Nu er det vist ved at være tid til en status på projekt kødfuld lørdag; som jo egentlig betyder det modsatte af, hvad det umiddelbart lyder som; nemlig at spise mindre kød, men så vælge det lækre, bæredygtige (fra lokalområdet/det danske land) og økologiske. Dyrere, men billigere i længden. Og mere lækkert!

…Og nåhr ja så kan man også liiiige pudse glorien indtil man næsten er følelsesløs i fingerspidserne. At undgå bøf til middag skåner miljøet lige så meget som at undgå brusebad i en hel måned. Say WHAT!?

Men hvordan går det så indtil videre.. “Klarer” jeg det eller ej? Tjek billederne og bedøm selv. Jeg lover, at alle billeder med kød/fisk de sidste tre uger er med i indlægget 🙂

grød opskrift - mad uden kød

Min hverdag med mindre kød:

Boghvedegrød med lidt havre er det bedste at stå op til på de her kolde vintermorgener. Blandes med kardemomme, lakrids og kanel, så grøden får en masse smag og toppes med kokossmør, peanutbutter, æble/granatæble, kokosflager, nødder og mere lakrids. Uhm! Og søde og salte vafler fungerer selvfølgelig stadig super uden kød også.

Se: Opskrift på havregrød og boghvedegrød

Hjemme hos James Price

Kylling-slikkepinde og rodfrugtboller med hønsesalat. Hvordan KAN man sige nej når selveste James Price inviterer på middag hjemme hos sig selv? Helt fantastisk! Med salater, tærter, sandwich, pizza, og ja de kødfulde slikkepinde. Give away på den nye kogebog “James Price: Uden smør og fløde” er i øvrigt på vej på bloggen …brunch simple rawBrunch på SimpleRAW… Need I say more?

bagt græskar
Jep de bagte grøntsager især græskar og så stegt kål er nærmest blevet døgnet rundt-spise. Altså det sammen med tahindressing (blanding af tahin, citron, olie, vand, salt og lidt agavesirup.) og ristede nødder. Aka GUDEspise!

Manden i mit hjem – og liv – har i øvrigt været med på dillen, og det gør da det hele noget nemmere. Dybt imponeret over alle de vegetarretter, han har tryllet frem på det sidste.

Soho i Kødbyen - brunch uden kødBrunch hos Noho i Kødbyen, som nu har indført et nyt bræt til de brunch-hungrende (intropris på 95 kr.) Den var ikke så vegetarisk, så jeg hoppede på sandwichen der ligger diskret i siden på billedet. OG den smagte fantastisk!

Hyggemad hos Iki Sushi. Orv, hvor kan man spise meget, når kød ikke indgår. Virkelig vegetariske muligheder. Masser af avokado og lækre grøntsagsspyd.

Jep, to dage ud af tre uger er vi oppe på. Det er da en okay god statistik. Og det er super nemt faktisk. Kaffe, karaffel(vin)og kage kan man endda også få. Det skal jeg nok klare:)

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme

Læs også: 6 festlige restauranter i København – også for vegetarer!

Bowl med græskar og rødkål

6 Comments

 1. Du er så dygtig! Jeg har ikke været lige så god som dig, men jeg har altså skåret ned på mængden kød med omtrent 50% af hvad jeg plejer. og endnu bedre lover jeg at blive 🙂

  • Tak kære du! 50% er da også bare mega sejt. Og det er faktisk ikke så svært igen vel? Jeg spiste laks i Dublin, men det var lokal fangst, og så måtte jeg jo godt, hihi! 😉

 2. Pingback: Giveaway: Få Price (uden smør og fløde) i dit køkken! | CopenhagenByMe

 3. Det ser super lækkert ud det hele 🙂
  Jeg er selv begyndt eksperimentere med en reducering af kødforbruget.
  Hvad har været de største udfordringer indtil videre, synes du?

  Mvh. Christian

  • Kære Christian, troede faktisk jeg havde svaret dig, men det har jeg da ikke. Sorry! Sejt at du også er begyndt at gøre det. Hvordan går det? Jeg synes klart de største udfordringer kan være en hurtig sund snack på farten. Her har jeg tidligere været vild med en fiskefrikadelle, kyllingespyd eller lignende. Men ellers har jeg faktisk ikke de store udfordringer. Hvad tænker du selv? Kh.

 4. Pingback: Weekendglimt ☀️ | CopenhagenByMe

Write A Comment