CopenhagenByMe på Lousiana i Humlebæk


Indeholder reklame

Vi rejser til Berlin, Madrid og Jylland i påsken. Måske har du familie, der skal besøges et sted på Sjælland eller Fyn. Men hvor ofte tager du egentlig på roadtrip uden for København – bare fordi? Og hvad er den bedste rute, hvis man skal afsted en enkelt dag, men gerne vil nå og se så meget som muligt?

Jeg ved det godt. Det kræver en bil! Og er der noget, jeg på ingen måde gør meget i, så er det at køre bil. Fordi cyklen er så praktisk, sund og rar. Og biler de er jo nogle “værre nogen”. MEN indimellem må man godt. Ja indimellem er det faktisk en nødvendighed, og så foretrækker jeg at leje en bil, frem for at have én stående selv. Tidligere benyttede jeg mig meget af det, der dengang hed “MinbilDinbil”, som gjorde det muligt at leje en bil for en dag eller flere lige i området af der, hvor man bor.  I dag er firmaet blevet købt af hollandske Snappcar, som har det fedeste mål: nemlig at reducere antallet af biler i Europa med 1% inden 2020. Halleluja! Flere delebiler = færre biler = mindre CO2. Og se lige her hvad man også kan leje, hvis man vil og har råd 😉 Du opretter en profil, og så tjekker du simpelthen, hvilken bil der er ledig i nærheden af dig, anmoder om at leje den, og hvis udlejer accepterer, så har I en aftale. Du stempler ind og ud på appen og tanker benzin op, inden du afleverer bilen tilbage igen. Nemt, nemt, nemt!

Jeg er stor fan af Snappcars koncept, og synes alle så vidt muligt burde vælge en delebil. Derfor sagde jeg i søndags ja til at tage på tur i en af deres biler i Nordsjælland og researche til den perfekte påskeguide til dig – fra morgen til aften. Jeg havde den dejligste dag og glemte hurtigt, at jeg lige var landet fra min tur i Saltsjöbaden, kun havde sovet 4 timer og kke havde fået kaffe. Nej, okay sidstnævnte glemte jeg aldrig helt, men det gik alligevel. Jeg ville nå forbi alle steder, så kaffen måtte vente. Her får du et referat fra dagen, som måske kan bruges til inspiration. 6 oplevelser krydret med lidt småtips undervejs.

Påskeguide og 6 skønne oplevelser uden for København

Dagen starter naturligvis bedst med en morgenmad/brunch. Vi ville gerne have været på Ninas Naturcafé, hvor vi har været før, men de holder desværre vinterlukket indtil sidst i april. Så når man nu har bil, er det oplagt at tage forbi den nyeste Wulff + Konstali i Hellerup (Waterfront) og få bland-selv-brunch uden at skulle vente lige så lang tid, som man gør på Amager. Især hvis du kommer tidligt. De åbner nemlig allerede kl. 8.

Stort hvidt slot i Fredensborg, Nordsjælland, Danmark.

Fredensborg Slot

Slottet 1B, 3480 Fredensborg

Herefter går turen til Fredensborg Slot (jagtslot for Frederik 4. og resistens for kongefamilien tre måneder, to gange om året), som er en oplevelse året rundt og et oplagt sted til en gåtur, hvis man lige skal forbrænde morgenmaden og have vind i lokkerne.  Hvis du kan lide at fotografere, rummer selve slottet og de mange små fine huse rundt omkring i byen desuden mange spændende muligheder. Jeg har været der flere gange og nyder at komme igen og nyde stilheden.

Blomster i alle mulige farver fra Humlebæk Plantecenter

Humlebæk Planteskole

Humlebækvej 49, 3480 Fredensborg

Humlebæk Planteskole er måske ikke ligefrem en oplevelse for alle. Men altså; jeg blev mega begejstret, da vi kørte forbi dette grønne paradis på vejen mellem Fredensborg og Humlebæk. Her kan man få kaktusser, planter og blomster til både ude og inde og til noget billigere priser end i København. F.eks. fik jeg hele 3 bakker hornviol for kun 25 kr. Alt-for-dejligt-billigt. Og når man nu er i bil, kan man jo lige så godt købe ind til både altankasse og vindueskarm.

