Jeg kan godt selv høre det, bare navnet “rødbede latte” hos 42 Raw – mon ikke det kan få mange til at løbe skrigende bort? Og tænk så bare på alle spelt-, veganer-, og trend-forskrækkede som må ryste på hovedet og tænke: “NU STOPPER DET SIMPELTHEN!”

I kender jo nok godt min holdning. Jeg elsker nye og spændende ting og skrev i slutningen af 2016, om de madtrends som endnu ikke var så synlige i København. Deriblandt var farver i maden og de her “rainbow lattes” – altså “latte” i alverdens farver og med forskellig smag – lige fra rødbede til “blå alger”. Rødbede (og gurkemeje) latten er nu landet hos 42 Raw, og den var jeg inviteret forbi for at teste på Pilestræde i morges. I selskab med en omgang virkelig, lækre og snaskede veganske pandekager med banan, æble, chokoladesauce, kokosskum, kokoschips, blåbær og gojibær, som bare smagte helt fortrinligt, sindssygt godt. Ikke så tit man får både æbler og bananer til pandekager, men det var frisk med lidt æble-crisp.  Jeg spiste det hele og er stadig ret mæt. Kl. er nu 13.22!)

Vildeste pandekager hos 42 Raw. Med vegansk chokoladesovs, en masse frugt, kokos og kokoscreme. Kh Würtz servering.
Veganske pandekager og KHWürtz-stilen. Hvem der bare havde alt det lækre keramik derhjemme!

gurkemeje latte og rødbede latte hos 42 Raw i København

Rødbede latte på 42 Raw – hvad er nu det?

Og hvordan smagte den der rødbede latte så? Godt synes jeg! Men det er måske ikke noget for alle. Jeg er vild med rødbede og ingefær, og bestiller altid juice med netop den kombi. Så den her drik er lidt som at drikke varm juice med (mandel)”mælk” i. Slet ikke tosset. Jeg elsker varme sager, og faktisk insisterede jeg som barn på at få “saftevand med varm vand i”. Altid. Og helt seriøst!
… Heldigvis kan man ikke smage mandel”mælken” så tydeligt i denne rødbede latte – det er jeg nemlig ikke så vild med. Gurkemeje latten (som man også kan få andre steder i byen, bl.a. hos Djuus Copenhagen) er kraftig, krydret og perfekt til lækkersult. Der er ikke ingefær i drinken, som når jeg laver den, men den var rigtig god alligevel og smagte af en masse! Alt i alt ser jeg begge drikke  som et oplagt valg, hvis man gerne vil have et varmt boost. Men man skal også være parat til at betale 50 kr. for dem.

… Og kan det erstatte kaffe?

Jeg kan godt forstå, hvis det lige umiddelbart lyder meget alternativt med sådan en rødbede latte. Men man fortryder kun det man aldrig prøvede, ik? Og sådan noget som rødbede juice og juice med alverdens ingredienser er jo faktisk (blevet) helt normalt. Måske er det navnet rødbede latte, der angiver at det er en slags erstatning for kaffe??

Til det kan jeg sige, at det er det ikke. Måske for nogen, men jeg har indset at (god) kaffe er en af de ting, som intet andet kan erstatte, og som jeg må have dagligt / ikke er klar til at give afkald på. (Undskyld, miljøet!) Og selvom jeg var helt mæt efter 42 Raw i morges og havde drukket både gurkemeje og rødbede latte, måtte jeg med det samme have en kop joe lige bagefter. Så arbejder jeg bare bedre! Til gengæld ser jeg det som den perfekte drik om eftermiddagen, hvor jeg har brug for noget varmt og fyldigt… Og kan få kritiske søvnproblemer, hvis jeg på det tidspunkt kaster mig over kaffen;)

OBS! Jeg var forbi 42 Raw i forbindelse med et presseevent, men skriver dette indlæg på eget initiativ, 100% ærligt og uden nogen aftale med virksomheden, men blot fordi jeg havde lyst til at dele nyheden med jer!

Læs også: Gurkemeje latte | Bedste værn mod forkølelse!

Pandekager på 42 Raw. Veganske lavet på rismel og toppet med banan, æble, kokoscreme, gojibær, blåbær og serveret med rødbede latte og gurkemeje latte

Se også: Opskrift på pandekager med cashewyoghurt

Write A Comment