Hurra! Det bugner af spændende bæredygtige events og julemarkeder i København øjeblikket. Eller er det bare mig, der er begyndt at lægge mere mærke til det? Højdepunktet i min juleshopping sidste år var klart, da jeg opdagede det finde Designerspace julemarked på Israels plads, hvor forskellige lokale kunstnere og håndværkere stod og solgte alle deres fantastiske kreationer i små containere med lys i. Jeg syntes det var så romantisk og autentisk, og den dag besluttede jeg, at alle mine julegaver så vidt muligt skulle være købt af de “små” lokale selvstændige, som bidrager med alt andet end “made in China”. Det fokus kommer jeg helt sikkert også til at have i år, og der er generelt super gode muligheder for at høre unikke og bæredygtige køb her i november og december rundt omkring på markeder i byen. Jeg har  samlet mine 5 (umiddelbart) favoritter her:
Jul i København 2015

Julemarked i November og december

Green friday frem for Black friday,
fredag d. 25. november kl. 15-21 hos Alternativet, Åbenrå 33, 1466 København K.

I stedet for at shoppe løs og bidrage til international overforbrug-dag, også kaldet Black Friday, opfordrer Alternativet til at mødes og bytte og genbruge i stedet. Til Green friday kan man komme med alle sine aflagte ting og sager og måske være heldig at en anden trash bliver din treasure!
Jeg synes virkelig det her initiativ er godt tænkt af de Alternativet, som i den grad gør sig synlige, når det kommer til bæredygtigt forbrug. Orv, og så er der også kaffe og kage!;)

Julemarked hos Liebe

fredag d. 25. november kl. 16 – søndag d. 27. november kl. 16 hos Liebe, Nannasgade 28, Nørrebro

Liebe er et af de få kendte københavnske brands som har værksted i selve byen, og dette marked kommer til at foregå i selve værkstedet med deres egne varer, gode tilbud, gløgg og hjemmebag.

Julebazar i Greencubator

Søndag d. 4. december 11-16 hos Greencubator, Nørrebrogade 20, 1. sal, Nørrebro

Hjemmelavet julegaver. Orv, det håber jeg virkelig jeg får tid til i år. Den her julebazar overvejer jeg kraftigt at tilmelde mig. Ikke nok med at du i workshops denne dag får indblik i spændende DIY julegave-, julepynt- og julesnacks-projekter, du giver desuden en flytning mulighed for at deltage gratis, når du køber billet. Det er da genialt!

Kødbyens hyggeligste julemarked

Lørdag d. 3. december kl. 10 – søndag d. 4. december kl. 18 i værkstedet, Slagtehusgade 44, 1715 København V.

“Julemarked i værkstedet i Kødbyen”. Er det kun mig, der kommer til at tænke på en autentisk hyggelig julekalender, når jeg hører den beskrivelse? Til markedet vil der være fokus på øko-produkter og gode designprodukter fra Lisa Grue, Summer Will Be Back, Sabine Brandt, Mai-Britt Amsler, Naja Tolsing, Sille Knotte, Urban Garden Company, Fie Sahl og Camilla Severinsen.

Design- og loppemarked i Centralpostbygningen

Lørdag d. 10. december kl. 10 – søndag d. 11. december kl. 18 i Centralpostbygningen, Tietgensgade 37, 1704 København V

Her har vi så afsenderen af det julemarked, som tog mit julehjerte sidste år; Designerspace. I år laver de marked sammen med Rita Blå’s lopper, og det foregår i den gamle Centralpostbygning lige ved Hovedbanegården. Om der er samme unikke stemning og udvalg som sidste år, kan jeg ikke garantere, men de lover “lækkert design og fine loppesager, og så kan det vel ikke gå helt galt, vel?

Julemarked på Israels Plads, 2015

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme

2 Comments

  1. Nej hvor dejligt med en liste over bæredygtige “juleaktiviteter” skønt 😉

    • Camilla Reply

      Hej Liv, tak og hvor er det dejligt at læse, at det kan bruges!! Mon vi kan nå forbi dem allesammen?? Tjekkede også lige din blog ud – super fin! Den må jeg helt sikkert lige holde øje med 😉 Kh Camilla.

Write A Comment