Er du en af de praktiske typer, som for længst har booket julefrokost? Selv har jeg slet ikke taget stilling til den del endnu. Jeg er på mange måder (A.L.T for) impulsiv på den front, men man bør jo være ude i god tid, hvis man skal hapse de gode steder, ik? Til gengæld har jeg været ude og snuse (og smage) en masse. Som altid. Og jeg kan slet ikke få hænderne ned over alle de mange lækre nye vegetariske og veganske steder og initiativer, som byen bliver ved med at få. Det ser ud som om den grønne bølge ikke har tænkt sig at lægge sig fladt og tørre ud foreløbigt. Og jeg er vild med det!

Her finder I de bedste tre vegetariske/veganske steder jeg har besøgt på det sidste, og som egner sig til tre forskellige julefrokoster; hverdags-julefrokosten, familiejulefrokosten og den julefrokost, som inkluderer bobler og efterfølgende drinks og måske bytur.

Vegansk smørrebrød hos Frederik VI

Familiejulefrokosten: Frederik VI

Egentlig er Frederik VI på Frederiksberg på ingen måde nyt. Men det er noget nyt, at menukortet nu også er grønt. Pr. 1. november har de nemlig tilføjet veganske smørrebrød til deres ellers meget traditionelle smørrebrødskort. Det er en genistreg af de helt store, for det gør det muligt at tage afsted i store selskaber og sikre sig at både kødelskere, vegetarer, veganer og folk med lactose intolerance nu kan nyde et stort måltid sammen, der gør alle glade og mætte. I må prøve fiskeFRIleten som er en pastinak der ligner vores lille spætte til forveksling. Med hale og alt. Du må ikke tænke noget her, men bare kaste dig ud i det. Jeg lover dig, det er godt. Og husk en masse af den lækre remoulade til at toppe me. KarryFRIsild er der også. Aldrig har aubergine mindet mere om sild. Deter vildt hvor meget den smag, vi elsker så højt, i virkeligheden kommer fra lagring og panering.

Frederik VI
Frederiksberg Allé 42 A
1820 Frederiksberg

The Organic Lab

Den festlige julefrokost: The Organic Lab

For nogle fredage siden var jeg med 5 skønne piger på nye The Organic Lab på Store Kongensgade, og hold nu fast – det er bare fem funklende stjerner der hang over det ret så lille og ret så varme lokale hele aftenen. ENDELIG en vegansk restaurant i mellemklasseleje, som bare tager kegler. Kan virkelig, virkelig anbefales! Alt maden er vegansk, smuk og helt ekstremt velsmagende. Jeg startede med en svampesuppe, fik så bagt selleri med bønner og  estragon creme og sluttede af med det mest vidunderlige bagte æble fyldt med marcipan, chokolade, vaniljecreme og havtorn. Jeg gik derfra med en mave så mæt, som havde jeg fået and og kartofler med hele molevitten, men følte mig bare lidt bedre tilpas, end hvis det var et kødorgie der netop havde taget slut.
Perfekt til en festlig aften, som måske skal afsluttes med et par drinks eller farverig bytur! Og der er i øvrigt tre retter for 299,- i øjeblikket.

The Organic Lab
Store Kongensgade 6
1264 København
Feel Good Café, København

Hverdags julefrokost: Café Feel Good

En af mine seneste opdagelser er Café Feel Good, som jeg også har skrevet om her.  De laver de lækreste salater, og jeg har nu prøvet både den med butternut squash og sweet potato. Begge var lige i øjet! Her kan du også få hvidløg(!) i din juice, de lækreste hjemmelavede kager (og vildeste müslibar), sandwich og (vegansk og ikke-vegansk) brunch (må prøves snarest!) Her er en væg fyldt med grønne planter og farverig eucalyptus, som jeg slet ikke kunne stoppe med at tage billeder af. Hvis du har en ven eller veninde, som du skal se et par timer en hverdag over lidt lækkert evt. til en lille uformel julefrokost, er det her sted helt oplagt!
Cafe Feel Good
Nørre Farimagsgade 55
1364 København

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme

Write A Comment