Formel B

HURRA! Så er årets Michelinstjerner blevet offentliggjort i Stockholm, og selvom jeg er pavestolt af hele Danmarks fantastiske formåen i Michelin-land, fokuserer jeg i dette indlæg på københavn- og omegn for at holde bloggens fokus;) MÅ dog lige starte med at udtrykke kæmpe begejstring for hele TO STJERNER TIL HENNE KIRKEBY KRO i Vestjylland. Ikke nok med at jeg har familie i området og gået på gymnasiet i Ringkøbing, så har vi faktisk for flere måneder siden booket bord dertil i maj. Hvordan kan man andet end at glæde sig endnu mere nu??

Her kommer listen over de to- og 1-stjernede restauranter i hovedstaden (kilde: Politiken) med mine kommentarer.

Tre stjerner

Geranium: SEJT! Kunne man være mere stolt af Østerbros stolthed?

T0 stjerner

AOC: Faktisk ikke et sted jeg har den store tilknytning til. Udover at jeg er ret fascineret over lokationen og ikke ville sige nej til en invitation;)

Noma lukker på lørdag og er derfor ikke på listen. Et sted jeg var så heldig at besøge sidste år, og som måske ikke leverede det overraskelseselement jeg havde håbet, men jo bare er det vildeste foretagende og så bæredygtig i sin tankegang, at man bliver helt rørt! Vi fik forskellige urter derinde, som var grillet enkeltvis på den store grill udenfor og smagte af grillet kød. Magisk.

En stjerne

108 (eneste nye på listen) : Argggh vi havde bor derinde i efteråret men måtte aflyse. Bliver det nogensinde muligt igen nu? 😉

Kong Hans Kælder: Flashback til lækreste charity-middag tilbage i november.

Clou: Deres menu lyder virkelig spændende og eksperimenterende.

Den Røde Cottage: Også et af de steder jeg ikke helt har et forhold til, men det kan man jo hurtigt få, ik?

Era Ora: Har hørt så meget godt om det lille sted på Christianshavn!

Formel B: Hvor jeg fejrede min fødselsdag sidste år. Formåede at lave en virkelig lækker vegetarisk menu til os!

Kadeau: Havde jeg egentlig booket til min fødselsdag, men så syntes jeg lige pludselig, at det var forfærdelig mange penge og bookede Formel B i stedet. Måske en anden gang hvis noget – meget – stort skal fejres.

Kiin Kiin: Nok stadig den restaurant der til dags dato har imponeret mig mest både ift. smag, value for money, overraskelser og “nede på jorden-attitude.”

Kokkeriet: Har jeg været på kokkeskole i forbindelse med et event, og jeg vil super gerne tilbage og prøve den fulde oplevelse.

Marchal: D’Angleterre gør det igen. Tæller det, at man engang har været til kagebord ( derinde? 😉

Relæ: Grøntsagsguru nr. 1!! Har stået på min to do i alt, alt for lang tid. På den der yderst vigtige to do, I ved. Som i: allerhelst. Så svært at få bord..

Søllerød Kro: Et sted hvor der virkelig er skruet op for kødorgiet og ned for grøntsagerne og ikke øverst på min liste. Selvom jeg er sikker på, det er vildt lækkert.

Studio at The Standard: Min første rigtige Michelin-oplevelse, som jeg aldrig glemmer. Som beskrevet her var det ikke bare en middag, men en gastronomisk drømmerejse, som hypnotiserede mig i et par timer.

Hvilke af stederne vil du allerhelst hen? Lad os tale videre i kommentarfeltet nedenfor 😉

Write A Comment