Stor nyhed på flere måder! Der er mange aspekter ved Nørrebros nye japanske Kuma på Jagtvej, som ikke er set før i byen. I hvert fald ikke er mig! Først og fremmest er det nok den mest gennemførte “street food uden at være street food biks”, som jeg har besøgt. Forstået på den måde at det ikke er en truck eller telt, men faktisk er et lille lokale med et par borde og stole og tag over hovedet, men som er så småt, at det nærmest ikke kan kategoriseres som hverken café eller restaurant, OG samtidig er mere hipster-kitsch end den klassiske shawarma på hjørnet. Giver det mening? Måske skal det bare opleves 😉

Forretter hos Kuma Cph og sjove kopper med katte på

Jeg var forbi med min gode veninde til en frokost i torsdags, og vi var heldige at få en af de ca. 10 siddepladser der findes herinde. Nemlig lige ved disken med frit udsyn til køkkenet.  Jeg havde læst, at man kan forvente yderst fair priser herinde, og det må man sige er sandt. 15 kr. pr. forret og 50 kr. for stedets hovedperson: okonomiyaki.

Okonomiyaki på Kuma…. hvad for noget?

Kan I huske de gang jeg delte min opskrift på okonomiyaki på vaffeldagen? Der skrev jeg vist noget med, at man slet ikke kan få sådan en fætter i København, MEN DET KAN MAN ALTSÅ NU!

Herinde fås den i tre varianter; med kylling, bacon og shiitake (svampe). Jeg valgte den vegetariske, altså shiitake, mens min veninde valgte kylling. Derudover delte vi tre forretter; søde kartofler – dybstegt og vendt i honning og sesamolie, Oden som er marinerede kinaradiser og en omgang japansk spinatsalat. Her var vi begge ret vild med de søde kartofler, og jeg tror jeg skal eksperimentere noget mere med sesamolie og honning derhjemme. De andre forretter var også fine, men måske ikke sådan helt uundværlige.

okonomiyaki med shiitake på Kuma Cph

Okonomiyakien til gengæld; den skuffede ikke! Den var drysset med flager af tun på toppen, hvilket man lige skal være opmærksom på, hvis man er vegetar – og få dem til at undlade. Den er ikke sådan vild stor, men mætter alligevel meget godt efter forretterne. Af drikkevarer var der sodavand, øl og sake. Jeg snuppede bare postevand. #VildTorsdag.

Næste gang ville jeg nok snuppe alle forretterne til deling først, så jeg bliver 100% mæt (og ikke kaster mig over kaffe og romkugle på den anden side af vejen efterfølgende, haha)… MEN godt smagte det, og jeg kommer snart igen. Især når vejret bliver godt. Så er man ikke så afhængige af, at der er ledige siddepladser.

Servicen var rigtig fin – alle medarbejderne var rigtig gode til at forklare deres udvalg og retterne blev præsenteret og forklaret grundigt, som var man på Michelinrestaurant.

OBS! Tjek lige kopperne med ansigter på. Hvor fine er de? Det er simpelthen så rart med nye steder, der tør at skille sig ud og ikke være som de andre!

Find også opskriften på Okonomiyaki vafler her

Og læs om et andet nyt sted i byen: SONNY CPH

4 Comments

 1. uh okonomiyaki – i love it! hvis man nu også bare kunne få den både vegansk og glutenfri så ville jeg være lykkelig 😉

  • Camilla Reply

   Åh ja, der er de ikke lige helt endnu. Lad os se om der er et street food-marked der kan tilbyde det i løbet af sommeren 😉

 2. Vi kom tilfældigt forbi forrige weekend og blev lokket af okonomiyakien, som vi selv har forsøgt os med at lave, og så AOK nomineringen ved døren. Den er velfortjent. Næste gang skal du prøve en af deres lækre sodavand der smager som astronaut-is 😉

  • Camilla Reply

   Åh nu får jeg lyst til okonomiyaki igen. Hvilken variant snuppede I? Og er det de mexicanske sodavand du tænker på? Sådan en har jeg nemlig fået tidligere på Blue Taco. Den var lige sød nok til mig, men måske jeg så lige skulle give en af de andre varianter en chance. Astronaut-is er i hvert fald ikke dumt 😉

Write A Comment