Det er tid til en status på min hverdag med mindre kød, aka kødfuld lørdag. Og vi starter lige med en lille sejr! Årets første julefrokost blev nemlig indtaget med mindre kød, fordi jeg havde “advaret” kokkene inden. Det skete til den legendariske og helt vidunderlige bloggerfrokost på Restaurant Kronborg, som jeg altid nyder så inderligt, og når jeg siger mindre kød er det fordi, jeg stadig fik fisk, men altså hverken svin, fjerkræ eller oksekød.

Jeg plejer altid at glemme at fortælle folk om min “nye livsstil”, inden jeg møder op, men denne gang prøvede jeg at være lidt proaktiv, og det blev taget SÅ godt imod. Ikke nok med at jeg fik et super positivt svar tilbage fra Kronborg, jeg kunne også nyde sild, fiskefilet (som jo bare er SÅÅÅÅ godt) , den lækreste kartoffelmad, mens de andre fik and, leverpostej osv. Jeg fik også en ubeskrivelig god mad med helleflynder, som smeltede på tungen på helt vidunderlig vis. Der er mange steder, hvor en 100% vegetarisk menu ikke ville være muligt, men jeg tænker at en fiskemenu er et godt sted at starte, og som flexitar “må man jo godt”.

Faktisk blev min sidemakker næsten helt misundelig, da hun så min kartoffelmad og sagde, at hun burde også have reserveret ingen kød/fiskemenu. Faktisk tror jeg flere tænker sådan, end man lige ved, men bare ikke lige altid får husket at sige fra – eller simpelthen ikke tør/vil, fordi man virker vanskelig/kræsen. Sådan har jeg i hvert fald selv ofte følt det. Og man er jo opdraget til at spise det, der kommer på bordet, ik?

Men den her oplevelse var virkelig positiv – ingen omkring mig kommenterede mit valg, og jeg gik derfra med en virkelig rar følelse i maven – både psykisk og fysisk, og jeg tænker, at det er noget jeg vil gøre igen. Især når jeg skal ud og spise. Det er bare så meget lettere, end når er inviteret hjem til nogen. Grønne sager til min elskede mormors julefrokost d. 26. december f.eks. ? Nej det kommer jeg nok aldrig til at snakke højt om. Men heldigvis er der altid en masse fisk og lokale sager til julefrokost. Ikke mindst “derovre” på Vestkysten 😉

Læs i øvrigt også mine tips til 3 nye grønne steder der giver den klassiske julefrokost baghjul! 

Fisk på Kronborg. Billede af Chris Tonnesen

Alle billeder i indlægget er taget af Chris Tonnesen. 

Husk at følge med på Facebook, hvor jeg løbende opdaterer med nyheder om København og bæredygtighed, på Bloglovin’ og på Instagram: @copenhagenbyme, hvor jeg deler hverdagsøjeblikke flere gange dagligt!

Write A Comment