Vegansk lasagne med græskar. Gudespisen nr. 1 som ikke bare smager helt legendarisk – den kan også spises med enorm god samvittighed, fordi den er sund og måske vigtigst af alt; gror på dansk jord OG er i sæson. Det er bare genialt!!

Derudover. “Lasagneplader lavet af linser” siger du det, Meny? Jamen så siger jeg; “det må prøves!” Overtalt og afsted pladask lige ned i indkøbskurven. Jeg har vist sagt det mange gange før, men jeg er simpelthen den vildeste sucker for nye skøre (på den gode måde) varer, som bliver opfundet i fødevareriget – og skal altid prøve det med det samme.

Lasagneplader af linser?

At skifte hvedemel og æg ud med udelukkende linser lyder ikke umiddelbart som verdens dummeste idé, og det var det heller ikke. Nemme plader at arbejde med og fyldt med bid. Man kan sige med om bagte auberginer, søde kartofler mm., men det bliver altså aldrig lasagneplader. Den her linseudgave til gengæld – jamen, jeg tror skam du ville kunne snyde selv den største lasagnegris.

Der er også bønner og en hjemmelavet vegansk bechamelsauce inkluderet, men skal vi ikke bare smide os ud i det? Opskriften på vegansk lasagne:

Græskar: lokalt og i sæson

Vegansk lasagne med græskar, linser og bechamelsauce

1 stort fad

1 pakke linse lasagneplader (jeg fandt dem i Meny på Øster Fælled Torv)
1 hokkaido græskar 

Bønne/tomatsauce

1 stort hakket løg
1-2 presset fed hvidløg
4oo gram kidneybønner på dåse eller lagt i blød og kogt
2 dåser hakket tomat
2 dl vand
1 laurbærblad
(Gerne frisk) timian
Lidt oregano
Evt. lidt chili 

vegansk Bechamelsauce

4 spsk kokosolie
5 spsk kikærtemel
3-4 dl havremælk
1 muskatnød
(evt. 1 spsk gærflager)
Salt og pepper

  1. Start med at del græskarret midt over, fjerne kernerne og skær i både på ca. 0,5 centimeter som fordeles på en bageplade og pensles med en blanding af olivenolie, frisk timian, salt og peber. Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. en halv time eller til de er helt møre.
  2. Lav i mellemtiden bønne/tomatsaucen ved at blande stege løg og hvidløg i en tykbundet gryde – tilsæt resten af ingredienserne  og lad koge i 10-15 minutter.
  3. Lav i mens bechamelsaucen; sørg for at have revet halvdelen af muskatnødden, inden du går i gang. Put så kokosolie i en tykbundet gryde lad det smelte og tilsæt kikærtemel lidt efter lidt og rør rundt til de to ting smelter sammen. Herefter tilsætter du havremælk lidt efter lidt og derefter muskatnød, gærflager og salt og peber. Har du ikke gærflager går det alligevel, men de giver lasagnen lidt mere smag.
  4. Når græskarskiverne er færdigbagt, har du alle lag klar. Smør et fad med olivenolie og start med bønne/tomatsovs, linseplader, græskar og bechamel – og gentag. Drys med timian og riv det sidste muskatnød over lasagnen og bag ved 180 grader i ca. 45 minutter. 

(Du kan selvfølgelig også toppe med ost enten inden ovnen eller inden servering og gøre det hele lidt mere greasy!)

SE OGSÅ: OPSKRIFT PÅ BAGTE SØDE KARTOFLER MED FYLD

Vegansk græskarlasagne med bønner og græskar

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme

2 Comments

    • Camilla Reply

      Ja, tjek lige Meny, Christine! Jeg har faktisk ikke set dem andre steder endnu. Selvom de burde være meget mere udbredt, hvis du spørger mig ;o)

Write A Comment