Det der med madtrends og hypes. Jeg ved godt, der er folk, der synes det er irriterende og måske endda smågriner lidt af dem. Personligt synes jeg, det er mega fedt og interessant.  Og udviklende. Jeg kan selvfølgelig godt se det komiske i, at vi allesammen pludselig går amok i avokadomadder med alverdens pynt, suppe med æg (jep, det er dig jeg taler til hr. Ramen) og hvis man er af den gamle skole, er det nok også liiiidt småmystisk pludselig at finde figner (med skræl), peanutbutter, kakaonibs og-så-videre på den klassiske TÅAST!

Når jeg rejser, går jeg bevidst efter steder som serverer de nyeste trends og anderledes kombinationer. Ikke mindst da jeg var i New York. Jeg bruger meget tid på at researche nye trends, både herhjemme og i udlandet. I denne uge blev jeg blevet interviewet af MetroXpress om emnet; “Hvilke fem hotte madtendenser venter vi på slår (sådan ordentligt) igennem i København”?

5 hotte madtrends vi venter på?

Jeg nævnte: 1. poké-bowls, 2. grilled cheese, 3. farver i maden, 4. ramen-burger og 5. freakshakes.

Avokado og hummus toastFørstnævne har Ferment på studiestræde lige akkurat fået på menuen. Grilled cheese findes på Fætter Fætter, er jeg i mellemtiden blivet mindet om, men slet ikke udbredt som f.eks. Sverige og andre af vores nabolande. Farver i maden som grønne burgere, farvede lattes (gurkemeje latte, red velvet latte) mm. tror jeg vi kommer til at se en masse af, og ramen-burger (gerne vegetarisk) er et kæmpe hit mange steder i udlandet og jeg forstår bare ikke, vi ikke ser dem mere. Det er jo så lækkert. Freakshakes findes på Desserthuset og så har vi denne uge introduceret dem i samarbejde med Djuus Copenhagen i vegansk udgave.

Men lidt mere opmærksomhed må de her 5 lækre, spøjse sager godt få, synes jeg. Orv, og så endnu en ting; den japanske pandekage okonomiyaki! Smagte en vegansk variant i Berlin for nogle uger siden og har nu også lavet den derhjemme. Mums!

Nogle madtrends eller andet du har smagt i udlandet, som du ville ønske, blev mere udbredt herhjemme?

Artiklen kan I finde her.

English version:

This week I talked with MetroXpress about foodtrends in Copenhagen. Or rather; which foodtrends, which we have not seen much of yet. I mentioned poké bowls, grilled cheese, colorful food (like green burgers, red velvet lattes etc.), ramen burger and freakshakes. I saw this food a lot when I was in New York this summer and also I know that for example in Sweden, Poké bowls and grilled cheese is a big hit.  Also, I really like the Japanese pancake okonomiyaki and wonder when that trend will come to Copenhagen. I tried a vegan one in Berlin few weeks ago and it was amazing!

 

2 Comments

  1. Uuuh, sejt Camilla!
    Har du testet pokébowl hos Ferment endnu? Hvis ikke så synes jeg faktisk vi skal tage forbi snart 🙂

    Tak for en fantastisk uge med vegansk mad <3

    • Camilla Reply

      Jaaah, det var en fremragende idé. Vil vildt gerne teste! En frokost en dag meget snart? Og selv tak. Den uge vil jeg sent glemme. På alle mulige måder, haha! Tak igen for din hjælp. Det havde ikke været det samme uden dig! <3

Write A Comment