Frokost hos The Lab Kitchen
Bast på Nørrebro


Nej tak til slankekure og alverdens detox i januar. Jeg ved godt, jeg tidligere har udfordret mig selv herinde med Palæo og faste osv. Men i dag er jeg et sted, hvor jeg ikke helt kan forstå konceptet. Jeg er dedikeret tilhænger af “alt med måde” og forbrug og konsumering med omtanke. Når det så er sagt, så fik du måske ( jeg gjorde i hvert fald) lidt for meget alkohol og tung mad i december og har nu trang til at gøre lækre ting for kroppen her i januar? Selvom der stadig er masser af “syndige” middage og vin på skemaet, kan man jo godt kombinere med lidt selvforkælelse pakket ind i noget grønt og sundt, ik? Her er mine 10 forslag:

10 ideer til en sund og grøn januar

1) Morgenbrød fra Landbageriet. Brød bagt med omtanke og med meget lidt brug af hvede og raffineret sukker. Og ikke nok med det; deres brød smager virkelig, virkelig godt. Man kunne jo også lave de populære squashboller eller stenalderbrødsvafler.

2) Brunch hos Souls. Og husk så lige at prøv deres “stack of pancakes” og bestil peanutbutter on the side. Av, av, av! Grøn bland-selv-brunch hos Djuus Copenhagen ville også være et helt oplagt januar-eventyr.

3) Bøger og podcasts. Jeg skal i gang med “Hvor taler du godt dansk” af Abdel Aziz. Og ift. podcasts er jeg gået helt amok der. Jeg skal i gang med nogle TEDTalks, da jeg nu endelig har hørt de fleste inden for kommunikations- og social medie-genren, f.eks. Social Media Examiner og BRO Kommunikation. Podcast er lærerig og underholdende info  – uden du behøver kigge ind i en skærm. Det er så smart. Skriv endelig hvis du kender nogen, jeg ikke må misse.

4) Spa-dag eller en omgang saunagus med dyp i Øresund hos Kurhotel Skodsborg. Hvis de er fuldt booket – eller der er lidt lavvande i bøssen, kan jeg også anbefale Øbrohallens tilbud. En tur i svømmeren er altså heller ikke at kimse af. Jeg elsker at svømme, selvom jeg er ret dårlig til det, haha.

5) Byens bedste grøntsagsspækket sandwich hos Social. Jeg lover at komme med min vaffelfortolkning snarest, så dem der ikke lige bor i nærheden kan lave den derhjemme. Derudover er der generelt ikke noget som at forkæle sig selv med arbejdsdate på en café eller hos nye The Lab Kitchen, hvis vegetariske frokost jeg slet ikke kan vente med at smage igen.

6) Planteshopping. Findes der nogen bedre sund og – bogstaveligt talt – grøn adspredelse end lidt planter og kaktusser til boligen? Fra Kaktus København, Bak på Frederiksberg, Altaneriet på Østerbro, Bast på Nørrebro eller en af byens utallige blomsterbutikker.

7) (Hot) yoga hos Hot Yoga Studio på Nordre Frihavnsgade. Læste du om min challenge og kærlighed til centret?

8) Havrelatte og (byens bedste) forholdsvis sunde romkugle hos Hafnia Bar. Ord kan ikke beskrive hvor meget jeg holder af det treat – og gentager det flere gange månedligt. ( OBS! Hafnia holder midlertidigt lukket pga. ombygning så tjek lige hjemmeside først.)

9) Vintageshopping. Man må godt forbruge løs, når bare det er genbrug, ik? Jeg tænker i hvert fald, det er et fedt sted at lægge sine resterende ellers forbeholdt udsalgs-penge. F.eks. hos Lula 2ndhand Luxury i indre by, 2nd Clothing eller I blame Lulu på Østerbro. Men jeg skal da ikke være hellig her. Fandt da også en Mads Nørregaard sweater til udsalg i weekenden, som jeg måtte have. Satser på den kan holde i mange år fremover;)

10) Vegansk, grøn middag med vennerne hos The Organic Lab. Åh, det sted er bare så lækkert at selv ikke-veganere klapper i hænderne. Mere af den slags, tak!;) Det kunne også være en lækker hjemmelavet middag med vietnamesiske forårsruller, vaffel-tapas eller lækre hjemmelavede bowls.

Brunch hos Souls

 

Husk at følge med på Facebook, hvor jeg løbende opdaterer med nyheder om København og bæredygtighed, på Bloglovin’ og på Instagram: @copenhagenbyme, hvor jeg deler hverdagsøjeblikke flere gange dagligt!

4 Comments

 1. TAK for at sætte navn på den fantastiske blomsterbutik på Randersgade!
  Jeg har haft stort set samme oplevelse som du skriver om i anmeldelsen på Yelp – og jeg er tosset med de to søde blomsterdamer i butikken.
  Det bliver klart dem, der kommer til at hjælpe mig med alle krukkerne på terrassen her til foråret – og de har også lovet at rådgive mig omkring planter til haven 😀

  • Camilla Reply

   Jaaah, hvor fedt at høre du også kender den Lisbeth. Det er virkelig en skjult perle som bare emmer af gode mennesker og begejstring. Sådan en fin ting at få alle jeres planter fikset derinde. Det er jeg vild med!;) Kh.

  • Camilla Reply

   Fedt Cecilie. Den vil jeg helt sikkert kigge på, tak!;) Kh.

Write A Comment