Hvis du har lyst til at sætte din autograf et bæredygtigt sted i dag, kan du overveje at kigge lidt nærmere på dette initiativ fra Verdensnaturfonden (WWF) som skal sikre at landets supermarkeder sikrer anstændige/bæredygtige fødevarer. Jeg fik en mail omkring initiativet i min indbakke, og jeg kunne måtte ind og skrive under med det samme. Det talte lige til mit “ja vi kan da ændre bare en lille smule med en underskrift”.

Jeg mener at netop supermarkederne kan gøre meget på det her område. Selvom forbrugerne selvfølgelig også har et kæmpe ansvar selv! Som tidligere nævnt er jeg den nørdede type, når det kommer til indkøbsvaner. som går rundt og nærstuderer alt muligt i supermarkederne, og jeg må indrømme at jeg tit undrer mig over både kvalitet og udvalg.

Nedenfor kan du se WWFs krav til supermarkederne.  Især synes jeg det med fisk er utroligt svært at gennemskue. Derudover synes jeg det ville være fedt, hvis de havde haft en “pind”, der opfordrede supermarkederne til at sælge lokale varer eller varer der ikke altid er fra den anden side af jorden og gøre det tydeligere, når råvarerne eksempelvis er fra Danmark.

Danske råvarer; tomater i flere farver og frisk basilikum

De 5 krav til supermarkederne er:

1. Mit supermarked skal gøre det attraktivt og let for mig at vælge grøn og klimavenlig mad
2. Mit supermarked må aldrig smide spiselig mad ud
3. Mit supermarked skal sikre, at jeg altid kan vælge en vare økologisk
4. Mit supermarked skal sikre, at fisk og skaldyr er fanget og produceret uden at skade naturen
5. Mit supermarked skal sikre, at ingen varer har bidraget til at ødeløgge tropisk skov 

Skov og natur i Danmark. Hvordan får vi dem ind i supermarkederne? Fisk og skaldyr, stop madspild, køb økologisk, pas på den tropiske skov

 

Hvad er det vigtigste for dig, når du handler ind? Og tror du på at underskriftindsamlinger kan hjælpe, eller virker det bare ligegyldigt?

Læs også: Guide til 6 indkøbsvaner der kan ændre verden

 

Write A Comment