Læste du det her vilde indlæg om København? Om hvordan københavnere – og storbyfolk i det hele taget – lukker sig om sig selv? Og blev du også en lille smule ramt?

Hmmm…

Jyden vs. københavneren | Er der virkelig så stor forskel??

Personligt har jeg mødt – og interageret med – ekstremt mange forskellige typer med alverdens baggrunde i mine år i storbyen.  Og jeg synes ikke, de ting der bliver omtalt nødvendigvis kun gælder København, selvom jeg godt kan genkende mange af eksemplerne i teksten. Jeg er jo selv en “provinspige” og var faktisk 13 år, før jeg (på efterskolen) stiftede bekendskab med folk med andre baggrunde end den, jeg kom fra.  Derudover kan jeg huske, at vi alle lignede hinanden i de byer, jeg boede. Gik i det samme tøj og lavede præcist de samme ting. Altid.

Til gengæld tror jeg generelt, det er et problem, hvis vi danskere bare taler med de samme og bekræfter hinanden i at verden er, som vi selv synes den ser ud. Og vigtigst af alt; opgiver at gå i dialog, fordi det virker uoverskueligt eller ikke helt kan betale sig.

Som tidligere nævnt her, er Abdel Aziz‘ tanker noget, der optager mig meget i øjeblikket – om hans opfordring til at gå i dialog (kan virkelig anbefale den her podcast) og ikke bare se stiltiende tilbage og tænke “alle andre er dumme”.  Det er lidt for nemt altid at tale med dem, hvis holdninger vi allerede kender og ofte er enige med. Sværere er det at lytte, prøve at forstå og ikke blot diskutere for “at få ret”. Derfor bliver min udfordring i 2017 i højere grad at omgås folk jeg ikke nødvendigvis er enige med – og gå i dialog!

…Og føler jeg mig indimellem som en kleppert af en københavner-kliché, når jeg skriver økologi, bæredygtighed og spelt? JA, måske lidt;)

Nå men apropos ingenting, så: 

… er det her den vildeste boligtrend; bo i en kuppel, som du selv bygger (hvis du er den handy type) på 6 timer. Super bæredygtigt og billigt. Hvad siger du?

… var jeg til nytårskur hos Buzzanova i går, og det var GENIALT planlagt; der var en detox-zone med bla. juice fra Frankly Juice og måltidsbarer fra Ration. Men der var også en antidetox-zone med cocktails fra Cph Cocktails Academy, og så kunne man ligesom selv bestemme, hvilket humør, man var i. Dejlig balance! Derudover var der de fedeste planter fra Decoplant, som gjorde det hele meget grønt, eksotisk og sommer-agtigt, og oplæg fra min kollega i kommunikationsbranchen Jacob Mouritzen, som fortalte lidt om personlig branding, hvilket jeg synes er en finurlig størrelse inden for blogland. Men det kan vi altid tale mere om en anden god gang. Jeg var i hvert fald i mit es, da jeg sad med hummus i den ene hånd, cocktail i den anden, kolleger ved min side og social medie/kommunikations-snak på skærmen.

Bloginspiration, Trump og Formland

…. ville jeg egentlig have lavet en guide til bæredygtig bloginspiration, men så lavede Danica denne fine liste, hvor mange af mine favoritter er på. Og så er jeg da også glad for selv at være på listen.

… er jeg faktisk lidt træt af al den snak om, hvem (og hvad!) Trump ligner (senest var det laks. Og hellefisk?), mens flere af hans politiske holdninger er ved at blive omsat til virkelighed. Det der med at gå efter bolden og ikke manden, det gælder vel også for Trump? Eller jeg mener bare; med hån er vi vel lige vidt?!

…. har jeg booket billetter til Formland sammen med Dorte d. 2. februar. Nogen af jer der har været til designmessen før – eller skal afsted?

… ligger der en ordentlig spandfuld jordmandler i mit køleskab lige nu. Noget med at de bliver til en fantastisk snack – ikke mindst i salater. Det bliver nok ikke ligefrem til chokolade. Men…

… får vi Aartidernes grønne måltidskasser, og i denne uge var jeg i gang med en opskrift på kikærtepandekager med tomatsalsa, da jeg opdager, at der mangler en del ingredienser. Jeg finder alternativer og brokker mig over, at Aarstiderne har givet os citroner med i stedet for lime og butter beans i stedet for kikærter osv. Men aftensmad bliver der tryllet frem, og alle er glade. ….Indtil dagen efter hvor jeg bliver vækket med en lille opsang; “Ej, altså det aftensmad du lavede i går – det var jo fra en hel anden ugeplan  – fra en tidligere madkasse.”  😂

Men imponerende at der faktisk blev en ret ud af det, tænker jeg?

…. må jeg hellere hoppe ud af den der københavnerboble asap 😉

Olufsvej

Write A Comment