Hvis du troede at bland-selv-salat-konceptet hørte 90’erne til, så er nye Grabz på den grønne nyhed som klart vil forsøge at overbevise dig om det modsatte.  Ovenpå(!) en anden salatkonge – Fredco’s Deli i Grønnegade – er der simpelthen åbnet en bland-selv-salat-bar, som på helt klassisk vis giver dig mulighed for at blande løs af de farverige vitaminer, toppe med både kerner, nødder, dressinger, få et stykke groft brød med på bakken, og så ellers bare få vejet din favoritblanding og betale derefter.

Jeg var forbi Grabz for første gang i sidste uge sammen med Stephanie fra Elle og A Food Affair,  og jeg har selvfølgelig en lille bedømmelse med jer fra besøget. Det er både gode og dårlige ting at fremhæve, og jeg er måske ikke lige så meget oppe at ringe, som jeg for eksempel var her, her og her, men jeg synes stadig Grabz fortjener en plads på ugens spot som den nye grønne spiller i København.

PRO-TIP: Husk at den samme regel gælder for bland-selv-salat som bland-selv-slik: Prøv så vidt muligt at styre udenom de tunge drenge i klassen, for ellers kan det hurtigt blive en dyr omgang. Især deres ellers fine rugbrød, som man lige tilsætter til sidst, er altså lidt af en sværvægter for prisen Jeg kom af med lidt 95 kr. for en mellembakke med salat og en dansk vand, så man skal regne med de samme priser som f.eks. WeDoFood og med at betale mere end hos eksempelvis SMAG.

Salatbar, bland-selv-salat i København

På plus-listen hos Grabz:

  • Deres humus! God smag samt fyldig og cremet.
  • Den fantastiske sesam/soja-dressing som jeg opdagede takket være Stephanie, og som trak den generelle oplevelse op.
  • Kerner og nødder som er saltede og giver et godt bid. De der nødder som er helt “au naturel” kan altså godt være lidt gummi-agtige som toppings.
  • Central placering og et stort udvalg.
    ….som dog godt kunne være lidt mere spændende. Mere om det her;

På minus-listen hos Grabz:

  • I min verden er det altså lidt for nemt at lave en salatbar bestående af grøntsager, som er  skyllet, hakket og snittet. Jeg savner nogle bagte eller stegte grøntsager med nogle lækre krydderier og smag, som man ikke lige selv laver hurtigt derhjemme.
  • Nu valgte jeg ikke kød til min salat, men hvis jeg havde gjort, ville det have krævet at det så mere frisk og lækkert ud. Og så ville falafler havde klædt baren rigtig godt.
  • Stedet har meget få siddepladser, og du skal derfor satse mest på en bakke “to go”. Helt okay pladser i vinduet til de heldige.
  • Value for money. Jeg er ikke helt sikker på, at jeg ville vælge Grabz frem for eksempelvis WeDoFood, som ligger i nogenlunde samme prisleje. Eller SMAG som man ville kunne toppe med deres lækre bagte auberginer til samme pris.

Et ekstra plus skal selvfølgelig med på vejen for at have et så lille lokale fyldt med så mange grøntsager. Det er altså ikke dumt!

Læs også: Københavns BEDSTE ramen. OG den er vegetarisk!

Salat i København

Grabz i København

Write A Comment