Dagen derpå – Go’ Morgen Danmark. Sikke en sjov og udfordrende opgave! Fulgte I med?Jeg havde selvfølgelig prøvet at forberede mig så meget muligt på opgaven med at skulle lave tre forskellige vafler (til morgen, middag og aften). Bl.a. vaffel sandwich. Forberede mig på hvor meget tid der skulle sættes af til det forskellige og på at købe alt ind, der skal bruges. Temmelig mange ting endte det faktisk med at være! Og da jeg sidst på dagen fredag erfarede at der ikke fandtes kikærtemel i hverken SuperBrugsen på Østerbro eller Nørrebrogade, var det hele ved at blive lidt kritisk og panik-agtigt. SÅÅÅ typisk, ik? Men så kom jeg i tanke om den etniske grønthandler på Blågårdsgade, som havde kikærtemel til bare 28 kr.  💚 Nørrebro 💚
Vaffel sandwich med sunde vafler på en House Doctor tallerken. Avokado, hummus, tomat, rødkål og pesto på vaflern

Op med mig kl. 5 lørdag morgen og afsted med min kæmpe kasse med grøntsager, mel og vaffeljern. Ind på Hovedbanen og gøre klar i studiet. Mine opskrifter var ambitiøse og krævede meget tid, men heldigvis nåede jeg at være klar med både bananvafler, vaffel sandwich og pizzavafler. Jeg gik også all in med en rød buksedragt, og redaktionen mente, at jeg kunne være den nye Ghita Nørby, som også altid går i rødt, haha!Det var lidt svært lige at gå på med sunde vafler efter et indslag om angrebet i Stockholm og et fremragende interview med Rasmus Tantholdt. Der vidste jeg ikke lige hvilken grimasse, der skulle passe ift. at tale om “noget helt andet”. Men efter den overgang var overstået, syntes jeg det gik rigtig godt,  og jeg nød virkelig at introducere mine vafler til hele Danmark 😉 Men hold nu op hvor kunne jeg have talt meget længere om vafler, sundhed, lokale råvarer osv. Men sådan er det vel altid?!Opskrifterne kan findes herher, og her på TV2s hjemmeside, men jeg vil også dele dem alle med jer her på bloggen. Vi starter med den sunde vaffel sandwich, som er inspireret af min yndlingssandwich i København – Social ved Søerne.  Den er tung, snasket, glutenfri og vegetarisk. Og som jeg sagde i TV2 i går; med den i maven er du mæt hele dagen.Husk du kan altid købe en hummus (f.eks. den fra Løgismose), hvis du synes det virker lidt uoverskueligt at skulle i gang med alle ingredienserne på én gang!Sunde, glutenfri vafler med squash lavet som sandwich med hjemmelavet hummus, avokado, soltørrede tomater, tomater, avokado

Vaffel sandwich med kål, hummus og avokado, 4 stk

Sunde squashvafler (Dobbelt belgiske), 8 stk

1 squash
3 stk. æg
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl sesamfrø
1 dl græskarkerner (eller 4 dl. frø og kerner efter eget valg)
2 dl mel (jeg bruger kikærtemel)
2 dl vand

Evt. lidt olivenolie eller kokosolie

Hummus

4 dl kikærter (tørrede kikærter udblødt i vand og kogt i en times tid, eller hvis det skal gå stærkt; økologiske på dåse/karton)
0,5 dl olivenolie
3 spsk. vand
1 fed hvidløg
1 stk. økologisk citron
2 tsk. tahin
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. chili (kan undværes)
salt og peber

Ekstra fyld

150 g rødkål (eller spidskål/hvidkål)
15 stk. soltørrede tomater
2 spsk. olivenolie
1 spsk. vand
4 spsk. pesto, fx basilikumpesto
2 stk. avocado
Evt. et par friske cherrytomater
Salt og peber

Forbered dig dagen inden, og læg de tørrede kikærter til hummus i blød i en skål (sørg for at der er vand ca. 10 centimeter over kikærterne, så der er lidt at tage af).

Dagen efter hælder du vandet fra kikærterne og koger dem i nyt vand i en stor gryde i en time. Lad dem afkøle med koldt vand i et dørslag. Alternativt; brug kikærter i dåse på selve dagen.

Riv lidt skal af citronen og pres saften. Blend herefter kikærterne i en løghakker eller med en stavblender sammen med hvidløg, citron, olie, vand og tahin. Blend det hele godt sammen i et par minutter og tilsæt de øvrige krydderier og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. mere citron eller krydderier, hvis du er til en mere spicy hummus-udgave.

Herefter laver du vaflerne. Riv squashen på et rivejern og kom det i en skål sammen med de øvrige ingredienser. Rør dejen rigtig godt sammen og lad den stå og trække 5 minutter.

Put olie på vaffeljernet, hvis du ikke har en slip-let. Fordel ca. 1,5 dl dej i vaffeljernet med en ske, da dejen er tykkere end normalt. Bag vaflerne og hold dem varme eller læg på bagerist til afkøling.

Blend soltørrede tomater med olie og vand, så du får en fin puré.

Riv kål, f.eks. på et mandolinjern og del avokadoerne og skær dem i fine skiver.

Smør de 8 vafler med pesto, og læg fire af dem på et serveringsbræt.

Placér kål ovenpå og så hummus, puré af soltørrede tomater, hummus og til sidst avokado. Læg de sidste 4 vafler skråt over som sandwich-overbolle, krydr med salt og peber og servér din vaffel sandwich det samme.

Se også opskrift på Okonomiyaki vafler 

Sunde sandwichvafler med avokado, hummus, rødkål, soltørrede tomater, tomater

4 Comments

 1. Du gjorde det fremragende på tv 🙂
  Skal så meget afprøve dine opskrifter – tak fordi du deler!

  • Camilla Reply

   Tusind tak Linda. Hvor er det bare fedt at høre!! Håber du holder mig opdateret omkring, hvordan det går med opskrifterne;) Kh. Camilla

 2. Hej:) måske det er mig ser ikke kan læse opskriften rigtigt, men jeg kan ikke se hvor meget squash der skal bruges til vaflerne?

  • Camilla Reply

   Hej Elin, hvor er det godt du skriver. Jeg mangler da også at sætte squashen ind. Det er 1 der skal bruges til den opskrift. Jeg sætter det ind med det samme. Tusind tak og god fornøjelse! Kh Camilla.

Write A Comment