hjem for omtrent 2.500 mennesker(!) Egentlig et ret privat område som man godt kan tage en stille idyllisk vandretur igennem, måske som genvej til PARKEN.

Classens Have: Et lille parksamfund med små nuttede blomster rundt omkring, en masse træer og friskere luft. Herinde lukkes de larmende biler ude, man har god tid, puster ud… og tager et “bette hvil” :0)

Kastellet: Kastellet er fantastisk! Hver gang jeg er der, tænker jeg; “hvorfor er jeg ikke her noget oftere?” Her er så fredfyldt, og det er svært at tro på, at området fungerer som arbejdsplads til 200 mennesker, byens vandrende, løbende og power-walkende befolkning. Plus en masse turister, der sandsynligvis er på vej til Den Lille Havfrue.

AFTENSMAD

Hos Fischer (Victor Borges Plads 12): Fantastisk italiensk restaurant med den dejligste lokale stemning. Mad der passer til alle – også vegetarer – og specialiteter efter årstiden. Serverer iøvrigt en virkelig lækker espresso martini.

Iki Sushi (Nordre Frihavnsgade 52): Den bedste all you can eat sushi-oplevelse, jeg har haft! Ikke nok med at hver enkel bestilling – suppe såvel som ceviche og sushi – serveres appetitligt og med kærlighed. Derudover betaler man for hvert stykke man efterlader, hvis man efterlader mere end tre. Forhindrer madspild og grådighed. Smart!

Jean Claude (Victor Borges Plads 6): Fransk restaurant med charme og hygge og den perfekte vært for de franske klassikere. Prøv deres svampetoast (toast aux champignons).

Pixie (Løgstørgade 2): Perfekt til casual og/eller impulsiv dinnerdate med kæreste eller veninde. Fredag eller lørdag efter en hård arbejdsdag eller inden en måske-bytur. Leverer et godt glas rødvin og en solid burger, snack-tallerken eller gedeostsalat.

Farverig salat hos Souls i København med sød kartoffel, kål, syltede løg.

TAKE AWAY

Smag (Nordre Frihavnsgade 13 A): Er og bliver stadig  Østerbros bedste alternativ til sund mad på farten til pengene. Og jeg aner ikke hvor mange gange jeg har været her, men det er mange. Der ligger også en Wedofood på Østerbro, men Smag ligger bedre og har længe åbent.

Rice & Rice (Nordre Frihavnsgade 23): Ikke altid den bedste service, men ikke desto mindre stadig den bedste panang karry (nr. 31) jeg har smagt. Har også en restaurant på Nordre Frihavnsgade

Cofoco Le Marché (Østerbrogade 64): Take away sommermad der ofte rammer plet. Stedet hvor man går hen, når man er doven, men alligevel har lyst til “ordenligt mad”. Deres vegetarretter kan også anbefales. Og chokolademousse!

LOKALE BUTIKKER MED GODE RÅVARER

Spis min gris (Nordre Frihavnsgade 31): Sej slagter med kød som er 100% lokalt og økologisk. Skal det være mad af den firebenede slags, så er det her, der skal købes ind!

Trøffelsvin (Nordre Frihavnsgade 36): Nu siger jeg bare lige noget; Trøffelsvin er måske den sejeste vinbutik i København! Og hvor er jeg stolt over, at den ligger i mit kvarter. Intim og stilet indretning og spidsfindige citater og etiketter. God rådgivning og sjove og lækre vine. Prøv rødvinen MMM og Kung Fu Girl (Riesling).

