Bibimbap er en koreansk specialitet, og selvom den har der her eksotiske navn, som man nærmest ikke kan udtale, så er det faktisk en ret man kan lave af lokale danske råvarer i sæson – kål og gulerødder først og fremmest. Derudover er det  super let ret at leve og en rar måde at spise mange grøntsager på én gang på og lave vegetarisk, som jeg gør i dette indlæg.

Bibimbap er stadig ikke noget, man kan få mange steder i Danmark. Et oplagt sted hvis du vil smage retten i København er hos Restaurant Seoul i Vanløse, og så i street food-variant; Bulko, som ofte er min to go street food-bod, når jeg er på Papirøen (de har nudler lavet af sweet potato i øvrigt. Genistreg!)

Men hvordan laver man så kimchi?

En vigtig del af retten er kimchi, som jeg ofte har været lidt opgivende ift. at give mig i kast med, men idet vi ugentlig abonnerer på madkasse fra Aarstiderne, var der for noget tid siden en opskrift på “lyn-kimchi”. Stort festfyrværkeri hjemme i køkkenet. Det ikke bare smager godt, det er også super nemt at lave. Bibimbap kan i øvrigt efter min mening sagtens laves uden ris, hvis den skal holdes lidt mere kulhydrat-fattig og lokal. Og selvfølgelig blot uden æg i en vegansk variant! Jeg brugte desuden tang fra Seamore, som netop er kommet til Danmark. Noget jeg lige skal vænne mig til at tilberede ordentligt og spise, for det kan hurtigt blive sejt. Men jeg kan virkelig se det smarte, ekstremt sunde, bæredygtige og på sigt nødvendige i at spise mere tang. Og så passer det jo ret godt i asiatiske retter.

Tjek også indlægget om Kombucha fra Aarstiderne 
Skål fra KH Würtz med bibimbap; spejlæg, gulerødder, peberfrugt, bønnespirer, tang, svampe og hjertesaltVegetarisk bibimbap med kimchi og lokale danske råvarer

Opskrift på Bibimbap (vegetarisk ), 2 personer

Lyn-kimchi fra Aarstiderne

1 kinakål
½ pose gulerødder
2 løg
1 lille knold ingefær
1/2 chili
2 fed hvidlæg
Groft salt
Tamari
Evt. lidt sukker.

Fyld: 
2 dl jasminris (kan erstattes med stegt spidskål eller rødkål som bund i stedet)
3 gulerødder
1 peberfrugt
1 kvart rødkål
1 god håndfuld tang (jeg brugte “tagliatelle” fra Seamore)
1/2 bakke champignon
1 fed hvidløg
1 løg
1 hjertesalat (kan undværes)
1 god håndfuld bønnespirer
2 æg (kan undværes for vegansk version)

Dressing;
0,5 dl Tamari
1/2 citron
1 lille fed hakket hvidløg
Lidt revet ingefær

Skyl og afdryp grøntsagerne til kimchi, og pil 1 løg. Snit kinakålen groft. Skær 1/4 pose gulerødder og 1 løg i tynde skiver, og kom det i en skål sammen med kinakålen. Drys med 2 spsk. groft salt, og masser det godt med hænderne, til kålen smider væske. Lad det trække i 10 minutter.

Sæt risene i kog (eller forbered stegt kål i strimler som din bund) og skyl og skræl gulerødder samt skær dem i fine tynde stave, gør det samme med peberfrugten og hak rødkål i fine strimler, evt på mandolinjern. Tilbered tangen som anvist på pakken.

Færdiggør din kimchi og hak ½ chili, 2 fed hvidløg og 2 cm ingefær fint. Vend det hele i kålen og smag til med 1 tsk. tamari og evt. lidt sukker. Jeg brugte lidt kokossukker. Rør en dressing af tamari, citron, hvidløg og ingefær.

Rengør svampene og skær dem i fine skiver. Pil og hak løg og hvidløg og steg på panden i lidt olivenolie. Tilsæt svampene kort efter og steg dem møre. Tag det hele af panden, og steg først rødkål kort på panden, herefter hjertesalat.

Lav to spejlæg til sidst og gør klar til at anrette; med ris/kål i bunden og herefter skal alle de forskellige farverige ingredienser fordeles i små portioner ovenpå; kimchi, rødkål, svampe og løg, peberfrugt, tang, gulerødder, bønnespirer og hjertesalat. Fordel dressingen over hele blandingen og top med et spejlæg i midten.

Se også 3 opskrifter på sunde bowls 

Nem, lækker og sund aftensmad; bibimbap

4 Comments

 1. Jeg følger dig på Instagram og har gjort det længe – men det er faktisk første gang at jeg ser hvem der er bag bloggen :)! Dejligdejlig blog du har. Dit indlæg om kimchi puster lige til min dårlige samvittighed og mine fermenteringsplaner. Jeg har intet mindre en to økologisk hvidkål i køleskabet, som jeg har planer om, skal blive til surkål. Snart.
  KH til dig,
  Anne

 2. Camilla Reply

  Hej Anne, hvor hyggeligt at “se” dig herinde. Jeg ved da også udmærket, hvem du er fra Instagram! Så også lige dine seneste vafler. Super lækkert! Og tusind tak – så er jeg spændt på at høre, hvornår de hvidkål bliver til surkål 😉 Jeg har altid tænkt, at jeg aldrig blev typen der ville få lavet kimchi, men når det er så nemt som den her, er det jo ingen sag. Hold mig endelig opdateret!! Kh C.

 3. Hurra for at nogen har lyst til at snakke om bibimbap og koreansk mad. Ærgerligt det er så svært at få fat i i Danmark. Fin opskrift – jeg vil dog argumentere for ingen bibimbap uden gochujang, som er en slags chili”paste”. Retten flyver simpelthen ikke uden. Du kan få den i de fleste asiatiske købmænd i en rød eller grøn plastikboks 🙂

  • Camilla Reply

   Hej Mette, fantastisk at møde en anden bibimbap-entusiast. Og tak for det tip – gochujang skal helt sikkert prøves!! Er det sådan meget stærkt? Jeg er stadig i træning, når det kommer til virkelig stærk mad 😉

Write A Comment