På papiret er det ikke længere sæson for kål, som burde slutte til februar, MEN det er stadig på en måde lidt vinter-agtigt, ik? OG der ligger danske kål på hylderne i supermarkedet. Game is on… Rødkålssalat!!

Sidste fredag havde jeg Maria på besøg til frokost. Jeg tror faktisk Maria er den eneste jeg kender som lever 100% vegansk, og det er altid sjovt at have “en undskyldning” for at lave en vegansk frokost. Det sker jo ofte herhjemme, men f.eks. laver jeg ofte vafler på æg, da jeg synes de bliver lidt bedre. Men med et par spiseskeer chiafrø som har ligget i blød i 1 dl vand, går det også fint. Jeg lavede Vaffel-sandwich fra Go’ Morgen Danmark til hende samt en rødkålssalat med rodfrugter, tahindressing og en masse spidskommen. Alt blev spist, og Maria var glad. Så nu tænkte jeg, at jeg lige ville dele opskriften på salaten med jer også. Den er nemlig så nem at lave og kan bruges i så mange sammenhænge. Til frokost, grill og endda til anden til jul 😉

Opskrift på rødkålssalat med gulerødder, sød kartoffel og tahindressing. Toppet med spiselige blomster og serveret med en vaffel sandwich med hummus, avokado og soltørrede tomater. Alt sammen vegansk frokost

Rødkålssalat med sød kartoffel, gulerod og tahindressing

1/2 rødkål
2-3 søde kartofler
2-3 gulerødder
2-3 tsk spidskommen
Olivenolie
Salt og peber
Evt. frisk basilikum

Tahindressing

2 spsk tahin
2 spsk olivenolie
1 fed presset hvidløg
1/2 citron
1 tsk agavesirup
1/2 dl vand
Salt og peber

– Start med at skrælle de søde kartofler samt gulerod og skær dem i skiver på ca. 0,5 cm. Fordel skiverne på en bradepande med bagepapir hæld olie over og drys med spidskommen (jo mere jo bedre i min verden), salt og peber. Brug en pensel til at fordele både olie og krydderier over alle rodfrugterne. Sæt pladen i ovnen og bag ca. 35 minutter ved 180 grader.

– Lav i mellemtiden tahindressingen. Start med at putte tahin i en skål og tilsæt olie og citronsaft. Rør eller pisk forsigtigt til blandingen  er jævn og fin. Tilsæt hvidløg, agavesirup, salt og peber og rør. Tilsæt til sidst vand lidt ad gangen, til dressingen bliver den perfekte konsistens og lysere i farven.

– Riv kål fint på et mandolinjern og put det i en skål. Tilsæt tahindressing og rør godt rundt. Når rodfrugterne er afkølet tilsættes også disse til blandingen og der røres godt rundt. Tilsæt til sidst lidt mere salt og peber og top med frisk basilikum.

Se også: Opskrift på Vaffel-sandwich fra Go’ Morgen Danmark

2 Comments

  1. tak for en helt igennem fantastisk frokost !
    Jeg ligger til hver en tid mine veganske smagsløg til hvis det skal testet flere opskrifter 😉

    • Camilla Reply

      MODTAGET! Det kommer jeg helt sikkert til at få brug for igen… Så er det en god undskyldning for lige at catche up samtidig 😉

Write A Comment