Sunde romkugler forklædt som påskeæg kunne man måske kalde dem. Men eftersom påsken ligesom er ret meget overstået, tænker jeg ikke, det er sådan helt vildt oplagt. På den anden side er jeg faktisk typen, der først spiser mine påskeæg når påsken er overstået (der er så mange andre lækkerier). Så måske du har det på samme måde?

I hvert fald delte jeg billede af de her gyldne kugler for lidt tid siden på min Instagram, og mange var nysgerrige både online og offline. Ikke mindst pga. guldbelægningen, som passer til det fine piskeris fra Bloomingville. Men mere om den om lidt…

For først vil jeg tale om den smukke sag, som poserer sammen med romkuglerne på billedet, nemlig den nyeste kogebog fra yderst produktive og seje århusianer Emma Martiny. Den hedder Fabelagtige fristelser og det er en super smuk bog, som man gerne sætter forrest på bogreolen. Derudover indeholder den også hele 100 opskrifter på søde fristelser, som er af den “sundere” slags, og som bare ser så lækre ud. Der er lige fra små snacks til store tærter og hjemmelavet pålægschokolade.

Jeg havde lige kogt bønner da jeg fik bogen tilsendt, og da Emma har fristet en del med romkuglerne lavet på sorte bønner, fik jeg straks lyst til at gå i gang. Jeg har tidligere delt opskrift på trøfler lavet på sorte bønner her, og det var søreme også ved påsketid i sin tid. Men den her udgave er uden kokos og med romessens i stedet for mandelessens, hvilket jo egentlig er ret passende når navnet er romkugler. Jeg deler Emmas opskrift her nedenfor, men først vil jeg lige fortælle kort om det der guld, som mange har spurgt til.

GULDSTØV fra Mill & Mortar er hemmeligheden. Jeg fandt det i SuperBrugsen på Nordre Frihavnsgade, og selvom det indeholder et par e-numre, kunne jeg simplethen ikke lade være med at teste det af. Det er uden sukker og man bruger ikke særlig meget af det ad gangen. Det må være den undskyldning jeg kan finde for at bruge det på trods af indholdet. Og smukt ser det ud, ik?

Og her kommer så opskriften, som du også kan finde uden guld men med chokolade i stedet på Emmas blog her.

Sunde romkugler lavet på sorte bønner og dadler og drysset med guldstøv fra Mill & Mortar

SUNDE ROMKUGLER MED SORTE BØNNER

1 dåse sorte bønner
150 g friske dadler, udstenede
3 spsk. kakaopulver
3 spsk. kokosolie
1 tsk. vaniljepulver eller korn af 1 vaniljestang
1 tsk. romessens
1 nip salt

PYNT
50 g mørk chokolade, smeltet
kakaopulver
kakaonibs
tørrede rosenblade
hakkede pistacienødder

{ Her rullede jeg dem så i guldstøv i stedet }

Hæld bønnerne fra dåsen i en sigte, skyl dem grundigt, og lad væsken dryppe fra. Kom bønnerne og alle de resterende ingredienser i en foodprocessor eller blender, og kør maskinen, indtil du har en helt glat masse. Smag romkuglemassen til, så den smager præcis, som du ønsker, og stil den derefter i køleskabet i mindst 2 timer, så massen bliver fast nok til, at du kan rulle den.

Rul de sunde romkugler i den ønskede størrelse mellem hænderne, og tril dem i dine ønskede toppings. Opbevar de sunde romkugler i køleskabet indtil servering.

Sunde romkugler fra Fabelagtige Fristelser af Emma Martiny. Piskeris i guld fra Bloomingville og guldstøv fra Mill & Mortar

4 Comments

    • Camilla Reply

      Haha jeg tænkte også det var på tide med en upgrade på den klassiske kokos-variant 😉 Hvilken opskrift plejer du at bruge? Kh C.

    • Camilla Reply

      HAHA, nej vel? Jeg tænker ligesom også bare det lige giver dem det sidste shine 😉

Write A Comment