Hvordan gik det? Tænker du måske. I starten af januar blev jeg jo overbevist til den her udfordring; 22 dage bare med yoga i januar i mit skønne lokale Hot Yoga Studio på Nordre Frihavnsgade. Som I måske læste i indlægget var det lidt som at sætte mig på en sukker-, alkohol- og kaffe-detox. På en gang! Meget, meget fjernt.

Alligvel så lykkedes det s-a-f-t-s-u-s-e-m-e. Jeg gjorde det! (Sagt lidt ligesom når en politiker vinder et valg.) 22 dage på 31 dage er ca. 5 gange om ugen, og det er altså pludselig en del dage i træk i mindst 38 graders varme skulle jeg lige hilse og sige!

Så stod man der helt færdig ved siden af tavlen med alle deltagerne og de 22 farverige klistermærker og tænkte “wow, skete det her lige?”. Hvordan fejrer man som yogi? Med kokosvand. Juice? Et ekstra højt “namaste”?

22 dages yoga challenge

Og kan man så mærke forandring? Ja, for pokker. Aldrig har jeg mærket så meget ske, på så lidt tid. De 5 største forandringer og resultater vil jeg lige fremhæve her:

  • Sindssyg smidighed. F.eks. KAN JEG GÅ I BRO! Noget som jeg altid havde troet skulle ske for alle andre, men ikke for mig. Jeg har længe været forholdsvis god til “kamelen”, hvor man sidder på knæ, bøjer ryggen bagud og til sidst kan række ud efter fødderne, så den anden dag prøvede jeg lige at presse den ekstra, og så var den der. Ikke perfekt. Men den VAR der!
  • Enormt energiniveau. Selvfølgelig ikke lige når det sker – der er man sådan lidt. Well. smadret.. Men når der så lige går lidt tid, bliver man frisk. Så meget at jeg indimellem ikke har kunnet sove. Jeg har normalt et højt energiniveau, men efter den her måned har det været ud over det sædvanlige.
  • Markeret og trimmet krop. Både arme, ben og mave er tydeligvis blevet beriget med markerede muskler, som jeg ellers troede var forbeholdt crossfit og alle de der badass disclipiner. Men næh, nej – yoga kan også gøre det!
  • Ændret fokus. Det er ikke for sjov, at man tilbringer så mange timer med sine egne tanker og forsøger at være i zen. Som et ellers lettere utålmodigt menneske har jeg virkelig lært at slappe af i januar, og f.eks. oplevet mindre shoppetrang og fokus på materielle ting i det hele taget. Meget smart måde at få en mere bæredygtig livsstil på i virkeligheden.
  • Mere søde sager – og kagelyst 😉 .. og i det hele taget en virkelig glubsk appetit. Men det betyder jo bare at kroppen er godt i gang, ik? Som jeg skrev på Instagram den anden dag har jeg nok spist flere søde sager under min challenge ind i hele november og december til sammen. Men jeg behøvede ligesom den balance, og det er klart at man sagtens kan gå all in og også spise sundt uafbrudt under sådan en udfordring, Men altså. Man skal jo heller ikke være alt for hård ved sig selv, vel?

…Og hvis jeg lige skal tilføje et lille bonus-punkt, må det være; større lyst til hot yoga-formen end før. Ikke lige 22 gange i måneden, men ofte.  YES. Endelig en træningsform der giver mening!;)

Hot Yoga Challenge

 

Write A Comment