Formland 2017

Hold nu op hvor kan vi være stolte af vores design og måde at tænke bæredygtighed og iværksætteri ind i både mad og bolig på!

Tendensen kunne i den grad ses til “Nordens mest inspirerende interiør- og designmesse” Formland i Herning Messecenter som startede i går og løber indtil søndag. Jeg var forbi i går sammen med min blogkollega Dorte. Det var en dag, der startede kl. 5 om morgenen og sluttede omkring kl. 20, hvor vi igen landede på bopælen i hovedstaden. En dag hvor vi to københavnersnuder gik rundt i mindst en time og ledte efter croissant og kaffe, og herefter fik snakket med alverdens stadeholdere, beundret og knipset løs med kameraet og i alt fik gået 5 km inde i messecentret.
By Wirth

Overalt kunne man se de grønne og blå farver, som jo karakteriserer årets boligtrends, men også næsten alle stande havde på en eller anden måde genbrug eller bæredygtighed tænkt ind. Det blev simpelthen så stolt over at se! Og hvor er det vildt hvor meget eksempelvis boligbrands tænker netop dette aspekt ind ift. modebranchen. (“apropos modeuge”…) Der var også en madhal i afdeling “L”, som var ret cool og inspirerende med samme fokus og masser af lækkerier.

De her brands gjorde særligt indtryk, og dem synes jeg, man skal lægge mærke til i øjeblikket;

By Wirth

Et af mine absolut yndlingsbrands, som jeg også snart viser de fineste nyheder fra herinde. Alt pånær to af deres produkter er produceret i Danmark og i materialer og design, som bare holder år efter år! Moodings.com er det eneste sted, hvor du kan finde alle By Wirth produkter online.

Humdakin

Humdakin

Spår jeg som et af årets rigtig store nyheder!! Jeg er selv på grænsen til, HVOR begejstret man kan være for deres rengøringsprodukter og solgt til deres alt for lækre design og koncept; at lave alle deres produkter af økologiske materialer fundet i den skandinaviske natur. Jeg kan næsten ikke forstå, at det overhovet er muligt, og jeg smilet hver gang jeg kigger på både karklude, viskestykker og sæbe herhjemme.

Madame Stolz

Denne bornholmske genialitet overraskede mig virkelig til Formland, hvor de klart havde den smukkeste og mest inspirerende interiørstand. Boheme all the way!! Med de fedeste have-gyngestole og alverdens bambus- og kobberskatte fik jeg den vildeste drøm om at få en have, mens jeg gik rundt herinde. Produkterne er ikke produceret herhjemme, men bliver fragtet helt fra Indien. Til gengæld er der meget fokus på en ordentlig bæredygtig produktion og Fairtrade-projekter i forbindelse med importen.

Hippie House 

Vi smagte chokolade og nøddepraliné (uimodståeligt!) fra Hippie House, og hold nu op! Brandet brænder for at sælge produkter, som både er sunde, økologiske og velsmagende, og så gør de en dyd ud af at samarbejde med små lokale landmænd. Smukt design (også perfekt til børn) og god smag.

Formland 2017

A Simple Mess by Louise Dorph

kreativt og feminint interiør lavet af naturlige materialer og unikt håndværk. Næsten alt Louises interiør er lavet i hånden uden brug af kunstige materialer. Louise havde fødselsdag, da vi var forbi standen og tilbød os de her alt for lækre cupcakes.

JH Engros Planter

Den vildeste plantestand jeg har set – måske nogensinde! Så mange inspirerende udgaver til både indendørs og udendørs. Ja, jeg tror faktisk de leverer nærmest alt grønt til hjemmet.

Cocohagen (tidligere Rawganic) 

De lækreste dadelkugler med lemon, ingefær, og så den med kakaonibs og mint. Absolut yndlings treat som bl.a. fås hos Sund Fornuft på Østerbro. Alle deres produkter er økologiske og veganske, og så åbner de snart butik i Humlebæk!

Abigail Ahern

Hvis du til gengæld er typen, der bare ikke kan holde planter og blomster og hele tiden må kasserede dem igen, kunne du overveje at tjekke britiske Abigail, som netop er kommet til Danmark, ud. Der er ingen tvivl om, at den ægte varer er mere personlig og grøn, men hvis man nu ikke kan vedligeholde dem eller har brug for noget til hjemmets mørke kroge, hvorfor så ikke investere i noget, der holder i lang tid og faktisk for de fleste vedkommende slet ikke ser kunstigt ud? Deres roser og sukkulenter kunne klart gå for at være den ægte vare!

Hurra igen for Formland og bæredygtighed. Eller skulle vi kalde det “b(l)æredygtighed? (Jeg er altså ret fan af  “Grøndreng”- initiativet. Aka grøn er det nye guld – og en genial måde at nå ud til nye målgrupper på. Jeg forstår, hvorfor Alternativet gør, hvad de gør i øjeblikket, og mine viden og erfaring siger mig, at det virker!

Abigail Ahern

Write A Comment