Glædelig, glædelig vaffeldag med okonomiyaki vafler med hoisinsauce og koriander, søde venner! Ja, okay måske har I allerede fået nok af den vaffel-spam, som florerer på alverdens kanaler lige netop nu, men hvis du som jeg ikke kan få nok af vafler, så læs lige videre.

KØB også MIN KOGEBOG: VIDUNDERLIGE VAFLER HER!

I anledning af vaffeldagen vil jeg nemlig dele en hemmelighed med jer. En vaffelhemmelighed og helt uvurderlig opfindelse  som har ligget allerøverst på min favoritliste de sidste mange måneder. Jeg havde tænkte, at jeg ville finde den helt rigtig anledning til at dele den med jer. Og hvilken anledning er bedre end netop på årets store vaffeldag? I går på Instagram lavede jeg desuden en lille afstemning, hvor folk med emojis skulle stemme om, hvilken slags vaffel jeg skulle offentliggøre i dag med honningkrukken 🍯  eller chilipeber 🌶 …. Det blev sidstnævnte, der vandt og i og med at den vaffel, jeg skal introducere jer for også er spicy, så kunne det ikke passe bedre. Og nej, jeg kan ikke trænge den længere nu.

Dagens vaffel er:

Okonomiyaki vafler med hoisinsauce og koriander. Billede hvor der er en der spiser. Hoisinsauce i baggrunden og middag for to

Okonomiyaki vaffel!

Kender I den japanske madpandekage med det alt for undelige navn? For ellers er det på tide! Okonomiyaki var det bedste street food jeg smagte sidste år. På et madmarked i Berlin. Og kan den vafles? Det kan den så sandelig. Er den med masser af dansk kål? Det er den så sandelig. Så selvom den er japansk kan den laves af gode danske råvarer i sæson. Ja, okay kål er ikke i højsæson lige nu, men du kan stadig finde de danske af slagsen ude på hylderne 😉 Min version er også med rødkål, fordi det giver en fantastisk farve. Alt i alt okonomiyaki vafler med hoisinsauce og koriander, chili, peanuts og lidt rødbedespirer.

Det er vigtigt med et ordenligt vaffeljern! Jeg anbefaler det her (reklamelink)

To tallerkner med okonomiyaki oppefra. Forskelligt tilbehør fra det japanske køkken

Okonomiyaki vafler med hoisinsauce og koriander

3-4 personer

Sunde okonomiyaki kålvafler, 8 dobbelte “belgiske” vafler

¼ spidskål eller hvidkål
¼ lilla spidskål eller rødkål
1 porre
2 forårsløg
3 æg
1/2 liter grøntsagsbouillon
5 dl kikærtemel
0,5 dl sesamfrø
Lidt salt

Hoisinsauce
Frisk koriander
1 dl peanuts
1 chili
Evt. lidt rødbedespirer til pynt

Start med at varme vand til bouillon, hæld det over i en skål og opløs 1/2 spsk bouillon eller terning deri. Lad afkøle.

Riv først kål i fine strimler (mandolinjern er din ven) og skær porrer og forårsløg  i fine tynde skiver (her bruger jeg også mandolinjernet). Put det hele i en skål, tilsæt æg og rør rundt.

Bland mel og sesamfrø godt sammen med bouillonvandet og tilsæt til sidst kål- og løgblandingen. Rør godt rundt og tilsæt til sidst salt. Lad blandingen trække i ca. 10 minutter og fordel dejen (ca. 1,5 dl) på vaffeljernet evt. med en gaffel.  Bag vaflerne i mindst 5 minutter (gerne længere) og hak i mellemtiden koriander og skær chilien i fine ringe.

Når vaflerne er færdige anrettes de med først hoisinsauce, frisk koriander, chiliringe, peanuts og evt. lidt rødbedespirer på toppen. Og lækkert chilisauce til lidt ekstra spice. Jeg fandt denne fine lokaltdyrket variant på Christianias julemarked.

Note: du kan sagtens nøjes med hvidkål eller spidskål og så et halvt i stedet, men den lilla farve gør vaflerne så smukke.

Endnu engang; GOD vaffeldag! 😉

Se også:  Vaffelburger med kyllingebøf og edamamehummus

Opskrift på okonomiyaki - japansk pandekage, nu som vaffel

1 Comment

  1. Pingback: Grøntsagsvafler - opskrift på glutenfrie vafler med spidskål

Write A Comment