Kalder alle vegetariske øko-baryler og baroner – eller dem der bare kan li’ en ny lille nydelig café og (B)baryl på Nørrebro. Og hvem kan ikke det da?

Op på cyklen kl. 8.40 i morges og afsted. Ikke en eneste regndråbe i byen kunne slå mit humør omkuld, for jeg havde en cafédate på Baryl på Griffenfeldsgade klokken ni nul dut, og det var yndlingsdisciplinen; MORGENMAD der stod på programmet. Findes der noget bedre i verden? Jeg tror det ikke! Og er det luksus at spise morgenmad kl. 9 på en tirsdag? Ja, det må vist være en af fordelene ved at tage en job-tænkepause.

Morgenmad på Baryl 

Min tidligere PR-praktikant Kirstine havde tippet mig om stedet. Jeg havde selvfølgelig researchet menukortet på forhånd og vidste præcis, hvad jeg skulle have; “weekend morgenmad” (som altså også findes i hverdagen ja. Men navnet bliver vist til “Baryl Tallerken” lige om lidt.) Her får man avokadomad med hummus og pocheret æg, surdejsbrød med laks, chiagrød eller skyr og frugt for kun – og ja hold nu fast – 69 kr. BILLIGT! Kan dog se at der måske er en prisændring på vej til 80 kr. Men det er nu også stadig en virkelig fair pris. Alt smagte super lækkert og var mættende. Avokado-maden er en genistreg – af de seriøse af slagsen. Med en americano til blev det alt i alt 90 kr. Og det er altså sjældent man kommer under 100 for en så lækker og sund morgenkomplet med det hele i København efterhånden.

Baryl er lækker, billig og en smule (for) eksotisk

To minusser i min bog; lidt mere knas på chiagrøden havde været toppen, og så er frugten, man får, ikke særlig bæredygtig; mango, appelsin og passionsfrugt. Surdejsbrødet måtte for min skyld gerne være rugbrød i stedet. Og gerne den ristede af slagsen 😉 Der var desværre ingen havremælk, som jeg jo foretrækker i min kaffe, så det blev et skvæt rismælk i stedet. Til gengæld smagte kaffen skønt, og så går det nok fint det hele, ik? Jeg øver mig  jo også i at blive bedre til at drikke den sort.. ((Pssst. Baryl har efterfølgende fået havremælk på kortet))

Rummet er meget åbent og et par kroge ville have givet lidt mere stemning – til gengæld er der både en masse levende lys, brætspil og mulighed for at læse bøger herinde. Rart!

Indretning på Baryl

 

Baryl har været åbent en lille måneds tid og er allerede godt pakket til aftensmad, hvor der igen er fokus på grøntsager (yeeees) med kød i tilkøb. Om morgenen og i løbet af dagen er det dog lidt mere stille, og derfor kan du godt lokke din computer med på en lille arbejdsdag. Jeg har i hvert fald klart tænkt mig at afprøve den form for bejleri i nærmest fremtid. Hov, fik jeg sagt at alt er økologisk?

I kan i øvrigt se hele menuen her.

Baryl
Griffenfeldsgade 24b
2200 København N
+45 21212177

Læs også om: Veganske burgere hos Greenburger 

Morgenmad på Baryl

Write A Comment