Til københavneren og andre som søger alternativ morgenmad, har jeg nu endnu et forslag til en sund og hurtig morgenmadsbowl. Endda en som er lidt billigere i længden end quinoa bowlen. Perlebyg bliver ikke hyldet på sundhedspodiet i samme grad som quinoa, men det er et virkelig sundt alternativ til så meget andet. Derudover koster perlebyg kun 15 kr. for en stor økologisk pose og smager herligt sammen med et væld af (bagte) grøntsager og måske et spejlæg på toppen.

Mit tip til en hel uge med sund morgenmad i København i denne uge er derfor: Kog en ordentlig grydefuld perlebyg først på ugen. Skræl så i samme omgang grøntsager i kvadrater, vend dem i olivenolie, salt, citron og timian.  Bag dem til sidst ved 180 grader i ca. 50 minutter eller til de er lysebrune og crispy.

Har man en varmluftovn, vil jeg anbefale flere bradepander på samme tid. En med 3 peberfrugter og et broccoli, en med ca. 4 søde kartofler (eller/og gulerødder). Og så også lige en med en pose frosne bønner, som får samme omgang som de rå grøntsager (også kaldet bønnefritter)

Bowl med perlebyg, tofu og bagte grøntsager

Bowl med perlebyg, tofu og bagte grøntsager

Min yndlingskombination er en bund af perlebyg med broccoli, bønner, søde kartofler og peberfrugter toppet med sesamolie, en halv avokado, et spejlæg, salt og peber. Derudover fik jeg for noget tid siden en tofu naturel i gave fra danske Naturli’, som netop har lanceret en håndfuld veganske “look a like kød”-produkter.

Den tofu smager fantastisk, når den lige er skåret i kvadrater og ristet et par minutter på hver side på panden. Og ja, gæt hvad den skal til sidst?! Op på toppen af bowlen (fås også i spicy variant hvis man er til det.)

Alt i alt et måltid, der mætter i virkelig mange mange timer. Virkelig vanedannende!

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme