Der var engang, hvor der i Alt For Damerne var et format, der hed “min sunde uge”. Det var en kendt eller semikendt, som delte sin “uge i mad” – meget detaljeret fra mandag til søndag. Jeg syntes, det var super sjovt at følge med i, men desværre forsvandt formatet igen. Jeg tænker, der måske er andre end mig, der synes det er sjovt og inspirerende at læse om, hvad andre vælger at spise i løbet af en uge, og nu hvor jeg har valgt en flexitarisk livsstil, som jeg har holdt i over et år nu,  tænker jeg, det er på tide at dele min “uge i mad” med jer. Med meget lidt kød, en utrolig masse grønt –  og stadig masser af plads til at skeje ud.

Hermed en lille madplan / dagbog fra sidste uge. Hvor jeg havde usandsynligt travlt og var mere på farten – og levede lidt mere lækkert end normalt.

Mandag:

Copenhagen Social Media Week (SMW) er skudt i gang og Dorte, Lisbeth og jeg skal nu holde oplæg om blogging hos Journalistforbundet. Vi mødes tidligt på Café Europa, og jeg bestiller rugbrød, avokado og en americano. Ikke et sted jeg normalt ville vælge – eller kommer til at spise morgenmad på igen lige foreløbig, men lige i dette øjeblik betyder lokation alt. DJ inviterer til frokost efter mødet, og her er der fiskefrikadeller og salat i deres fine lille buffet. Vi tager til flere SMW-oplæg om eftermiddagen med en (havre)latte på farten. Vi abonnerer på Aarstidernes veganske måltidskasse herhjemme, og i dag er der portobelloburger med fritter og avokadocreme. Super lækkert!  “Lidt” mørk chokolade til aftenkaffen, mens jeg arbejder på næste SMW-præsentation.

Chokolade fra Loving Earth. Med mælk og mint- Smuk æstetisk indpakning og kaffe.

 

Tirsdag:

Det blev meget sent mandag aften, så jeg trækker alarmen lidt og skipper morgenmaden (hvilket jeg ellers normalt aldrig gør!). Til dagens første oplæg får jeg et hurtigt stykke brød med lidt smør.  Herefter en god stor (havre)latte sammen med Cathrine og Lisbeth. Vi er inviteret til det flotteste event hos H&M, som lancerer ny kollektion og byder på skønneste menu fra Rødder. Årets første stenbiderrogn. UHM! Herefter er der chokoladeevent hos Hotel Chocolat, og vi går all in med boblende læske, chokoladeæg og et par cocktails. Det er den bedste onsdag i meget lang tid. Aftensmaden byder på græskarrisotto (fra Aarstiderne) og lige et ekstra stykke chokoladeæg eller to 😉

Stenbidderrogn på smukkeste porcelæn fra KH Würtz. Lavet af Rødder i København

Smukke pink champagne chokoladekugler fra Hotel Chocolat

 

Onsdag:

Jeg har noget gulerodshummus tilbage fra weekenden, så det skal selvfølgelig ovenpå en sund squashvaffel i selskab med avokado inden ugens 2. SMW oplæg om influencer marketing, som jeg skal holde hos Landbrug & Fødevarer. Det her ender med at blive en ret vild dag, hvor mailboksen af en eller anden grund gløder, og jeg skal til Malmø hvor min søde svenske ex-kollega og veninde venter på mig i Green Matmarknad med den lækreste matcha havre latte (det er altså ikke alle, der smager lige godt) og en aften i stop madspildens tegn, da min veninde i dag arbejder for den seje stop madspilds-app; ResQ Club. Vi guffer også rawcakes, og jeg får min til dato bedste snickerskage. Bonus! Om aften tager vi på mexicanske Eatery Social til middag og drinks. Her kommer det der med mindre kød kommer på prøve, indtil jeg opdager en vegetarret på kortet, som lyder kedelig – men viser sig at være fantastisk med bl.a. den lækreste sweet potato-puré.

