Kaffe med latte art med hjerte og bananmuffin med chokolade

“Havremælk skummer ikke som rigtigt mælk”. Jo, det gør. “Havremælk smager ikke godt”. JO det gør. Synes jeg!;)

Havremælk lobbyisme? Lad mig starte med at røbe noget, som I helt sikkert ikke ved. Det sidste års tid har jeg været en slags undercover lobbyist for havremælk i København. Jeg har været i dialog med adskillige caféejere, rost havremælk til skyerne og gjort ALT, hvad der stod i min magt for at tale den her drik  (- for ja, skulle man være helt korrekt, må den jo ikke hedde mælk, men drik) op. Kan man være spindoktor for havremælk? For i så fald, er det min nye titel.

Og hvorfor går jeg så SÅ meget op i det? Jo af flere grunde. Fordi jeg ikke så godt kan tåle komælk, og fordi jeg slet ikke kan drikke mange af de andre alternativer; helst ikke soja og slet ikke mandel. Det vokser virkelig i min mund. Derimod er det heller ikke særlig lokalt og bæredygtigt med ris, soja, mandel osv. Havre derimod. Det kan vi producere selv. Hvor blæret er det lige?

Mange steder i byen har fået havre lattes på menuen, MEN ikke alle smager lige godt. Jeg er stor fan af det svenske brand Oatly (ikke mindst pga. deres frisk fyr-agtige selvironiske kommunikation, som går rent ind i mit PR/marketing-hjerte), og deres “ikaffe”-version er super god. Derudover synes jeg også det spiller med Naturli’s “den gule” havredrik, da den er nem at få fat på. Men alle andre har jeg ikke haft de bedste erfaringer med.

Det er ren fornøjelse at se de cafeer, som jeg tidligere har presset ud i at prøve drikken af,

Og nu til den efterhånden lange lister over steder i byen som laver virkelig gode havre lattes. Flere der skal på listen?
Tip mig endelig, og så opdaterer jeg den løbende! 😉

Avokadomad med syltede rødløg og kaffe med havremælk og latte art

15 fantastiske kaffe latte med havremælk i København

KØBENHAVN K

Forloren Espresso 
Store Kongensgade 32

Kent Kaffe Laboratorium
Nørre Farimagsgade 70

Café Feel Good
Nørre Farimagsgade 55

Kafferiet
Esplanaden 44

VESTERBRO

Mad & Kaffe

Sønder Boulevard 68  &

Tyrolsgade 6 (Amager)

Bowl Market CPH
Gasværksvej 3

NØRREBRO

Social 
Peblinge Dossering 4, kld, th

Sidecar
Skyttegade 5

Kaf
Birkegade 21

AMAGER

Rust & Kaffen
Amagerbrogade 111

Kosta Kaffebar
Amagerbrogade 32

Østerbro

Souls 
Melchiors Plads 3

Original Coffee
Nordre Frihavnsgade 4 (samt på Bredgade, Illum Rooftop og ved Søerne)

Derudover kan du også få ganske god kaffe med havremælk hos Emmerys og også en ganske udmærket af slagsen hos  ShaBaz og Espresso House/Baresso, der som bekendt ligger lidt rundt omkring i byen. Derudover har nye Baryl på Griffenfeldsgade også netop fået havre”mælk” på kortet, som jeg må teste snart.

Hafnia Bar lavede også tidligere den lækreste havre latte, men den er desværre ikke så god længere, synes jeg.

Læste du i øvrigt min anmeldelse af nye Sonny, hvor jeg også prøvede en havre latte?

Havre latte med latte art hos Social, Nørrebro, København

15 Comments

 1. Resso i Torvehallerne bruge også Oatly iKaffe og kaffe er også rigtig god! 🙂

  • Camilla Reply

   Hej Kristina. Tak for tip! Så ved jeg hvor jeg skal have kaffe næste gang jeg er i Torvehallerne. Har før fået hos Resso, men der havde de ikke Oatly 😉

 2. SÅÅÅ mums, latte med havremælk er jo for lækkert!! Men hov, du har glemt den hyggeligste lille café på Kompagnistræde 9, “KAF’BAR”, den er ejet af den sødeste Alex, som netop laver havre latte og så endda med Oatly’s iKAffe… Den bliver man altså ikke træt af – fortjener klart et visit!!

  • Camilla Reply

   Uh ja Kafbar har jeg efterhånden besøgt virkelig mange gange. Dejligt at høre at de også har fået havremælk. Det havde de nemlig ikke da jeg var forbi for et par måneders tid siden, men jeg anbefalede dem det. Tak for tip, Kathrine. Glæder mig til at prøve den! 😉

 3. Kosta på Amager har desværre ikke havre latte alligevel

  • Camilla Reply

   Ej er det sandt? Har de valgt at tage den af hylderne igen? Åh, hvor ærgerligt!!

 4. Petrol kaffe på Istedgade laver også den lækreste latte med havre Jeg ville ønske at Enghave kaffe også begyndte at have havre i deres sortiment, for deres kaffe er formidabel, og stedet er helt klart en af mine favoritter på Vesterbro

  • Camilla Reply

   Uuuh fedt tip, Mille. Er det et nyt sted? Det vil jeg klart tjekke ud! Åh ja Enghave er fin. Du må lige lobby lidt, så de får det på kortet;)

 5. Petrol har eksisteret i 2 år. De har lige holdt 2 års fødselsdag 🙂 Det er en lille bitte kaffebiks med udelukkende økologiske ting på deres beskedne sortiment, som de også laver alt samme selv 🙂 Prøv den, virkelig et hyggeligt og lidt “skævt” sted

  • Camilla Reply

   Ej altså hvordan kan jeg ikke kende den? Har endda boet på Amager. Til mit forsvar er det 3 år siden. Nå men jeg må jo bare forbi 😉

 6. Kære Camilla! Ved du, hvilke butikker i København sælger Oatlys havredrikk? Så kan man jo selv lave en rigtig lækker latte med havre derhjemme – især henimod slutningen af måneden 😉

  • Camilla Reply

   Hej Rebecca. Ja, det kan du tro! Det gør SuperBrugsen og Irma i hvert fald. Og andre specialbutikker som Spidsroden på Nørrebro og alverdens helsekost. Hvor bor du henne i byen? Og det er nemlig så lækkert at kunne lave en god kop derhjemme. Det gør jeg også mere og mere;)

 7. Henckell på Gammel Kongevej laver den bedste havrelatte jeg har smagt

  • Camilla Reply

   Uuuh tak for tip. Den må prøves. Jeg arbejder pt. lige ovre på den anden side af gaden. 😉

 8. Prøv også gerne hos Blaabjerg & Madsen – Burger, Slowjuice, Coffee på Vesterbrogade 148A eller Godthåbsvej 54, Frederiksberg

Write A Comment