Uhm fastelavnsboller. Hvor godt er det lige?? Når man skal nyde søde sager, skal det være ordentligt! Og hold nu op hvor har januar været en sød måned. Ca. lige så meget som i november og december til sammen. Det er helt sikkert den der yogaudfordrings skyld 😉

Normalt er jeg ikke er den store kagespiser. Eller dvs. *forkert*. Det ER jeg, men jeg er meget selektiv, når det kommer til kager, og næsten alt uden chokolade (pånær lige kanelsnegle) siger mig absolut ingenting. Sandkage og frugtkager – det siger mig ærligt talt ikke så meget. Så vil jeg hellere have chokolade eller mere mad 😉 Der er dog især 3 kager jeg aldrig kan stå for, nemlig;

 1. Træstammer og romkugler
 2. Kanelsnegle
 3. (Gammeldags) fastelavnsboller

Og og og hvad er det lige årstid for lige nu? Eller i hvert fald ret meget lige om lidt – det er ikke helt alle der har dem på hylderne endnu. MEN der skal bare spises fastelavnsboller galore fra nu og indtil de er væk igen. For et par år siden lavede vi en test som smagsdommere på Yelp og her vandt Tante T, som lavede den gode gammeldags variant med glasur og krymmel. Den var virkelig, virkelig god, men min favorit er og bliver stadig (som jeg også skrev i 2014); Café Rosa. Så hjemmelavet, snasket, blød, frisk og med masser af chokolade. Den er super svær at få fat på faktisk, så kom tidligt, hvis du skal have den med hjem til kaffen.

Min top tre fastelavnsboller i København er:

1. Café Rosa 

2. Meyers – den gammeldags af slagsen (er virkelig et godt alternativ til Rosas.)

3. Tante T

Men måske der er kommet nye spillere på markedet i år. Det skal testes. Input modtages gerne fra andre fastelavnsbolle-fans;) Og så må jeg vist ud i en hjemmelavet variant i år også…

Se også: Brunch i København | Guide til de bedste “bland selv brunch”

Københavns bedste fastelavnsboller

4 Comments

 1. Rebecca M. Reply

  AAAHHH, hvorfor var jeg ikke med til det event i sin tid! 😀
  Min klare favorit er og bliver Reinh van Hauens udgave med flormelis og vaniljecreme 🙂

  • Camilla Reply

   Det er da også bare helt, helt forkert Rebecca!! Og fedt, godt at vide. Men betyder det så at der slet ikke indgår chokolade i den kombi? Det ved jeg ikke helt, om jeg kan acceptere. Haha!

 2. Denise Amanda Reply

  Mums, jeg elsker fastelavnsboller!
  Helt enig i Meyers. De andre har jeg ikke haft fornøjelsen af. De må prøves.
  Når der nu skal testes igen, så er du nødt til at forsøge dig med den gammeldags fra lagkagehuset. Creme, marcipan og chokolade. Jeg er hvertfald afhængig 😉

  • Camilla Reply

   Hej Denise, jaaaa, du må se om ikke du kan få fat i en fra Rosa. De er virkelig populære her i højsæsonen, og hvis man får dem lige når de kommer ud fra ovnen, er det virkelig som at være i himmelen! Og tak for tip. Jeg er faktisk ikke helt til de gammeldags af slagsen, fordi jeg ikke er så pjattet med flødeskum. Men skal da overveje at give dem en chance 😉

Write A Comment