Sociale medier og “skal vi ikke tale bare lidt mere sammen”? Det skal denne uges #AproposIngenting handle om. (Læs om konceptet her.)

Jeg kan vist godt allerede nu afsløre, at jeg tilbringer uoverskueligt meget af min tid på sociale medier med at læse, skrive eller kommunikere med venner, bekendte og fremmede. Foruden min mail og bloggen, tjekker jeg – og er aktiv – på Instagram, LinkedIn, Twitter, Facebook, Yelp og Snapchat hver dag – more or less, og mange dage bliver hvert medie tjekket pinligt mange gange fra min side. Ikke mindst på Instagram, hvor jeg har mest aktivitet og den største følgerskare.

Humør afhænger af sociale medier..

Og helt bundærligt talt! Jeg tilbringer så meget tid på de sociale medier, at interaktionen derinde indimellem kan påvirke mit humør. Dvs. på dage hvor jeg er i dialog med en masse spændende mennesker og får bunkevis af inputs, er jeg super motiveret og lettere overstimuleret og får lyst til at skrive uendelig mange indlæg, fotografere på livet løs og til at føre alle de der ideer og projekter ud i livet. Man kan jo altid se, at folk følger med og læser, hvad man skriver via statistikker mm., men det er først, når den der lille kommentar popper op, at jeg sådan rigtig føler, at der er et menneske på den anden side af skærmen – at der er mulighed for at gå i dialog og få nye inputs.

Blog

Og Instagrams algoritme..

Kommentarer på blogs er styrtdykket ift., hvordan det var “i starten”. Instagram har indført deres nye algoritme, og herefter er både nye følgere, kommentarer og likes faldet drastisk. Her kan jeg ikke lade være med at sammenligne med, hvordan det gik med Facebook. Enten blev folk mættet, eller også var det udelukkende Facebooks forsøg på at lokke flere penge ud af brands og personligheder, der gjorde det hele lidt mere vanskeligt at se de forskellig opslag, MEN faktum er, at folk mere og mere begyndte at bruge Facebook, som en informationskilde – ala “jeg læser lige det her, men behøver ikke reagere på det”. Indimellem tager jeg da også mig selv i at læse en artikel, som nogen linkede til, men som jeg glemmer at “sige tak” for med et like eller kommentar.

Jeg har elsket Instagram for at være det modsatte. Et positivt univers hvor man taler sammen, krediterer hinanden, giver shout outs og hvor fremmede bliver til venner. Om ikke andet online! Jeg har fået så mange gode venner og professionelle kontakter gennem Instagram. Ja, helt vaskeægte mennesker som eksisterer i den fysiske verden. Som jeg ses med jævnligt, og som jeg ikke kan forestille mig at være foruden i dag. Hvor synes jeg bare, det er ærgerligt, hvis den åbne og impulsive dialog aftager eller bliver sjældnere og sjældnere.

Læs også: Sådan kan du bruge bogmærker på Instagram

Sociale medier

Personligt gør jeg meget ud af at svare personligt på alle de kommentarer, jeg får herinde og på mine andre platforme. Og jeg prøver også at kommentere på andres, så godt og ofte jeg kan. Jeg sætter så sindssygt meget pris på, når folk gider skrive en kommentar til mine billeder eller tekst. Og det er dialogen der for mig, gør det hele sjovt.

Hvorfor svarer I Ikke?

Jeg kan slet ikke forstå de brands, der f.eks. ikke svarer på kommentarer, eller reagerer på en måde der kan virke arrogant på modtageren. (F.eks. virksomheder/brands som man skriver noget godt om, og de så krediterer med en kommentar med deres eget hashtag. Det er altså no go i min verden!) Det kan være uoverskueligt at svare, men så lang tid tager det heller ikke. Med mindre du da får +100 kommentarer på hvert opslag, så ja – der begynder det at nå et urealistisk niveau.

Kunne jeg blogge og deltage aktivt på de sociale medier uden dialog? Jeg tror det ikke. Dialogen er helt afgørende. Når den forsvinder – bliver det hele ligegyldigt. Så please, hvis I har noget på hjertet – del endelig!

Rigtig god søndag ;o)

Husk at følge med på Facebook, hvor jeg løbende opdaterer med nyheder om København og bæredygtighed, på Bloglovin’ og på Instagram: @copenhagenbyme, hvor jeg deler hverdagsøjeblikke flere gange dagligt!

Se også: 18 apps som giver succes på Instagram

Blog

2 Comments

 1. Hørt hørt hørt Camilla! Jeg giver dig fuldstændig ret i alt – jeg har nemlig også lagt mærke til det…
  Især på Instagram som jeg altid har elsket. Vi burde alle blive meget bedre til at kommentere på hinandens ting. Det er nemlig så dejligt 😉
  God søndag!
  Kh Anna

  • Camilla Reply

   Hej Anna, godt at høre, det ikke kun er mig! Og ja, det burde vi. Lets do it. Fra NU af!! 😉 Rigtig god mandag og uge til dig – mon ikke vi snart ses?! Kh.

Write A Comment