Snickerskage, moccakage, semlor hos Green Matmarknad i Malmø. Raw og med planter i indretning

 

Torsdag:

Jagten på den lækreste morgenmad i Malmø er sat ind. Jeg vil finde noget grønt, lækkert og sundt, som svenskerne er så gode til, men stedet jeg havde i tankerne er flyttet, og jeg nægter at sidde i KV Caroli-centret. Jeg finder den lækreste kaffebar; Djäkne, som er rig på god kaffe, men fattig på god grøn morgenmad. De tilbyder at sammensætte en “macka” af pesto, tomat og agurk. Måske ikke det vildeste, men faktisk bedre end det lyder. Dertil; skøn cappucino på havremælk. Tilbage i København snupper Lisbeth og jeg en vegansk salat på den nyeste District Tonkin i indre by. Fantastisk sted. På vejen hjem ruller jeg lige forbi SevenEleven efter en rawboll med gojibær (det sker rimelig ofte), og om aften ender jeg helt impulsivt hos min lokale darling “Fisher” og får sæsonens første stenbidderrogn og slethvar med jordskokkesuppe og brøndkarse. Og nogle store glas hvidvin. Det kan de finde ud af herinde!

Morgenmad hos Djäkne i Malmø. Rugbrød med agurk og tomat og pesto. Smukke æstetiske omgivelser med planterTo veganske salater hos District Tonkin i indre København. Masser af chili og koriander på toppen.

 

Fredag:

Boghvedegrød med kokosolie, æble, kakaonibs og peanutbutter (lidt ekstra fordi jeg er lidt ekstra træt ovenpå ugens strabadser), avokadomad med syltede rødløg og en stor latte i forbindelse med en frokostaftale på Original Coffee. Senere står den på fredagbar hos kommunikationsbureauet Advice hvor man kan vælge mellem nudler med kylling eller rejer. Jeg snupper rejer og topper med peanuts og så meget koriander, som jeg kan tillade mig at ta’,  Til natmad (jeg skal altid have natmad); en salat med hummus fra SevenEleven og ristet rugbrød med tandsmør (det nye “Smørbar” fra Naturli’).

Avokadomad med syltede rødløg hos Original Coffee på Østerbro. Samt en mad med tunmousse

 

Lørdag:

Morgenmad på Fisher fordi vi længe har villet prøve deres nye morgenmenu og blev fristet efter besøget i torsdags. Vi vælger lidt forskelligt; avokadoskyr, omelet, frisk frugt og den her helt vidunderlige pizza look a like med gedeost, soltørrede tomater og dadler. Og brændvarm kaffe. Jeg har et Oatly kakaomælk stående i køleskabet og den bliver der drukket hæftigt af – sådan meget dagen derpå-agtigt. Om eftermiddagen lidt hurtigt ristet rugbrød med avokado og hummus, selleribøf med olivensalat og sød kartoffel-fritter fra Aarstiderne til aftensmad, og så aftensnack; chokolade, lidt mere kakaomælk og æblebåde.

Morgenmad på Østerbro. Avokado-skyr, kaffe, pizza og frisk frugt

 

Søndag:

Laver hjemmelavet vegetarisk vaffelbrunch til min familie og sammen tager vi til Irmas madmesse i Forum, hvor der er smagsprøver i alverdens afskygninger. Hvorfor har vi nu spist så meget brunch ? Vi smager lidt af hvert – fra flødeboller og almindelig og alternativ is, til fiskefrikadeller, hummus og æblemost fra Fejø. Mæt? Alt for mæt! Ugen afsluttes derfor på sofaen med lidt rødvin og endnu en vaffel med hummus. Eller to..

Brunch med vafler, hummus, avokado, ost, hjemmelavet karamel, kaffe og juice

 

Konklusion; en uge hvor det lykkes mig at holde mig væk fra kød af den fire-benede og to-benede slags, men hvor fisk bliver indtaget flere dage. Det er generelt fisk, jeg helst vil udfylde mine “kødfulde dage” med – og nødigst vil undvære.

Del endelig din “uge i mad” i kommentarfeltet 😉

 

4 Comments

  • Camilla Reply

   Hej Sofie, jamen i Urtehuset på Østerbro kan man i hvert fald få det, men så er der også kommet den her nye danske veganske webshop greenos.dk, hvor de også sælger mange af varianterne. De er simpelthen så farligt vanedannende! 😉

 1. Hvor spiser du bare lækkert og varieret.
  Jeg spiser både kød, vegetarretter, vegansk mad og tusinde andre ting. Jeg elsker alle former for mad, og jeg har svært ved at begrænse mig (;

  • Camilla Reply

   Tusind tak! Og haha, det kan jeg så godt følge dig i. Jeg er virkelig også et madøre;) Og det der med varieret mad er jo bare så vigtigt. Men for mig har det været overraskende hvor let det er at spise (næsten) ingen kød. Men ja; alt med måde!;) Kh C.

Write A Comment