Jeg har lige betalt 89 kr. for en avokadomad. Ja, du læste rigtigt; NI OG FIRS! Det skete i går på Frederiksberg, og da jeg efterfølgende var til flot bogreception hos Camilla fra Smag på Maden, fik jeg fortalt flere fremmødte om oplevelsen og udbrød; “Jeg skriver et blogindlæg om det”.  Som sagt, så gjort. Jeg kunne mærke det irriterede mig. Og forbavsede mig. Nu må avokadomadder altså holde op med at koste en urban bondegård!

Jeg vil i den grad gerne betale penge for kvalitet, og faktisk var jeg på Kiin Kiin efter oplevelsen i går, og der kunne jeg ikke finde på at sætte spørgsmålstegn ved beløbet på regningen. Men altså nu var det ikke ligefrem rugbrød med diamanter, jeg fik serveret til frokost i går. Det var heller ikke lækker hjemmelavet pesto, et økologisk avokadobjerg eller noget “ikke set før”.

avokadomadder i København

Til gengæld var det et(!) stykke rugbrød med flødeost, tomater (som udgjorde det meste af maden), en halv avokado, lidt chilimandler samt purløg og præcist 5 rodfrugtchips ved siden af. Det er simpelthen ikke i orden at tage så meget for så lidt!

Faktisk kunne jeg i stedet for dette måltid have fået en congee med kylling og toppings hos GRØD, en gang chili con carne på Paludan Bogcafé, Marokkansk ret med lam hos The Spoon Company eller burger, fritter, dip og drikkelse hos Grillen Burgerbar.

Se også: Avokadofest på The Union Kitchen Annex – hygge eller hype?

avokadomad på Maude's Frederiksberg, København

Jeg har før betalt både 55 kr. 65 kr., og endda 79 kr. for en avokadomad i København, og syntes det var dyrt ift. value for money, men det her er alligevel det højeste, jeg har ofret på avokado-glæde i min lange cafékarriere i København.

Er der tale om en reel avokado-hype, eller er de her madder bare det nye (grønne) guld?

(Heldigvis er de meget billige og lækre at lave selv derhjemme 🙂 )

Se min opskrift på: Sunde squashvafler med avokado smash!

avokadomad på paleobrød

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme

6 Comments

 1. Hov! Det var ikke billigt, nej! Selv ville jeg klart valgt dine meget lækre madder! 🙂
  Apropos avokado og pris: Jeg er desværre blevet fortalt, at avokado sandsyndligvis bliver dyrere og dyrere, også i butik, da producenterne ikke klarer at følge op den store efterspørgsel. Vi får se.

  • Åhr TAK Sara!:) Og ja, det er også helt rigtigt – man kan virkelig se, hvordan priserne stiger. Ligesom med mandler og så meget andet, som er blevet så populært. For bare en halv avokado er der dog virkelig langt på til 89 kr. må man sige 🙂 Men ja, vi må se om de kan følge med…

   Kh C.

 2. Folk glemmer at de ikke koster mere end 25 kr for tre styks i Netto når de er ude og spiser, har selv betalt ret meget for denne type mad, og først efter registreret hvad jeg egentlig har betalt for. Med 89 ?! Dét har jeg ikke oplevet.

  Den hjemmelavede variant ser også meget mere fristende ud, synes jeg. Mums 🙂

  • Nej, vel? Jeg synes også det er helt grotesk. Synd at noget så vegetarisk og sundt pludselig skal være noget, man ikke kan komme i nærheden af.

   Og tak hvor er du sød. Jeg holder mig også lige til dem det næste stykke tid, haha!

   God weekend, C!:)

 3. Så kom jeg lige til at tænke 20 år tilbage: Min mand, vores datter og jeg var på Nationalmuseet og ville egentlig have købt frokost i cafeen.
  Udvalg var der ikke rigtig noget af (husk det er 20 år siden) MEEEN man kunne købe en kartoffelmad. Et stykke rugbrød med salat, kartofler, tomater, mayo og lidt grøn… 56 kr. Vi var rystet. Godt nok kom vi fra Jylland. Men det var grænsen. Vi gik på A Hereford Beefstouw i Tivoli, hvor fik fik en hakkebøf til 79 kr og salatbar til 30 kr. Vi har bonerne i vores rejsedagbog 
  Så når vi nyder en kartoffelmad herhjemme, med hjemmelavede ristede løg snakker vi altid om vores tur på Nationalmuseet 

  • Hej Hanne. Tusind tak for din kommentar. Hvor er det bare interessant og hyggeligt at læse. Man kan blive overrasket over hvor dyrt det er – alt det som man kan lave så billigt – og indimellem bedre derhjemme:)

Write A Comment