Kombucha fra Aarstiderne: Rødbede og ingefærAnnonceDet er på tide, at jeg indrømmer noget for jer. Hjemme i mit køleskab står der en svamp. En kombuchasvamp! Den ser utrolig skør ud, og når man ser på den, vil man nok umiddelbart sværge til sig selv, at “ej altså det der – det skal jeg aldrig drikke. Lidt som en vandmand der er blevet syltet, hvis I kan se det for jer?!

Nå men det var egentlig ikke det, jeg ville indrømme. Den store indrømmelse ligger i, at jeg endnu ikke har kigget til den “syltede vandmand” / løftet låget, siden jeg fik den af min brors søde kæreste (sorry, Simone!;)) “Vandmanden” skal puttes i en væske af bl.a. vand, ingefær, sukker og te, som skal koges og trække i en uge og sådan noget der. Min indre husmor skal have testet det snart!

Men inden da har jeg snydt lidt, og allieret mig med Aarstiderne, som er har sat den største produktion af kombucha i gang, og som nu sælger årets sundhedsdrik i en særlig Kombucha Smagskasse. Jeg har testen denne kasse, og min bedømmelse kommer lige om lidt. Men først vil jeg gerne lige fortælle lidt kort om drikken og dens sundhedsfordele.

Hvad er Kombucha?

Først da jeg hørte om kombucha, tænkte jeg; “hvad betyder det navn og hvordan staves det overhovedet?” Det er der midlertidigt ikke noget svar på, men ifølge Aarstiderne stammer det fra Asien, hvor en doktor formentligt introducerede drikken til en syg japansk kejser i år 400. Kejseren blev helbredt, og “cha” betyder te på japansk, så man mener, at navnet blev født i den forbindelse.

Kombocha har et sukkerindhold på under 7 % og så finder man i drikken vitaminer, aminosyrer og bakteriekulturer, som bl.a. styrker tarmen. Derudover kan drikken indeholde glucuronsyre, som kan virke afgiftende i leveren.

….Og nu tilbage til testen;

Jeg modtog i søndags tre af Aarstiderne kombucha-varianter: askebark, fennikel og rødbede-ingefær sammen med vores ugentlig måltidskasse. Aarstiderne producerer selv drikken, dvs. den er fremstillet i Danmark. Sejt! Hvor vi ellers altid drikker vand (hvis ikke vin;)) til maden derhjemme, har det denne uge føltes som en særlig luksus/forkælelsesting at kunne knappe sådan en lille kombucha-flaske op.

HVordan smager KOMBUCHA?

Det er lidt som en mild sodavand, da den indeholder brus, men med en meget mere ren og ægte smag. Min kærlighed faldt fluks på rødbede-ingefær-varianten, da jeg er enorm fan af den kombination i forvejen og fx. næsten altid vælger rødbede-ingefær juice. Og mmmmh, den skuffede ikke. Perfekt match til popcorn og et “Bedrag”-afsnit på sofaen i søndags. og frokost-resterne i går. Den her drik kunne jeg godt blive dybt afhængig af!!

Kombucha fra Aarstiderne: Rødbede/ingefær

De andre to smager også dejligt. Første tænkte jeg “fennikel i flydende form, hmmm”… (jeg er generelt skeptisk, når det kommer til visse grøntsager og krydderurter i blendet/presset form), men den var rigtig frisk og lagde sig på en klar 2. plads. Dermed ikke sagt, at askebark ikke var god, men den var lidt mere anonym i smagen end de to andre og fungerer perfekt en dag, hvor man er i humør til noget mildt og stadig vil høste alle de gode egenskaber. Jeg er desuden vild med, at askebarken kommer fra Barritskov ved Vejle Fjord. Hvor autentisk er det lige? Lokalt produceret FTW! Der findes også en klassisk variant af kombuchaen samt hibiscus/ananas og gulerod/gurkemeje.

Prisen er 179 for 6 flasker, enten som en smagekasse eller 6 af samme slags. Selvfølgelig langt fra prisen på saftevand, cola og andre læskedrikke, men der er jo også tale om et lokalt produceret (/dansk) kvalitetsprodukt, som måske endda kan erstatte vinen i ny og næ. Hvem ved? Det er i hvert fald bestemt noget jeg kunne finde på at bestille til vores ugentlige veganske kasse fra Aarstiderne, som vi i øvrigt er super glade for (og ikke er sponsoreret).

Til sidst må jeg lige nævne designet, som jeg virkelig er fan af; stilet, appellerende og virkelig smukt. GO kombucha!

Se alle Aarstidernes kombucha her.

Kombucha fra Aarstiderne

Write A Comment