Sengetæppe fra Murumuru
Endelig, endelig! Sengetæppet er fundet. Og jeg tror aldrig jeg har set en SÅ fin topping på bunken af lagener, puder dyner og andet stof i soveværelset! Egentlig er mit fokus på bæredygtighed jo egentlig forankret i det grønne; at shoppe lokalt og undgå for meget unødvendig transport. Derfor var jeg også først lidt splittet, da jeg opdagede danske Murumurus sager, som er er übersmukke og samtidig fremstillet i Brasilien, hvilket jo ikke ligefrem kan siges at være vores baghave (men tænk engang hvis…)

sengetæppe vævet af kvinder

SÅ mange andre aspekter ved det her tæppe, som jeg har fået i gave fra firmaet, er til gengæld bæredygtigt; det er vævet af nogle kvinder som ikke kan andet end det her håndværk, som er gået fra generation til generation og som, når man støtter dem, kan fortsætte med at give brød på bordet og holde deres tradition i hævd. Tæppet er, så vidt muligt, lavet af restgarn og tråden der er brugt til fremstillingen er ubehandlet bomuld, som de selv har spundet. De synes jeg altså er fedt, når et københavnsk brand støtter op om. Det er noget anderledes end det klassiske “made in China”.

Sengetæppe fra Murumuru.

I har nok fornemmet det. Jeg endte med at være overbevist om, at en plads her på bloggen og selvfølgelig min seng ville være på sin plads. Når det dertil er det smukkeste sengetæppe jeg nogensinde har set – NO kidding – jamen hvordan andet end at være overbevist?

2 uger efter..

Jeg har haft sengetæppet i ca. 2 uger nu, og jeg tror jeg, er forelsket. Følelsen når man lige har fået nye sko og glæder sig hver gang man skal hoppe i dem. Den kender I, ik? Ja, sådan har jeg det så lige nu hver gang jeg redder seng. Jep, simpelthen. Helt surrealistsk.  Den anden dag var det endda så koldt udenfor, næsen løb lidt og jeg besluttede mig for at rykke hele arbejdsbordet ind i sengen bare for at være tættere på det smukke kunstværk. Jeg synes, det sammen med Fønikspalmen giver et eksotisk touch til vores meget skandinaviske, måske på grænsen til kliniske, hvide stil i lejligheden (pånær lige ved væggen hvor små mænd på tapet har en fest.)  SÅ ja, I har nok spottet det. Jeg er altså glad for det sengetæppe, haha!

English version: 

I’m head over heals – well honestly I’m in love – with my new Bedspread that I got as a gift from Copenhagen based Murumuru. It is made in Brazil and even though you can’t say that it has been produced locally –  more likely the opposite – I love the idea that it has been made by Brazilian women from generation to generation (who only make this for a living) and that it is made from sustainable materials.

I obviously don’t know these women but kind of feel like I do, when when I look at it. Also, it has made the daily make the bed routine so much more fun. Give the nordic – almost clinically style – in the apartment a great exotic touch. 

Sengetæppe fra Murumuru

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme

2 Comments

    • Camilla Reply

      Hej Marie, godt du spørger, for jeg kan da godt forstå, du er i tvivl, når de to ligner hinanden så meget. Det er den her, der er tale om; http://www.murumuru.dk/product/mineiro-sengetaeppe-preto/ … Altså den der hedder preto. Har også lige sat et link ind i selve indlægget, så andre kan finde det også 😉 Jeg er stadig super glad for sengetæppet, så lad mig endelig høre, om du ender med at vælge det! Kh C.

Write A Comment