Giacometti-salen på Louisiana i Humlebæk og yoga-øvelse

Louisiana

Gl. Strandvej 13, 3050 Humlebæk

Vi ville også på Louisiana – en klassiker som vi københavnere lige kan overkomme at tage toget til, men jeg kommer personligt alt for sjældent forbi. Som i; nærmest aldrig. Og indrømmet – jeg er mere typen der går på støvede historiske museer  end kigger på moderne kunst, men nu skulle det altså være. Omgivelserne er jo bare et besøg i sig selv – og Giacometti-salen. Det er ikke alle værkerne, jeg så at sige har et forhold til, men arkitektur-udstillingen af Wang Shu og William Kentridges videoinstallationer imponerede mig dybt. “Skørt”, men virkelig fedt lavet! Man kan også købe entrébilletter inklusiv frokost til Louisiana på forhånd her.

Skibe og blå himmel i Humlebæk Havn

HUMLEBÆK HAVN

Humlebæk Havn har fået et par skader efter stormen Bodil i 2013, men det kan man ikke se, hvis man ikke ved det. På en eller anden måde var det, da jeg stod her i den lille fredelige og virkelig pæne havn, at jeg var mest afslappet på hele søndagsturen. Har I madpakker, kaffe eller/og snacks med på turen, er det her et oplagt sted at nyde det.
Jeg vil klart tage proviant med til næste tur hertil!

Karen Blixens gamle barndomshjem i Rungsted. Et kig ind i hendes arbejdsværelse på Karen Blixen Museet.

Karen Blixen Museet

Rungsted Strandvej 111
2960 Rungsted Kyst
(OBS! Lukket 2. påskedag)

Herefter tog vi til Karen Blixen-museet og får indblik i den kendte kunstners liv. På museet er del et rum med en visuel tidslinje over hendes liv, som er guld værd, hvis du – som jeg – ikke ligefrem er Blixen-ekspert. Men det mest interessante er Karen Blixens private hjem, som man flere gange i løbet af dagen kan komme ind og se. Sjovt synes jeg især, det var, at se hvordan noget af stilen i hendes hjem er blevet moderne igen i dag. Jeg kan anbefale en gåtur i haven og fuglereservatet omkring. Der er blomster og kvidr for alle pengene. Og lige ovre på den anden side ligger Rungsted Havn, som bød på de lækreste solstråler og flere restaurantmuligheder.

Smukkeste solnedgang på Sjælland ved Bellevue strand. Himmel i lyserød og lyseblå, fugle og folk der vinterbader

Bellevue Strand

Her skal du nyde solnedgangen på vejen hjem. Måske med et lille glas bobler. Til den/dem der ikke kører bilen naturligvis 😉 Her kan man bare falde i staver og nyde lade sig opsluge af himlen, der står i de mest imponerende pastelfarver, som kun forstyres af fuglenes flotte strøg. Vandet var koldt, og alligevel mødte vi to modne kvinder, der lige tog en dukkert. På vejen hjem stoppede vi hos Wok Shop i Hellerup og fik sprøde forårsruller og majsfritter efterfulgt af en drønvarm omgang yellow curry. Det var bare alt, hvad vi havde brug for, efter sådan en herlig dag væk fra alle byens pligter. Vi havde lidt problemer med at finde en p-plads hjemme på Østerbro, men det lykkes jo altid, når bare man væbner sig med lidt tålmodighed.. En sød udlejer tog imod nøglen lidt over 21 – og alt var godt.

Hvis du har gode tips til min næste roadtrip, må du endelig sige til i kommentarfeltet. Jeg skal helt sikkert afsted igen snart!

Påskeliljer i Nordsjælland, Rungsted, Danmark

 

 

Write A Comment