Bedste brunch i København? Bland-selv er et koncept, som virkelig hitter i byen lige nu. Og det passer mig så fint at kunne sammensætte en masse lækre sager og få “lidt af alt”, når man skal brunchhygge 100%.  Jeg synes dog, nogle gør det bedre end andre. Og ligeså imponeret jeg bliver, når der er kræset for detaljerne – f.eks. i form af lækre grøntsager, og ligeså skuffet for jeg, når man får den her “det kunne jeg lige så godt have lavet derhjemme”-omgang.

Derfor vil jeg her dele mine “gør det” og “gør det måske” bland-selv-brunchtip fra bland-selv-steder jeg har prøvet i byen.

Brunch i København – 6 bedste bland selv!

Djuus Copenhagen 

Kæmpe kæmpe fan af Djuus på Blegdamsvej. Okay, indrømmet jeg kender efterhånden ejeren Rikki rigtig godt, men det kan du også komme til. For Rikki er det mest hjertelige menneske, der tager imod alle med arme så åbne som lågerne på Bispebjerg Kirkegård i sakura-højsæson. Derudover laver hun den lækreste hjemmelavede bland-selv-brunch og skifter menuen ofte, så du ikke får det samme hver gang – en ting som jeg synes andre steder kunne lære af.  Prøv altid hendes salater og kager. Selv nøddemælken laver hun selv. Det er fantastisk! Og måske det bedste af det hele; det her sted er stadig en gemt perle, så det er nemt at få bord!

Tag ikke herhen hvis: du  ikke er den “grønne type”, men mere er til eksempelvis bacon og æg.

Brunch hos Møller Kaffe og Køkken. Grape og æg. Brunch på Nørrebro

Møller Kaffe & Køkken

Dette sted fortjener sin hype. Selvom hypen måske efterhånden har nået sit absolut højdepunkt, når det kommer til brunch i København. Måske ikke for servicen og prisen, men for stedet og maden. Eller rettere sagt: for deres måde at behandle grøntsager og rodfrugter på. I vinters fik jeg nogle fremragende jordskokker og i sensommeren nogle mindst lige så lækre asparges med dip. De laver et par retter, man aldrig selv ville stå og bikse sammen med søvnig krop og dagen-derpå-rødvinshjerne.

…Og så føler jeg mig fantastisk godt tilpas i de mørke, rustikke rammer.

Tag ikke herhen hvis: service betyder meget for dig, du ikke vil betale for meget og ikke vil vente på bord.

Bland selv brunch. Juice, æg, avokado, kage, laks, brød. Mad Og Kaffe i København

Mad & Kaffe

Deres bræt bliver serveret så smukt, og priserne er fair! Jeg var mest begejstret for deres avokado med chiliolie og mandler, og generelt smagte alt godt. Brunchen indeholder ikke umiddelbart noget, man ikke kunne bikse sammen derhjemme, hvis man havde sørget for fyldt køleskab, inden man bevægede sig ud i “tomme tønder buldrer mest” lørdagsnatten. Men det smager godt og er virkelig smukt aka Instagram-venligt præsenteret. Deres muffin er hjemmebagt, men den imponererede mig ikke synderligt. Jeg har dog set, at de nu har blåbær soyayoghurt på kortet, hvilket er meget interessant. Hvis næste skridt er kokosyoghurt, boghvedepandekager og hjemmebagte kanelsnegle kommer jeg som den første – selv med tømmermænd 🙂

Tag ikke herhen hvis:  du du vil prøve noget helt nyt og ikke vil vente på bord.

Brunch hos Wulff og Konstali på Amager

Wulff + Konstali Shop

Minder på mange måder om Mad & Kaffe, men er bare lige den halvtredser dyrere og det mindre spændende, der gør, at jeg ville vælge ovenstående frem for at cykle længere for det. De er “stærke”, når det kommer til søde sager frem for de grønne sager (som er begrænset til avokado), kød og æg, som jeg elsker. Jeg synes dog også, at deres brødafdeling (som er friskbagt dagligt) er super fristende.

Så hvis man var vågnede op og kun kunne tænke på mandelcroissanter og romkugler, ville jeg klart indstille GPS’en til Lergravsvej på Amager eller Waterfront i Hellerup og drøne derudaf.

Tag ikke herhen hvis: du skal finde noget centralt og ikke vil vente på bord.

Brunch ved Søerne. Café Livingstone. Salat og juice, souffle, birchermüsli, surdejsbrød, vafler.

Café Livingstone

Livingstone lever slet ikke på en sten. Tværtimod må jeg sige! Her er der skruet op for overdådigt design, detaljer og et forholdsvis originalt menukort. Bland-selv-brunch er ikke originalt længere,  men når der er ting som ægge-soufflé med vilde svampe, grillet hjertesalat og birchermüsli blandt udvalget, så gør man alligevel noget, som ikke er set før i den sammenhæng. Og det er altid fedt i en tid hvor mange har lidt af det samme. Og så smager det altså virkelig godt. Souffleen var god, avokadoen perfekt, knækbrødet (lækker detalje) sprødt og vaflen. Jamen der må jeg sige. “Tak!” For sprødhed, blødhed, en størrelse der er til at overkomme og en lækker mørk, “nutella” til. Bircher-müslien var lidt kedelig, og priserne er i den dyre ende, men stadig okay!

Tag ikke herhen hvis: du ikke vil betale for meget for din brunch og søger en gemt, lokal perle.

Frugt, avokado, grød og juice hos Bistro Royal

Bistro Royal – Madklubben

Madklubben har flere gange skuffet mig lidt – senest med en virkelig overpriced Gumbo på Alabama Social. Bistro Royal har jeg dog sat pris på – især for servicen Den er virkelig god og professionel. Maden herinde er smuk og appetitlig, men der mangler virkelig noget trylle-trylle-og-wauw-effekt. Avokadocremen bliver serveret med noget lettere kedeligt knækbrød, og havregrød med mælk(?) og æbler, er altså noget, jeg spiser, når der ikke lige er andet derhjemme (sorry!) Deres røræg smagte helt ok, og det samme med avokadomadden med pocheret æg. Men helt ærligt, 75 kr. ? Come on! Men hyggelig er udsigten; morgen/formiddagstrafikken omkring Kongens Nytorv.

Tag ikke herhen hvis: du søger en god gastronomisk oplevelse med value for money.

6 Comments

  1. Yay, det her må være indlægget jeg har ventet på! Jeg synes, jeg er håbløst bagefter, når det kommer til alle de nye steder, der serverer brunch. Jeg er nærmest lidt pinlig over at kun have prøvet et sted på din liste indtil videre. Men er jo næsten nabo med Møller, så den håber jeg, jeg snart får besøgt.

    • Haha glad for det kan bruges Linn! Så bliver jeg næsten nødt til at høre, hvad det er for en på listen, du har prøvet? Og ja den må du altså prøve – maden er god. Og tag computeren med derind en dag 🙂

      • Jeg har været på W&K ude på Amager. Der er så hyggeligt – men det er altså en lidt lang cykeltur nogen gange. Så godt med flere steder, der er tættere på…

      • Så enig Linn. Og det er Møller jo virkelig for dig!! De har jo også åbnet en smørrebrødscafé, som jeg var forbi i dag. Der sker noget på den front 🙂

  2. Tak for en fin liste 🙂 Jeg var på Café Alma i søndags, men jeg skal klart prøve nogle af dem på din liste.

Write A Comment