Okay, det er tid til ærlighed og bekendelse! Jeg elsker stueplanter, og jeg har det seneste halvandet år brugt mere af min opsparing på det grønne guld end, hvad plantebudgettet (hvis man kan have sådan et?) tillader. Planen var, at jo bedre man bliver til stueplanter og jo flere man får, jo flere kan man også heletiden omplante, få til at “blomstre” igen og sikre sig pæn og meget bæredygtighed pynt konstant. At være selvforsynende så at sige.

Problemet er bare …

…. at jeg er så SINDSYGT dårlig til at holde alle de her stueplanter!

“Jamen det ser jo flot ud på Instagram?!”, tænker du måske? Ja! Det er jo så fordi, jeg ofte tager et billede af de friske grønne skabninger i starten, når der er sket noget nyt, og når jeg er mest stolt af dem. Dvs. inden de stille og roligt beslutter sig for at krympe samme, skifte ham og stille og roligt give op. Helt simpelt! Og jeg føler, jeg har svigtet deres opdragelse. Igen!

“Jamen du skal bare alliere dig med den slags planter, som kan passe sig selv og som ALLE kan holde?” Øh tja. Jeg prøvede med Efeu, med figenplanten – ja selv min air plant, som skulle være “Såååå nem at holde” er i gang med at skrumpe ind og ligner mest af alt knudepunktet i en virkelig krøllet trollegren.

Jeg lytter alt, hvad jeg kan til de søde damer fra Altaneriet, prøver at omplante, vande med bunden i vejret og sætte dem de rigtige steder og ikke plante dem for ofte, men heller ikke for sjældent. For meget eller for lidt sol på 6. sal? Jeg er ikke sikker.

TIL GENGÆLD er der få stueplanter (foruden kaktusser), som efterhånden fylder et helt hjørne i hver sin ende af stuen og en hængeplante som stadig lever. Som bare emmer af energi og hver dag strutter så meget, at man næsten kan mærke dem sige; “Godmorgen Camilla, ha’ du nu en fantastisk dag!”. De grønne vidundere, som du/jeg bare ikke KAN slå ihjel er:

Monstera planten

3 stueplanter der IKKE skal vandes og passes

1) Instagramplanten nr. 1: MONSTERA

2) ZAMIOCULCAS, som den på vildeste vis hedder! …Min ældste og mest taknemmelige darling, der faktisk snart er stor og stærk som et træ. Lige nu er de smukkeste lysegrønne spirer på vej op i midten af hele festligheden. Endelig noget der blomstrer med lysegrønt – og ikke det modsatte… (med brunt ;))

Stueplanter der holder sig længe

3) Hængeplanten: Hjerteranke også kaldet Ceropegia, som i min verden er meget lettere at holde end efeu. Den har jeg ikke haft så længe som de andre to, men efter to måneder lever den stadig i bedste velgående på køkkenhyldener. Holder den flere måneder endnu? Time will show!

Ceropegia

Jeg sætter selvfølgelig, de visner planter ud på altanen og venter på at de blomstrer igen. Sådan “vild med vilje” (og vild med det udtryk!). Og nej, jeg giver ikke op. #Givmigsådegrønnefingretak.

Hvad er dine bedste plantetips? Hit med dem!;)

Se også: 8 bæredygtige mad- og boligbrands du må tjekke ud!

2 Comments

  1. Befriende, at du er så ærlig! Jeg har selv været hjemmets ‘plantedræber’ i mange år, men er ved at lære det – f.eks. har jeg i mange år overvandet/druknet mine planter – så mit bedste tip er sætte sig godt ind i, hvordan den enkelte plante skal vandes, så rødderne ikke går til i for fugtig/tung jord.

    • Camilla Reply

      Gode tips Regine. Jeg synes også, jeg prøver men det er som om de altid bliver enten for tørre eller fugtige. Og så er der det med lyset. Hvor kan se bare hurtigt blive udsat for for meget og for lidt lys. Du og Haveselskabet må give mig endnu et kursus en dag 😉 God weekend!! Kh C.

Write A Comment