CoopIndeholder reklame… Det spørgsmål har Coop tilbudt mig et kommercielt samarbejde om at dele. Øh prøv og vent, må jeg lige tænke over det? ((Tænkepause))… Og JA TAK!  Økologi er, som I nok ved, virkelig noget, der optager mig!

Og ja, Coop vil gerne tjene flere penge og blive set blandt danskerne, men når det så er sagt, synes jeg virkelig denne kampagne har et spændende budskab og er en oplagt anledning til interaktion. Coop udlodder på deres Facebook-side 3 x 1000 kr. i gavekort til Coops butikker med spørgsmålet : “Hvad synes du skal være det næste, vi skal prøve?” (Altså for at gøre Danmark dobbelt så økologisk.) Deltag her.

Jeg har også deltaget. Jeg kunne simpelthen ikke lade være. En af mine veninder fortalte engang om hendes ven, som ikke kunne forstå, hvorfor det var de økologiske varer, der altid fremstod anderledes, frem for de ikke-økologiske, som jo i virkeligheden er dem, der er kontroversielle ift. naturens gang. Desuden har jeg på det seneste tænkt meget over det mærkelige i at så mange er organdonorer i Sverige og så lidt i Danmark. Og hvordan kobler jeg så de to ting sammen? Ja, det giver måske bedre mening, når du læser mit svar til Coop:

Hvordan bliver Danmark dobbelt så økologisk?

“Hvad med at vende hele bøtten om? I stedet for at gøre det “specielt” at handle økologisk, kunne man gøre det specielt ikke at gøre det. I kunne sørge for, at det økologiske valg, er det normale (som det egentlig burde, da der jo her er tale om de ægte/naturlige varer.) Mens der ved de ikke-økologiske kunne stå noget ala; “ved fremstillingen af denne vare er der brugt sprøjtegift og kunstgødning”.

Økologiske varer burde stå som det oplagte valg, ikke det specielle eller anderledes valg. Erfaringer viser også, at når man gør noget naturligt, er der større chance for at folk tilvælger det! Her kan man sammenlige med det faktum, at mere end 85% er organdonorer i Sverige og kun knap 5% i Danmark (i 2014). I Sverige skal man sætte kryds, hvis man IKKE VIL være organdonor, mens man i Danmark skal sætte kryds, hvis man VIL være det.
Så kort sagt er mit forslag: “Økologisk som det naturlige valg i jeres butikker og ikke-økologisk som det unaturlige valg!”

Sig til hvis du også deler din idé derinde – jeg vil nemlig mægtig gerne høre den!:)

#Økologiforthewin!

Økologi i Danmark

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme

4 Comments

  1. Et dejlig indlæg, C! Jeg er desværre alt for dårligt til at købe øko, jeg føler ikke altid jeg kan tage mig råd til det som studerende.. Men igen, det handler jo kun om prioriteringer, måske skal jeg prøve at vende bøtten om, og se hvor stor forskel der egentlig bliver? Måske er den mindre end jeg tror 😉

  2. Tak for den fine kommentar, Cecilie. Jeg kan virkelig huske, hvordan jeg også syntes, det var dyrt at handle økologisk som studerende. Men når man først er i gang, kan man ikke forestille sig andet. Og hvis man køber kål, gulerødder mm. er det jo faktisk ikke så galt. Der er nogle ting som fx. hakket kylling, som jeg synes kan være svært at finde til fair priser, men så er jeg begyndt at købe hakket øko hønsekød til 40 kr. i stedet. Det er en god erstatning 🙂

    Kh C.

  3. I “min” Netto er der nu lavet om i grøntsagsafdelingen – økologiske varer er nu de første du møder på, og ikke-økologiske lidt længere væk, hvorpå økologi bliver det letteste og hurtigste valg (vel, det er tale om 5 meter, eller noget, men alligevel).

    • Hej Sara. Det var da en virkelig god idé faktisk. Synes tit at de økologiske varer er ret svære at finde. På den måde bliver økologien også det naturlige valg. I like! Tusind tak for din kommentar 🙂 Kh. C.

Write A Comment