Madvafler om lidt. Men først; Er du vild med libanesisk mad? Og har du besøgt Mahalle på Nørrebro? Ellers er det på tide at komme afsted! Ikke nok med at her er super hyggeligt, de laver også en dejlig og billig libanesisk brunch og – som noget nyt på den københavnske caféscene – en lækker halloumisalat hvor deres fladbrød er toppet med hummus, halloumi (grillost), avokado, granatæble, mynte og sesam.

Jeg har været på Mahalle en del gange efterhånden og har hver gang tænkt, at jeg ville lave herligheden i mit eget køkken. På en vaffel selvfølgelig. Madvafler! Nu skulle det være, og jeg er klar til at dele opskriften med jer. Temaet (og det libanesiske køkken) tro, er vaflen lavet på kikærtemel, og den er dermed sund og uden gluten osv. Desuden er det her en 100% vegetarisk ret, så der er ingen grænser for, hvor meget du kan pudse glorien bagefter 🙂

FIND OGSÅ MIN KOGEBOG; VIDUNDERLIGE VAFLER HER (REKLAMELINK)

libanesiske fladbrød som vafler med vegetarisk fyld. Og halloumi. Som en frokost på Nørrebro. Farverige skåle ala Marokko

 

Libanesiske madvafler med hummus, halloumi og granatæble

Vafler, 2 stk 
2 revne gulerødder
2 spsk skyr
2 æg
2 dl kikærtemel (kan bl.a. købes i SuperBrugsen og diverse helsekost)
2 tsk kokosolie
2 spsk loppefrøskaller (HUSK)
Spidskommen (gerne ristet let og stødt i morder)
Salt

Topping:
Hummus: find opskriften her
1 avokado
1 pakke grillost (jeg brugte en chilivariant fra Taverna som jeg fandt i Netto)
1 halvt granatæble
Hakket mynte
Lidt sesamfrø

Lav hummus dagen før eller et par timer før, du går i gang med vaflerne.

Bland alle ingredienserne til vaflerne rigtig godt sammen og lad dejen stå og trække i mindst 5 minutter. Lav herefter to vafler (fordel dejen med en ske, om nødvendigt) og hold dem varme i ovn eller under staniol.

Del avokadoen, fjerne stenen og skær den i fine skiver, hak mynte fint og løsn granatæblerne ved at banke på skallen eller fjerne dem forsigtigt. Skær halloumiosten i skiver og steg dem i olie på en (helst grill)pande, 2 minutter på hver side, så osten får fine grillstreger.

Når vaflerne er færdige, er du klar til at lave dine halloumi-vafler. Læg dem på to tallerkner og smør dem med hummus, fordel halloumien, så der ligger en skive på hvert vaffelhjerte og gør det samme med avokadoen. Top til sidst med granatæble, hakket mynte og sesam og servér straks det libanesiske måltid – i vaffeludgave.

Se også: Sunde vafler – 5 bedste opskrifter til aftensmad

sunde vafler med hummus og libanesisk inspireret, vegetarisk frokost

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme

4 Comments

 1. Mums mums mums Camilla! Det ser vildt lækkert ud. Jeg elsker simpelthen også halloumi-salaten på Mahalle 😉
  kh Anna

 2. Mette Kofod Reply

  Jeg lavede de her vafler i sidste uge, dog med ½ hvedemel og ½ grahamsmel, og de smagte fuldstændig fantastisk! Tusind tak for opskriften:)

  • Camilla Reply

   Hej Mette, jaaaah. Hvor dejligt at høre. Det er altså også nogle af mine yndlingsvafler, som også er med i min nye vaffel-kogebog. Fedt at du ændrede lidt på melet og det fungerede. Det er så rart, man kan bruge lige det, man har i skabet. 😉
   Ha’ en rigtig dejligt weekend!!
   Kh. Camilla.

Write A Comment