Madfrafrankrig (Nordre Frihavnsgade 84): Som til dels frankofil, er det et rent eventyrland at åbne døren til den her lille autentiske butik med fine kurve med grøntsags- og kastanjesupper uden for butikken og endnu flere delikatesser indenfor. Her er bare alt, hvad man holder af ved Frankrig. Ejeren Corinne tager gerne en sludder på fransk, hvis man er til det;)

Altaneriet (Randersgade 35): Det helt rigtige sted at købe planter og krydderurter på Østerbro. De mest begejstrede kvinder holder til herinde og ved alt om det grønne guld. Jeg har også skrevet om Altaneriet tidligere her.

hair studio på Østerbro. Billig klipning og lyse striber. Frisør

CYKELHANDLERE OG FRISØRER

Hair Studio (Nordre Frihavnsgade 65)Sindssygt billigt – og godt! 450 kr. for lyse striber er måske det billigste, jeg har set hørt om, prøvet og – ikke mindst og ovenikøbet – været super tilfreds med! Den mest flinke, snakkende mand fører saks og vejledning herinde.

Zenz (Sortedam Dossering 101):  Skal det gå lidt mere økologisk, grønt og ordentligt til værks med håret er Zenz ved Søerne et virkelig godt bud. Salonen bruger ingen kemikalier, så her er ingen skarpe dufte eller skadelige ting, og de gør deres arbejde perfekt.

NoA Cykler (Nordre Frihavnsgade 56) En cykelhandler, der ser udover opgaven og tager din cykel alvorligt (som den fortjener) og til meget fair priser, hvilket er en samlet pakke, som jeg virkelig har ledt længe efter på Østerbro.

VIN / COCKTAILS

Kitjn (Århusgade 14) Netop blevet en 100% vegansk cocktailbar og jeg har faktisk ikke været der siden den tog det skifte. Men det plejer at være et fint sted at tage en cocktail og den eneste af sin slags på Østerbro.

La Esquina (Ryesgade 76): Som sagt god til arbejdscafé og morgenmad, men bestemt også hyggelig om aftenen til let mad og vin.

Simply Wine (Willemoesgade 31): Dejlig, lokal og lettere skjult vinbar.

Hos Fischer (Victor Borges Plads 12): (Jeg siger det lige igen; Espresso martini!)

Bopas Plads: Pixie og Bopa. Din absolut bedste mulighed for at fange en fest på Østerbro 😉

LÆS OGSÅ: Salat i København | 10 lækre og mættende af slagsen

6 Comments

  • Camilla Reply

   Hej Maria, det er da også rigtigt! Jeg læste det den anden dag, lige efter jeg havde lavet guiden og glemte at rette til. Tak for påmindelsen;) Ved du hvornår den nye åbner på adressen? Har ikke kunnet finde information nogen steder.

 1. Line Olesen Reply

  Kære Camilla,

  Hvordan laves striberne hos Hair Studio? Og er de også gode med saksen? 🙂

  • Camilla Reply

   Hej Line, ja det kan du tro. Jeg bliver ofte klippet derinde. Jeg ved ikke, hvordan det er hvis man skal have en fancy klipning, men til spidser og kort hår til mænd er han fremragende. Striberne bliver lavet med staniol – smidigt og hurtigt, uden amoniak og med et super fint resultat. Jeg har henvist flere som var super glade for resultatet herinde – både ift. udseende og pris. Og du kan se resultat af klipning og farve fra da jeg var derinde på billedet ovenfor. Skriv endelig hvis du har flere spørgsmål 😉

 2. Jeg vil også gerne slå et slag for det ellers halvkedelige ydre Østerbro…. Kan varmt anbefale Krejl og Kaffe på vennemindesvej og Gedigen kaffe på Jagtvej. Og det må være en forglemmelse, at du ikke har Gormandiet med på din liste 🙂 – verdens bedste flæskestegssandwich.

  • Camilla Reply

   Hej Tina, det har du ret i. Måske jeg skulle lave en follow up med en guide til ydre Østerbro 😉 Ift. Gourmandiet så var jeg engang stor fan, men Spis min gris har taget over, da jeg opdagede at ikke alt hos Gourmandiet var øko, og så spiser jeg ikke længere så ofte kød. MEN det er altså stadig et skønt sted. Har dog ikke prøvet deres flæskestegssandwich;) Kh.

Write A Comment