bedste opskrift på humus som egentlig staves hummus

Mit madhjerte bløder for hummus! Jeg har uden tvivl smagt flere hummus rundt omkring i byen end den gennemsnitlige københavner. Og mere til! Det kan jeg skråsikkert garantere.

Hvorfor der ikke er røget en hummus-opskrift på bloggen, kan så virke småtosset. Men sandheden er, at jeg ikke har været helt tilfreds med min opskrift. Før nu! Hvad der gjorde det endelig udslag, var dels ekstra citron, paprika og lidt skyr, som selvfølgelig kan undlades, hvis man er til den mere klassiske version. Men en cremet og flot farve giver det. Og det er jo også værd at tage med! Og så skal man efter min mening altid bruge tørrede kikærter og undgå dem på dåse. Det gør en verden til forskel i min hummus-verden.

Stavblenderen er fantastisk til hummus-fremstilling og selvom en løghakker mm. også kan bruges, er det altså perfekt at kunne stavblende dippen og få massen helt fin, blød og lækker.

Så NU er jeg altså klar parat til at præsentere jer for ham; Mr. Hummus By Me:

Lækker, hjemmelavet hummus. Udtales humus. Perfekt vegetarisk og vegansk snack.

Hummus (udtales humus) – den bedste opskrift!

1 god stor portion

4 dl kikærter (tørrede kikærter, udblødt i vand og kogt i en time eller hvis det skal gå stærkt; økologiske i dåse)
4 spsk skyr (kan udelades) 
0,5 dl olie
3 spsk vand
1 citron (både skal og saft)
1 stor fed hvidløg (eller to små)
2 tsk tahin
1-2 tsk stødt spidskommen
1 tsk paprika og/eller chili
Salt og peber

Forbered dig dagen inden, det “går hummus-løs” og læg de tørrede kikærter i blød i en skål (hav gerne vand ca. 10 centimeter over kikærterne så der er lidt at tage af). Når dagen oprinder hælder du vandet fra kikærterne og koger dem i nyt vand i en stor gryde i en time. Lad dem afkøle med koldt vand i et dørslag. Alternativt; brug kikærter i dåse. 

Tag lidt skal fra citronen og pres saften.Og put herefter kikærterne i stavblenderen sammen med citron, olie, vand og hvidløg og tahin. Blend det hele godt sammen i et par minutter og tilsæt herefter skyr lidt efter lidt. Kom de øvrige krydderier ned i stavblenderen og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. mere citron eller krydderier hvis du er til en mere spicy hummus-udgave. Måske endda en ægte chili-hummus.

Tip: i tvivl om hvad du skal bruge resten af de kogte kikærter til? Brug dem til salat eller blomkålsfrikadeller.

Se også: Ærtepuré med valnødder og gedeost

Hjemmelavet hummus eller humus serveret på keramik fra genbrugsbutik Røde Kors på Fælledvej. Blåt keramik og mønstret keramik

Følg CopenhagenByMe på Facebook

På Bloglovin’

Og på Instagram: @copenhagenbyme

2 Comments

  1. Pingback: Halloumi vafler ala Mahalle | CopenhagenByMe

  2. Pingback: Halloumi vafler ala Mahalle | CopenhagenByMe

Write A Comment